Need Some Inspiration?

Select a Theme
Bed and breakfast
Gardermoen

Intro

Gardermoen Bed and Breakfast

Har du noen gang vurdert et Gardermoen bed & breakfast? I umiddelbar nærhet av Oslo lufthavn Gardermoen finnes det flere gode innkvarteringsmuligheter, både tradisjonelle hoteller og Bed & Breakfast. Sistnevnte er et overnattingskonsept med fokus på enkel komfort, der gjestene tilbys en seng (bed) og frokost (breakfast) samt et begrenset utvalg andre fasiliteter. Ønsker du å bo i hjemmekoselige omgivelser, kanskje på vei til eller fra en flyreise til fjerne strøk, bør du prøve B&B ved Gardermoen! Bed & Breakfast er et glimrende alternativ for reisende i alle aldre, og passer spesielt godt for dem som ønsker en budsjettvennlig ferietur. Med høy grad av familievennlighet, hjemlig atmosfære og god service er B&B et godt innkvarteringsvalg for de fleste turister, og du vil bli tatt varmt imot både ved Gardermoen og andre steder du måtte ønske å benytte deg av B&B i Norge.

continued

Tradisjonelt har Bed & Breakfast gjerne vært rom i private hus der eierne har leid ut soverom og gjestene ofte har delt bad. De senere årene har imidlertid konseptet ”Bed & Breakfast” gjennomgått en endring, og man finner hoteller som tilbyr denne innkvarteringsmuligheten til en rimeligere pris enn standard hotellrom. Kanskje ikke så rart, for mulighetene er enorme innen B&B. Du sparer penger og bor i et sosialt miljø der opplevelser og møter med mennesker står i sentrum, snarere enn hotellverdenens luksus. Stadig flere velger denne måten å overnatte på når de er ute og reiser, og bare i Norge finnes det flere hundre B&B-er. Nedenfor har vi samlet en mengde god informasjon om mulighetene for bed & breakfast-opphold og rimelig hotell på Gardermoen. Ta en titt – her er det masse tips til ting å gjøre neste gang du har en overnatting ved flyplassen!

Gardermoen Hotel Bed & Breakfast tilbyr rimelig innkvartering i nærheten av flyplassen og er et glimrende alternativ hvis du skal rekke et tidlig fly? 42 rom med gratis Wi-Fi, sovesofa og frokost er alt du trenger til et kort opphold på vei til et annet reisemål

Top things to Do

Toppattraksjoner i området

Selve Gardermoen selv består i stor grad av Oslo lufthavn, og hvis du er en ivrig flytitter kan du oppleve gylne øyeblikk her rett ved Norges største flyplass. Et Gardermoen bed and breakfast er et perfekt utgangspunkt, og hvis du er villig til å reise inn til Oslo med Flytoget, rutetog, buss eller bil, er det utallige attraksjoner og opplevelser som venter på å bli utforsket i Norges vakre hovedstad. Inspirasjon til severdigheter som passer for alle finner du her, i en nøye utvalgt miniguide til Oslo.

Operahuset

Til tross for at det er relativt nytt, har Operahuset i Oslo allerede mange ganger blitt sammenlignet med operahuset i Sydney. Den spenstige arkitekturen og de spesielle overflatene av marmor skiller seg fra det øvrige landskapet og er blitt Oslos største blikkfang og landemerke. Operahuset ligger innerst i Oslofjorden, i gangavstand til mange interessante steder i Oslo, så det er et flott utgangspunkt for å utforske byen. Den største salen rommer hele 1 350 gjester, og de som er sulten, har to utsøkte restauranter å velge mellom på stedet.

Kon-Tiki-museet

For de eventyrlystne og historieinteresserte er Kon-Tiki Museet på Bygdøy obligatorisk. I 1947 forsøkte Thor Heyerdahl og kameratene hans å krysse Stillehavet for å bevise at polynesiernes opphav er i Sør-Amerika. Teoriene hans har blitt diskutert en rekke ganger, men selve Kon-Tiki-ekspedisjonen ble en suksess. I 2013 kom den norske storfilmen med samme navn, og den mottok en rekke priser. I museet finner du også et eget filmrom og butikk. I tillegg til Kon-Tiki-flåten inneholder også Kon-Tiki Museet utstillinger om Thor Heyerdahls senere ferder med båtene Ra og Tigris. Dette er et spennende stoppested for både store og små!

Slottet

Det kongelige slott ble tatt i bruk første gang i 1849 etter 25 års byggearbeid, og fungerer den dag i dag som kongeparets bolig og arbeidsplass. Om sommeren er det mulig å få guidet omvisning i enkelte deler av slottet, og til visse tider gis det også omvisninger på engelsk. Slottet er en meget populær turistattraksjon og ligger svært sentralt til i enden av Karl Johans gate. Både barn og voksne vil like et besøk på slottet, og for dem som er interessert i historie, arkitektur og kongehuset er slottet selvfølgelig av spesielt stor betydning.

Vigelandsparken

Gustav Vigeland skapte med sine skulpturer verdens største skulpturpark, som ble ferdigstilt i 1949. Parken inneholder over 200 skulpturer i bronse, granitt og smijern, og den aller mest kjente er Sinnataggen. Det er gratis å komme inn i parken, og den er åpen døgnet rundt hele året. I tillegg til skulpturene utendørs inneholder parken også Vigelandsmuseet, der tredimensjonal kunst utstilles over to etasjer. Som et deilig avbrudd fra storbyens kjas og mas fremstår Vigelandsparken som en rolig oase der man kan samle krefter til å utforske alt det andre Oslo har å by på. Hva med å nyte en lunsj i det fri i de naturskjønne omgivelsene og samtidig få flotte kunstopplevelser? Vigelandsparken passer for alle, sommer som vinter.

Did you know that?

Visste du at…

… Oslo lufthavn Gardermoen ble åpnet i 1998 og hadde i 2014 over 24,3 millioner passasjerer? Flyplassen er Norges største, og sammen med flyplassene på Torp og Rygge sørger den for et stort flytilbud i den østlige delen av Norge. Oslo lufthavn Gardermoen ligger 47 kilometer fra Oslo sentrum og sysselsetter over 15 000 mennesker.

… Flytoget tar deg fra Gardermoen til Oslo eller i motsatt retning på rundt 22 minutter? Togets startsted i retning Oslo er Drammen, og toget stopper også på følgende steder: Asker, Sandvika, Lysaker, Skøyen, Nationaltheatret, via Oslo S til Lillestrøm og deretter OSL Gardermoen. Du kan også ta lokaltoget fra Gardermoen og inn til byen. Dette toget går ikke like ofte som Flytoget, men tar til gjengjeld bare 3 minutter lenger.

… Karl Johans gate har mange berømte bygninger? Her finner du Oslo domkirke, Stortinget, Grand Hotel, de gamle universitetsbygningene og Nationaltheatret. I enden av gaten troner Slottet i all sin majestet, og dette gjør Karl Johans gate til et eldorado for turister! I tillegg er gaten fylt med sjarmerende gatemusikanter, kunstnere og performance-artister i helgene og om sommeren.

… Nobels fredspris deles ut 10.desember hvert år i Oslo rådhus? Da samles internasjonale politikere, finanspersoner og andre viktige personer seg i Norges hovedstad for å feire tildelingen med påfølgende Nobel-konsert dagen etter.

The local perspective

Fall in Oslove

Har du tid til å utforske Oslo, anbefales det at du ferdes der lokalbefolkningen oppholder seg for å få en autentisk og spennende opplevelse av byen. Hva med å besøke de mange grønnsaks- og fruktbutikkene på eksotiske og mangfoldige Grønland? Eller prøve krydret, indisk mat på en av de mange indiske restaurantene i sentrum? Eller hva med en tur opp til berømte Holmenkollen? Der kan du ta selveste Holmenkollbakken nærmere i øyesyn. Den er høyere enn du tror!

Mulighetene er mange, og det er opp til deg hva du gjør ut av besøket i Oslo. Et variert utvalg av spisesteder, utesteder og andre steder der man kan bli underholdt, preger byen, og her finnes noe for alle, uansett alder og lommebok. Aker brygge er kjent for sine merkebutikker og stilige restauranter. Hvis du heller vil ta turen til Mathallen og kjøpe med deg noe du kan nyte utendørs på en benk eller i en park, garanterer vi at du får en like flott matopplevelse, uansett hva du velger. Kanskje maten smaker så godt og du har så mye du vil si at du må si som fatter’n i filmen ”Døden på Oslo S”: ”Slapp av’a, jeg æ’kke ferdig med å spise ennå!”

Oslo er full av vennlige mennesker som er vant til å ta imot mange turister. Spesielt om sommeren er det et yrende folkeliv i Oslo sentrum, og det er mye som skjer av både festivaler og andre arrangementer overalt i byen. Innkvartering på Bed & Breakfast på Gardermoen kan også være et godt alternativ for deg som ikke ønsker eller ikke har anledning til å bruke så mye penger på hotellovernatting i Oslo sentrum. Med tanke på alle transportmulighetene som finnes mellom hovedstaden og flyplassen, er det kun fantasien som setter grenser. Velkommen til Gardermoen og Oslo!