Need Some Inspiration?

Select a Theme
Fotball
Arsenal

Intro

Drømmetur til Arsenal-kamp

Nordmenn er svært glade i fotball, og for mange er en fotballtur for å se Arsenal spille en drøm. Mange starter med fotball før de begynner på skolen, og det gjelder både gutter og jenter. Dette har ført til en helt spesiell interesse for fotball i landet vårt. Selv om de fleste heier på et lag i Tippeligaen, serien her hjemme i Norge, er det først når diskusjonen sporer inn på engelsk fotball og Premier League at lidenskapen virkelig kommer til syne. Det er nemlig utrolig mange nordmenn som holder med et lag i England, og Arsenal er det tredje mest populære laget blant nordmenn.

continued

Arsenal er en av de store klubbene i England, og det er veldig mange i Norge som har nettopp dette laget som sitt favorittlag. Mange drømmer om å dra på fotballtur til London, som er byen hvor laget holder til, for å se favorittlaget sitt spille på hjemmebanen Emirates. De mest populære kampene er mot Tottenham og Chelsea, siden alle de tre lagene holder til i London. Det kan være vanskelig å få tak i billett til disse storoppgjørene, men når de spiller mot de mindre lagene i Premier League er det mye lettere å få skaffet seg en billett.

Top things to Do

Fotballtur til Arsenal

Det er mange Arsenal-supportere i Norge, og de fleste av dem drømmer om å se kamp på Emirates. Det krever imidlertid litt planlegging å dra på fotballtur, og nedenfor har vi tatt for oss en del viktige punkter.

Reisen til London

Når du planlegger fotballtur til Arsenal, er et greit utgangspunkt å sjekke priser på reisen til London. Når du skal reise fra London til Norge, er det fly som gjelder. Det er ikke mangel på flyvninger til London fra flyplassene rundt om i Norge, og fra mange av de større flyplassene kan du fly direkte. Flyreisen tar i overkant av to timer, og det er mange selskaper som flyr ruten. Det er mulig å få veldig billige billetter hvis du er ute i god tid, og flyr du med Ryanair fra en av de mindre flyplassene utenfor Oslo kan du slippe unna med noen hundrelapper for flybilletten hvis du er heldig.

For å finne de gode tilbudene til London, lønner det seg å bruke Expedia.no. Vi hjelper deg med å bestille billige flybilletter, så du i stedet kan bruke pengene dine på en splitter ny Arsenal-drakt!

Fotballbilletter Arsenal

Noe som krevet mye planlegging når man skal på skal på fotballtur til London, er å skaffe billetter til Arsenal-kamp på den imponerende hjemmebanen Emirates. Selv om det er plass til imponerende 60 000 på Emirates, er det ingen enkel sak å skaffe billetter. For å betale minst mulig for kampbillettene, er det beste å skaffe billetter via Arsenals offisielle supporterklubb i Norge. Hjemmesiden til supporterklubben finner du her, og her kan medlemmer søke om billetter både til hjemme- og bortekamper. Det selges både enkeltbilletter og billettpakker, der fly og hotell, eller bare hotell, er inkludert. Arsenal er imidlertid et populært lagt blant nordmenn i Norge, og rundt 7000 er medlem i lagets norske supporterklubb. Det er ofte mange som er ute etter de samme billettene, og da avgjøres det ved loddtrekningen hvem som får billetter. Et tips er å søke på billetter mot lagene på nedre del av tabellen, siden pågangen ikke er så stor etter disse billettene.

Det finnes imidlertid alternative måter å skaffe seg kampbilletter på. Det er en rekke selskaper som tjener gode penger på å skaffe billetter og selge dem videre. Prisen er naturligvis en god del høyere, men sjansen for å få billetter er mye større. Selskapene selger billettene etter ”førstemann til mølla”-prinsippet, så er du villig til å betale er de tilgjengelige billettene dine. Du bør imidlertid være litt forsiktig i dette markedet, siden det er flere useriøse nettsteder.

Omvisning på Emirates

Emirates er et av Premier Leagues flotteste stadioner, og også det nyeste av dem. Selv om du får sett Emirates på kampdagen, er det fint å få sett nærmere på stadionet – uten at 60 000 andre er der samtidig. Emirates er Premier Leagues mest moderne og teknisk avanserte stadion, og sto ferdig i juli 2006. Under omvisningen av stadionet får du blant annet se spillergarderoben – som har et fantastisk flott hydroterapispa. Dersom du har vært på noen av de andre stadionene i Premier League, vil du nok bli lettere sjokkert over hvor mye høyere standarden er på Emirates. Turen går videre til spillertunellen, som er stedet hvor spillerne står og venter før de går ut på gressmatten på kampdagen. Prøv stolen til manageren på indre bane, og forestill deg hvordan livet som manager for Arsenal er. Omvisningen avsluttes i klubbens museum, hvor du kan se Arsenals trofeer, draktene laget har brukt opp gjennom årene og mye annet spennende. Du vil også lære mer om klubbens stolte historie på museet.

The Armoury

Dersom du vil kjøpe deg ny Arsenal-drakt eller andre Arsenal-effekter, er The Armoury stedet. Dette er den offisielle Arsenal-butikken på Emirates, og her får du kjøpt alt mellom himmel og jord med Arsenals logo på. De selger selvfølgelige drakter med navnet til alle spillerne i stallen ferdig trykt på drakten, men du kan også be dem om å trykke på et annet navn – for eksempel ditt eget. Åpningstiden til The Armoury er fra kl. 0900 til 1800 på mandag til lørdag, og fra kl. 1000 til 1600 på søndager. De dagene det er kamp på Emirates, kan åpningstiden variere.

Se Arsenal-spillerne på nært hold

Mange drømmer om å få autografene til de store stjernen på Arsenal. Kanskje har du kjøpt deg en ny Arsenal-drakt du vil få signert? Det er ikke så lett å skaffe autografer til stjernespillerne, siden de ikke deler ut disse til alle som spør. Man er avhengig av å møte opp på Emirates for å ha en sjanse til å få autografer, samtidig som man må ha litt flaks. Størst sjanse har du ved å vente på spillerne når de ankommer og forlater stadion. Vær tidlig ute, for du er ikke den eneste som prøver å skaffe deg en autograf eller to. Sjansen er størst hvis du står helt fremme ved gjerdet, men disse plassene forsvinner raskt – supporterne kommer ofte mange timer før kampstart for å stille seg opp.

Did you know that?

Visste du at …

… Arsenal sitt kallenavn er ”The Gunners”? Klubben ble dannet av en rekke kanonmakere i Woolwich Arsenal i 1886. Klubbens emblem domineres fortsatt av en kanon den dag i dag.

… Arsenal er det eneste laget som fortsatt eksisterer som aldri har rykket ned? Arsenal har vært i toppen av engelsk fotball siden sesongen 1919-1920.

… Arsenals kamp mot Sheffield United den 22. januar 1927 var den første kampen som noensinne ble kringkastet på radio? I tillegg var en kamp mellom førstelaget og reservelaget til Arsenal den første kampen som ble sendt live på TV. Det skjedde den 16. september 1937. (Kilde)

… den yngste spilleren som har debutert for Arsenal var Cesc Fàbregas? Han var bare 16 år og 177 dager da han debuterte mot Rotherham United i Ligacupen 28. oktober 2003. (Kilde)

Find things you can do in Arsenal

The local perspective

De lokale innbyggeres favoritt før kamp

Det å gå på pub før man skal på kamp er en del av opplevelsen i England. Det er flere kjente puber i området rundt Emirates, og det kan være greit å vite hvilken av dem man bør ta turen til for den aller beste opplevelsen. Det er stedene nedenfor som er de mest populære blant de lokale supporterne.

The Twelve Pins er en av pubene som fylles av Arsenal-fans hver gang Arsenal spiller kamp. Den ligger omtrent 15 minutters gange fra stadion, så den er ikke den nærmeste av pubene, men den er utrustet til å ta seg av mange flere gjester enn de andre stedene. Her er det også flere storskjermer, så dersom det er bortekamp er det alltid fullt hus på denne puben. Dersom du vil prøve deg på et sted som ligger nærmere Emirates, er The Tollington et godt valg. Den er kjent for sine hyggelige ansatte og gode thaimat, men vær oppmerksom på at det kan ta lang tid å få mat når Arsenal spiller kamp.