Need Some Inspiration?

Select a Theme
Bed and breakfast
Oslo

Intro

B&B i Oslo - Sjarmerende overnatting

En skribent fra India, Ritu Ghatourey, skrev Living on Earth is expensive, but it does include a free trip around the sun every year. Norge har ord på seg for å være et dyrt reisemål, og det stemmer nok hvis man sammenligner de norske prisene med mange andre land. Men en ferietur til Oslo trenger ikke å spise opp hele feriebudsjettet, bare du planlegger riktig og følger noen smarte tips. Mange opplevelser koster ikke all verden, og hvis du tar noen gjennomtenkte valg i forkant, trenger du ikke å sette deg i gjeld til oppover ørene. Overnatting er obligatorisk, det må man ha. I Oslo finnes det mange bed and breakfast som er rimelige alternativer til hoteller, og i mange tilfeller er det mye mer sjarmerende med et mindre og mer personlig b&b enn et stort og formelt hotell. Så å finne et Oslo B&B kan være en smart start.

continued

Selvfølgelig kan man satse på å bo både pent og staselig, men er det ikke mer enn bare hotellrommet som skaper en herlig ferie? Det er jo ingen tvil: Ved å prioritere rimelig overnatting, som for eksempel et bed and breakfast, skaffer man seg litt mer å gå på når det gjelder budsjettet for resten av ferien. Den skal trolig for det meste tilbringes utenfor rommets fire vegger, blant annet på å oppdage den nydelige norske hovedstaden. Et ekte bed&breakfast inkluderer alltid frokost, og dette vil faktisk bidra til å redusere utgiftene på matbudsjettet ditt med opptil en tredjedel. Det kan fort bli dyrt å spise ute i Oslo, så med ett av dagens måltider allerede inkludert, kan du jo bruke litt ekstra på middagen - eller hoppe over alle måltidene fullstendig, og heller dra på nattklubb i stedet. Hver sin smak!

Top things to Do

Toppattraksjoner og forskjellige B&B i Oslo

Et kjapt søk gir deg flere alternativer for pensjonater og bed & breakfast i Oslo. Du kan finne steder som ligger midt i sentrum eller litt i utkanten, i roligere omgivelser, som for eksempel Ellingsens Pensjonat. Du kan faktisk finne bed and breakfast i Oslo sentrum og andre overnattingssteder som både er sentrumsnære og rolige. Oslo er ikke så stort, så hvis du velger å bo litt i utkanten, får du likevel med deg alle viktige aktiviteter. Det tar aldri for lang tid å komme seg dit du vil. Det kjekke med byen er at alt er innen rekkevidde. Du kan favne om svært mye selv om du skulle ha korte armer. Bestem deg for B&B og hopp videre!

Går du i riktig retning, og passelig lenge, kommer du til Mathallen i Oslo – en kulinarisk opplevelse der det er mange muligheter for en liten smaksprøve. Østbanehallen, noe av det første som møter deg hvis du kommer med tog eller flytog, er en del av togstasjonen med flere kaféer og restauranter samt beliggenhet rett i nærheten av Operaen. Det går nesten ikke an å komme hjem og si at du ikke har gått på Operataket da du var i Oslo. I tillegg har du både berømte Holmenkollen og flotte Grefsenkollen som er vel verd en utflukt. Det er klart Holmenkollen er kjent for hoppbakken og skiområdet, men har du hørt om Korketrekkeren? Her kan du utløse adrenalin og ha det kjempegøy til prisen av en t-banebillett, for dette er en genial akebakke. Om vinteren kan du ta et avbrekk fra alle byens tilbud og suse nedover til lyden av latter og skrekkblandet fryd. Grefsenkollen kan by på en av Oslos beste utsikter, ledsaget av et deilig måltid. Høyt oppe i åsen har du et godt og imponerende overblikk over byen.

Oslo er også en spennende by å handle i. Bogstadveien og Karl Johan er store handlegater. Her finner du det meste. I Grünerløkka-området kan du finne litt annen type butikker, og det er vel verdt å utforske dette trendy området. Her finner du mange kule spiserier, konsertlokaler og utesteder. Så når du rusler ut dørene på din b&b i Oslo og til din store skrekk oppdager tunge regnskyer henge truende i horisonten, kan du legge turen innom en av dem. Er du glad i shopping, kan du tilbringe mye tid der, men det kan være godt med et lite avbrekk, som for eksempel på Norsk Teknisk Museum. Dette er en liten gullgruve for både liten og stor, der du opplever mange interessante og morsomme ting. Inngangsbilletten koster litt, men du får noen fine timer som garantert er mer lærerike enn å rusle rundt på kjøpesentrene i dagevis. Nasjonalmuseet er også et alternativ der du kan få estetisk påfyll og snuse inn litt kunstnerisk atmosfære. Fortsatt med kaffen i hånden.

Did you know that?

Visste du at …

... Oslo strekker seg over et areal på 454 kvadratkilometer, hvorav hele 242 av dem (altså over 50 %) består av skog! Det gjør Oslo til en av Europas grønneste byer. (Kilde)

... Oslo er en av Europas største hovedsteder ut fra arealet, men med en befolkning på kun 650 000 er den samtidig en av Europas minste målt i folketall.(Kilde)

...Oslo sentrum er dekket av Ibsen-sitater? Under en rusletur langs Karl Johan krysser du titalls sitater fra flere av Henrik Ibsens aller mest kjente verker. Oslo har vært hjem til noen av vår tids mest berømte forfattere og skribenter, enten de ble født her eller ikke, og alle har et lidenskapelig forhold til byen.

Find things you can do in Oslo

The local perspective

Hva gjør oslofolk egentlig?

Mange går med en kaffe i hånden, ellers er nok Oslo-folk som andre. Bruk mulighetene du har til å høre med vertskapet på ditt Oslo bed and breakfast om de har forslag til steder å se, kaféer å besøke og uteplasser verdt tiden og pengene dine. De er som oftest serviceinnstilt og gir gjerne tips. Det er også svært populært å besøke Nordmarka, et naturområde nord for Oslo, både sommer og vinter. Mange tar t-banen til Frognerseteren og starter derfra, enten på gåtur, joggetur, sykkeltur eller med ski på bena. Det er flotte turmuligheter på de mange veiene og stiene som snor seg gjennom marka og skogen. I byen er det populært å sitte på kafé eller nyte en solskinnsdag fra et pledd på en gresskledt skråning. Øyhopping er også en favoritt. Det går båt fra sentrum og ut til øyene rett utenfor Oslo. Hovedøya og Langøya kan blant annet skilte med badeplasser og historie. På Hovedøya finner du ruiner fra et eldgammelt kloster grunnlagt i 1147. Det var en tid da munkene hadde ganske stor makt i området og eide flere store gårder. Her er det absolutt mulig å lære noe nytt! Kjenn lukten av hav og båt mens du hører sjøfuglene og bølgeskvulpet lokke deg lenger utpå. Utforsk øyene eller finn deg et stille hjørne og nyt dagen, kanskje med en iskaffe i hånden om det er varmt.

Oslo har flere vakre grønne lunger spredt rundt i byen. Områder som Frogner, Grünerløkka og St. Hanshaugen har alle parker som myker opp den harde asfaltjungelen. Hvis man vil gjøre som oslofolk, tar man med seg kaffen i en pappkopp mens man går rundt og kikker. Det er nesten obligatorisk hvis du vil skli rett inn blant lokalbefolkningen. Og kaféer er det rikelig av. Det flotte er at de aller fleste serverer god kaffe. Med kaffen i hånden kan du rusle forbi Det kongelig slott og se på mens de stramme karene i Hans Majestets Kongens Garde gjennomfører vaktskifte. En imponerende oppvisning.

En dag ved Akerselva

Opprinnelig het Akerselva, elva som renner gjennom Oslo, noe helt annet – nemlig Frysja. Dette navner nevnes flere ganger i Sverres saga fra 1151–1202. Ikke før i 1636 dukker de første skriftlige tegnene opp på navnet vi kjenner i dag, dog noe mer gammeldags og tungvint, Aggershuses elv. Etter hvert ble det til Akerselva. Det er ganske interessant å tenke på at elva har ʺlevdʺ så lenge blant mennesker, og at den har vært en del av hverdagen og livet til så mange opp gjennom tidene. Elva, som har utgangspunkt i Maridalsvannet i Maridalen og renner ut i Bjørvika, er et overraskende trivelig sted å tilbringe en av dagene dine ved.

Ta t-banen fra en av sentrumsstasjonene i retning Nydalen. Alle rutene går gjennom sentrumsstasjonene Grønland, Jernbanetorget, Stortinget, Nasjonalteateret og Majorstuen. Så uansett hvilken t-bane du skal ta, kan du dra fra en av disse stasjonene. Ta altså t-banen til Nydalen. Fra Nydalen tar du beina fatt og rusler langs Akerselva i retning sentrum igjen. Her har du mulighet til å få med deg litt av Oslos rike historie. I tillegg til å være en svært trivelig gåtur, er det mange steder du kan stoppe opp langs ruten. Noen små avstikkere kan sørge for påfyll på kaffen eller en matbit. Dette er en fin måte å oppleve en annen side av Oslo på enn den som møter deg i sentrum når du ankommer byen. Kanskje har du ekstra gode følelser for byen etter en dag langs Akerselva. Med kaffen i hånden, selvfølgelig.