Need Some Inspiration?

Select a Theme
Bed and breakfast
London

Intro

Bed and breakfast i London – en perfekt match

Verdensmetropolen London har så mange tilbud og favner om så mange interesser at det finnes noe for alle og enhver. Uansett hva dine interesser er, er det garantert at du finner det i denne byen. Når det gjelder overnatting, kan du velge og vrake fra øverste og nederste hylle. Det gjelder hoteller, hosteller og bed and breakfast. Å velge bed and breakfast i London er ingen dum idé. Mulighetene er mange og varierte, og med B&B i London har du lagt et godt grunnlag for en rimelig ferie i hovedstaden og samtidig kanskje flyttet litt av budsjettet over fra overnatting til fornøyelser. Har du alltid ønsket deg en skikkelig shoppingweekend i London? Spar på overnattingen ved å bo på et bed and breakfast, og bruk heller pengene på sagnomsuste Oxford Street - Londons verdensberømte handlegate.

continued

London har i uminnelige tider vært et sete for handel og et knutepunkt for hele verden. På et tidspunkt kunne det sies at solen aldri gikk ned over det britiske imperiet. Det var fordi det strakte seg over hele jorden – bokstavelig talt fra den ene enden til den andre. Hovedsetet for denne enorme verdensmakten lå i London. I dag ser vi hvordan dette har spilt inn i utviklingen av byen. Den er en smeltedigel av kultur, opplevelser, lukter, smaker og mye, mye mer. Når du for eksempel er i Chinatown, kan det føles som om du virkelig er i Kina. Her finner du rikelig med kinesiske spisesteder og elementer fra kinesisk kultur. London har også andre slike bydeler – Little Italy og Little India. Med en så stor by som dette er det nok av opplevelser som bare venter på deg. Er du klar?

Top things to Do

Toppattraksjoner i London

Du har sikkert ganske god kjennskap til ulike historiske og berømte steder i London, og vi gjetter at du har hørt om Westminster, Big Ben og House of Parliament. Dette er bygninger som har stor historisk betydning. En interessant faktaopplysning er at Westminster ble setet for regjeringen allerede på 1100-tallet. Når du rusler langs Themsen, kan du ha det i tankene når du ser på bygningene fra den andre siden av elvebredden, og tenke på alt du kunne fått vite hvis veggene bare kunne snakke. Alternativt kan du hoppe på en rød dobbeldekker. Fra bussen kan du få en fin omvisning gjennom byen og samtidig få med deg slike historiske steder på en lettvint måte. Det kan jo være et godt tips om du skulle være uheldig og bli utsatt for regnværsdager. Det går også turistbåter langs Themsen med flotte turer, blant annet en tur fra Putney til Blackfriars. På denne turen vil du fra båten få med deg mange ulike severdigheter som MI5, Tower of London, Tate Modern og Westminster. Det finnes også flere båtturer som er vel verdt både tiden din og pengene dine.

Har du interesse for verdenshistorie, er British Museum et fantastiskalternativ. Dette er Storbritannias nasjonale museum for arkeologi og etnografi. Du finner historiske gjenstander fra Egypt, Sudan, Asia, Hellas og fra romertiden, og det er egne avdelinger for dokumenter, arkiver og biblioteker. En tur innom British Museum kan bli svært lærerikt og interessant, spesielt om du tar en guidet tur gjennom enkelte avdelinger. Det er helt fantastisk hvor mye av verdenskulturen og verdenshistorien som er samlet på én plass, og som er så lett tilgjengelig som det er her. Du kan faktisk besøke utallige land på forskjellige tidspunkter i historien gjennom et relativt kort besøk i dette nasjonalmuseet.

Et lite historisk tips med en vri er å bli med på en Jack the Ripper-vandring. Det kan by på spenning og frysninger selv på en varm sommerdag.

Oxford Street 

Oxford Street er en shoppingåre som strekker seg flere kilometer gjennom London. Shopping på Oxford Street finner du store kjøpesentre som bugner av tilbud og utvalg. Blant annet så finner du det gamle og svært kjente kjøpesenteret Selfridges, som åpnet dørene der i 1909. Langs hele gaten finner du rimeligere og mer eksklusive alternativer. Så om du er ute etter noe helt spesielt eller bare masse nytt, er mulighetene store for at du finner akkurat det du leter etter. Det er stor sannsynlighet for at du også finner ting du ikke var på utkikk etter. Med bed and breakfast som et rimelig overnattingsalternativ kan du unne deg litt mer på shoppingfronten. Det handler i bunn og grunn om prioriteringer og hva du har lyst å få ut av besøket ditt i London.

Markeder i London

I en handlegate på størrelse med Oxford Street går tiden svært fort. Pass på så du ikke bruker opp all tiden her. Legg også turen innom Upper Street, som er hovedgaten for shopping i distriktet Islington. London har enda mer å by på når det gjelder shopping. “Kan det være mulig”, tenker du kanskje da. Ja, det er mulig. London har mange markeder spredt ut over byen som det er svært spennende å besøke – Spitalfields Market, Borough Market, Greenwich Market, Porobello Road og Camden Market. Stedene i seg selv er interessante, så du trenger ikke nødvendigvis være ute etter å bruke masse penger. Bare det å rusle gjennom disse plassene og suge til deg inntrykkene, stemningen og kanskje ta en liten kaffe eller drink, gjør dagen innholdsrik og uforglemmelig. Sjansen er stor for at du på et av disse markedene finner akkurat den gaven som passer til personen som ellers har alt.

Did you know that?

Visste du at …?

  • Helt frem til år 1750 var London Bridge den eneste broen over Themsen, noe den hadde vært helt siden rundt år 46?
  • Det slett ikke var britene som grunnla London? London het først Londinium, og ble grunnlagt av romerne rundt år 50 e.kr. Betydningen av navnet er uvisst, men det kan være avledet av et keltisk egennavn som betyr noe sånt som “et sted som tilhører en mann ved navn Londinios”.
  • Dagens Stor-London brer seg ut over et så stort område at byen er en av verdens største? 
  • Verdens første trafikklys ble satt opp i London i 1868. Det eksploderte året etter og skadet politimannen som jobbet på det.
  • Londons midtpunkt, stedet som er helt i midten av byen, befinner seg i kirken St Martins-in-the-fields i nærheten av Trafalgar Square? Et skilt markerer stedet.
  • Britene spiser dobbelt så mye bønner i tomatsaus som amerikanerne? Det er noe å tenke på.

Find things you can do in London

The local perspective

Mingle blant londonerne

Fordelen med å overnatte på et bed and breakfast i London er muligheten å komme litt tettere på lokalbefolkningen. Forhør deg om hva som kan være verdt å se i området, for eksempel parker eller kaféer med ekstra god morgenkaffe. Det kan hende du på denne måten finner en pub med nydelig lokal mat og herlig lokal betjening. Kanskje et sted som ikke er nevnt i turistbøker eller reiseblogger enda. Du kan faktisk være en oppdagelsesreisende i et, for deg, ukjent terreng. De nevnte markedene kan være gode steder å få tips om hvor du kan finne butikker og kaféer som befinner seg litt utenom allfarvei, eller få vite hvor skikkelige engelske puber eller trendy utesteder ligger. Da kan du mingle med de lokale og kjenne hvordan det er å være brite i London, om enn overfladisk og for en kort stund. Det finnes mange bed and breakfast i London, så ikke begrens deg til kun de svært sentrumsnære stedene, eller de som befinner seg veldig nært plasser du har lyst å besøke. Det er enkelt å komme seg frem i London. Og hvis du da velger et B&B i utkanten, kan du spare litt penger som du kan bruke på andre ting i stedet, og samtidig oppdage en del av London du kanskje aldri hadde oppdaget ellers.

London er en verdensmetropol og har derfor et enormt utvalg når det gjelder severdigheter, historie, shopping, mennesker og alt mulig som livet kan by på. Trendy Soho har smale gater og flere kaféer og spisesteder. Prisen kan være noe stivere, men det er tross alt Soho. West End og Covent Garden har ganske høy turisttetthet, men ikke uten grunn. Her finner du de fleste teater- og musikaloppsetningene. Det er vel verdt å bruke en av kveldene dine på et teaterbesøk etterfulgt av et godt måltid.

Nå er det bare opp til deg å velge et B&B i London og begynne å legge planer. Men husk, ikke planlegg alt på forhånd – la det være rom for å følge innskytelsen, det spontane og noen av de tipsene du kan få fra dem du treffer underveis. Dette kan virkelig bli en uforglemmelig reise!