Need Some Inspiration?

Select a Theme
Bed and breakfast
København

Intro

B&B i København - Sjarmerende og koselig

Lille, store København - like vakker som en blomst, og like full av liv som en sommerdag ved stranden. En unik hovedstad i Skandinavia, med endeløse gater og smug som kan nytes i timevis med rusling, sykling eller kafébesøk, ølsmaking og middager. Et b&b i København er en perfekt overnattingstype for å bli tatt med tilbake i tiden, med byens 1900-talls tivolier, Pariserhjul i vintagestil og ompa-band. København flommer over av historie, kaféer, kunst og kultur. I tillegg finner du her Amager Strandpark, en populær bystrand for bading, sykling og rollerblades. I København er det obligatorisk å prøve et av byens bakerier og det klassiske wienerbrødet. Et anbefalt bakeri er "La Glace". Det ryktes at oppskriften der har vært lik siden 1870. København er også verdensberømt for god design, så du kan ta turen innom for eksempel "Illums Bolighus".

continued

Tenk deg å oppleve en by med en slik rik personlighet! København, en gavmild by som mer enn gjerne vil sørge for et innholdsrikt opphold for deg og dine. Kanskje velger du å oppleve byen fra vannet; København har kanaler som går på kryss og tvers over hele byen. Og ved vannkanten ligger lokale restauranter med levende musikk og varmende stemning som perler på en snor. Prøv for eksempel "Restaurant Kanalen". I forbindelse med din Danmarks-tur, kan et opphold på bed and breakfast i København, forkortet b&b, bety muligheter, opplevelser og en uforglemmelig reise til Danmarks fargerike hovedstad. Det er mange fordeler ved å velge et rimeligere overnattingsalternativ som b&b. Det trenger ikke koste skjorta, nei. Behold skjorta ved å velge smart og på samme tid komme tettere på lokalbefolkningen – velg b&b i København.

Top things to Do

Købens fantastiske aktiviteter og unike attraksjoner

Etter en slik innledning har man forpliktet seg til å følge opp med bevisførsel, en sterk sådan. Når det gjelder København er det faktisk ikke noe problem. Når man velger et overnattingssted som bed and breakfast, i København, så legger man føringer for ferien – man er ute etter å oppdage og utforske byen og området rundt, ikke sengen. Selv om standarden er god på de fleste b&b i København, er det som en base, et utgangspunkt, å regne. Og det er flust av b&b i København å velge mellom.

Familievennlig

Den familievennlige siden av byen byr på moro og flotte opplevelser. København er velkjent for sitt store tivoliområde midt i byen. Københavns Tivoli er en fornøyelsespark som alle barn helt sikkert vil elske, til og med ditt indre barn. Det er utallige karuseller, berg-og-dalbaner og andre morsomheter, som garantert vil sørge for sug i magen, adrenalinkick og godt humør. Tivoliet er også en fullgod konsertarena med mye forskjellig på programmet – alt fra klassisk musikk til de nyeste hitene. Bare husk på at timene flyr raskt av gårde, og det kan også pengene gjøre

Mat og drikke i København

Et velkjent, og muligens noe oppbrukt, ordtak sier at uten mat og drikke duger helten ikke. København har flust av muligheter som sørger for at det aldri skjer. Som en storby med respekt for seg selv, har Kongens by selvfølgelig internasjonale matretter å by på. Det som kan gjøre hele besøket mer spennende, er å oppsøke de lokale spesialitetene. Danmark er kjent for sin mektige frokost, eller lunsj, som de kaller det. I visse tilfeller er ikke alltid frokosten inkludert på ditt bed and breakfast i København. Det kan være lurt å undersøke dette i forkant. På den annen side kan dette by på en aldri så liten mulighet til variasjon i dagens første og viktigste måltid. Benytt muligheten til å høre med verten om de kjenner til et godt, lokalt spisested hvor du kan nyte frokosten. Dette kan åpne opp en del av København du ellers ikke ville ha kommet over. Kanskje verten kan anbefale et sted for kveldsmaten også.

Når det gjelder drikke er ikke København den som er gnien på godsakene. Danmark er blant annet godt kjent for sine mange gode ølsorter. Her er muligheten stor for å stifte bekjentskap med en ny favoritt som du kan ta med deg på vei hjem. Det er fint å merke seg at mange dansker drikker øl for å nyte den, ikke nødvendigvis for å drikke seg full. Skulle du ønske deg mer futt og fart er København villig til å tilfredsstille dine behov. Utelivet er variert og stort. Du finner mange utesteder der du kan fortsette prøvesmakingen av landets mange ølsorter, nyte en drink eller omfavne musikkens rytmer på et dansegulv. Kort sagt er utelivet en storby verdig.

 

Did you know that?

Visste du at…

... København ble kåret til verdens lykkeligste by av World Happiness Report i 2013? Ikke rart at reisende kommer igjen og igjen og igjen til denne fortryllende byen. (Kilde) 

... I følge CNN er også København verdens sunneste by! (Kilde)

... København er en svært historierik by? Den fikk byrettigheter så langt tilbake som i 1254, og sitt første universitet så tidlig som i 1479. Byen har i lang tid vært et senter for kultur, og allerede i 1748 ble Det Kongelige Teater, byens eldste og mest berømte teater, grunnlagt.

... København har oppfostret flere kjente personligheter? Det skulle bare mangle når byen selv er en sprudlende personlighet. Mange har hørt om hardtslående Metallica-batterist Lars Ulrich, tidligere målkjempe for fotballklubben Manchester United, Peter Schmeichel, og den berømte skuespilleren Mads Mikkelsen. I tillegg har byen fostret frem fysikerfamilien Bohr, Niels og sønnen Aage, som også begge er nobelprisvinnere.

Find things you can do in København

The local perspective

Bed and breakfast i København – tettere på københavnerne

Du kommer tettere på lokalbefolkningen på en mer naturlig måte ved å velge overnatting på et bed and breakfast i København. Mange av disse stedene er mindre gjestgiverier eller til og med rom i privathus. Muligheten for innsidetips er stor, og du kan på denne måten oppdage perler i København du ikke hadde kommet over på annen måte. Benytt anledningen til å høre om vertskapet har noen råd om arrangementer, konserter, naturskjønne steder og hvor byens beste spisested er. Tilpass deg også kulturen ved å være oppmerksom på byens mange syklister. København er en sykkelby med mange dedikerte sykkelveier og ikke minst syklister. Sørg for at du ikke er uoppmerksom og går i veien og kolliderer med dem. Det er ergerlig både for deg og syklisten, og kan bidra til en opplevelse du gjerne vil være foruten – et sykehusbesøk. Gjør heller som københavnerne og ta sykkelen fatt og opplev byen mens vinden suser gjennom håret. Dette er også en lettvint måte å komme seg rundt i byen på. Selvfølgelig er en tur gjennom Strøget obligatorisk, i alle fall første gang du besøker byen. Men på samme måte som med tivoliet, ikke bruk så mye tid i Strøget at du går glipp av alt det andre som København har å tilby. På sykkelsetet kan du komme deg kjapt til for eksempel Nørrebro. Her finner du mange spesialforretninger. Flere designbutikker og second hand-butikker har slått seg ned her, i tillegg til trivelige restauranter og kaféer.

Et godt tips er rett og slett å spørre vertskapet på ditt bed and breakfast i København om tips. På den måten kan du for en periode erfare hvordan det er å leve i København, og oppleve den variasjonen byen har å by på. En ting er å se de store og kjente stedene i Kongens by, men det er noe helt annet å lete seg fram til de små perlene som ikke ligger helt oppe i dagen. Disse små, kanskje litt bortgjemte stedene, vil krydre ferien og tilføre et genuint lokalt element til reisen. Enten det er å finne fram til et lite frokoststed med hyggelige ansatte på et hjørne litt i utkanten av byen, eller å lete seg fram til en skikkelig lokal pub som serverer egenprodusert øl mens du får høre noen lokale skrøner fra stedets stamgjester.

Bed and breakfast i København er en sikker vinner. Grunnlaget er lagt, da gjenstår det bare å ønske lykke til med turen og med å lære den personlighetsrike byen å kjenne. Byen kommer til å omfavne deg med sin fargerike og varierte personlighet, og den kommer helt sikkert til å ta godt vare på deg.