Need Some Inspiration?

Select a Theme
Bed and breakfast
Bergen

Intro

B&B i Bergen

Norges naturskjønne steder ligger som perler på en snor langs norskekysten. De ligger forresten også innlands, men kysten er noe som i høy grad er med på å definere Norge. Norges kystlinje er en av verdens lengste, og den er naturligvis en sentral del av Norge. Fiske har i lange tider vært et viktig livsgrunnlag for folk langs kysten, og Bergen må sies å ha vært en stor aktør i denne delen av Norges historie, noe som blant annet merkes på den høye kvaliteten på byens sjømat. Et besøk i Bergen vil gi deg verdifull innsikt i norsk historie, gode minner og varige inntrykk. Å våkne til lyden av måker som roper etter en munnfull fisk, og kikke ut av vinduet for å oppdage at du befinner deg i Bergen, er noe alle burde få oppleve. En god begynnelse er å booke deg inn på et sjarmerende bed and breakfast i Bergen.

continued

Du finner flere fine bed and breakfast-vinduer du kan kikke ut av i Bergen. De ligger over hele byen, både i selve sentrum og utenfor. Herfra er det kort vei til mye av det Bergen og omegn har å by på. Du kan også velge et litt mer landlig bed and breakfast i Bergen. På den måten kan du oppdage den vakre naturen som omkranser Bergen by, der du våkner til rolige og naturskjønne omgivelser, regndrypp og fuglesang. Om du ikke ønsker å bruke hele oppholdet utenfor sentrum, kan det være et alternativ å ta en eller to overnattinger der. Da får du virkelig en variert opplevelse, og du vil i større grad se hvorfor så mange trykker Bergen og Bergensområdet til sitt bryst. Det er flere alternativer innen bed and breakfast-segmentet, så se over det store utvalget, og book deg inn der du vil trives.

Top things to Do

Bergens toppattraksjoner, bergen b&b og mer

Fra et av Bergens bed and breakfast bærer det ut døren der opplevelsene og nytelsene venter. Når frokosten er unnagjort, er det ofte behov for å ta med seg paraplyen når du går ut. Det er dessverre ikke bare en myte at det regner en del i Bergensområdet, så ha det i tankene når du pakker kofferten. På den annen side så vil ikke litt nedbør hindre deg fra å oppleve Bergen. Torgalmenningen og Fisketorget er obligatoriske besøkssteder. Her befinner du deg i sentrum. Det fine med Bergen er at selve sentrumskjernen er et relativt lite område, så du kommer deg greit rundt bare ved å rusle eller sykle. Her finner du også alle shoppingmulighetene – butikker og kjøpesentre.

Fra sentrum kan du ta Fløibanen og nyte utsikten der eller reise til Ulrikens topp, som med sine 643 meter over havet er det høyeste av De syv fjell som omkranser Bergen. Det arrangeres jevnlig turer og løp i disse fjellene. Vil du holde deg litt mer på landjorda, finnes det flere flotte plasser å besøke. For eksempel Café Legal byr på relativt rimelig drikke, om du skulle føle deg tørst, eller musikk og DJ for de musikkinteresserte. Du finner også sportsbarer og nattklubber om du ønsker å oppleve Bergen i festmodus.

Bergen har også flere gode spisesteder som vil pirre smaksløkene dine og, naturligvis, fylle magen. Så nær havet som Bergen er, er det ikke overraskende at du kan finne restauranter som serverer god sjømat. Til tross for sin beskjedne størrelse i verdensmålestokk, er Bergen full av muligheter til å oppleve mat i verdensklasse.

For et historisk innblikk i Bergens musikkmiljø kan du legge turen innom Troldhaugen –Edvard Griegs hjem. Han komponerte blant annet musikken til Ibsens Peer Gynt – Morgenstemning, Aases død og Dovregubbens hall. På museet på Troldhaugen kan du få et innblikk i Bergens tidlige musikkmiljø og Norges musikkhistorie. Bergen kunstmuseum er fint å besøke om du er interessert i kunst. Dette er et av de største kunstmuseene i Norden. Her finner du både faste utstillinger og utstillinger som skiftes ut. Bergen vitensenter, også kalt VilVite, og Akvariet er andre gode alternativer. På vitensenteret kan dere prøve ut mange forskjellige interaktive installasjoner, maskiner og eksperimentstasjoner for barn og voksne. På Akvariet kan du se mange forskjellige fiskearter og andre dyr, i tillegg til pingviner og seler. Et godt tips er å planlegge besøket rundt fôringstiden for dyrene – det er populært! I tillegg er det en fin spasertur til Bergenhus festning, som er en av Norges eldste og best bevarte festninger. Etter du har ruslet langs Bryggen i Bergen og suget til deg litt historisk atmosfære, kan du besøke Bergens eldste bevarte bygning, Mariakirken. Det sies at deler av prekestolen er laget av skilpaddeskinn. Det høres rart ut, men hvis du leser videre vil du skjønne at det ikke er så overraskende som en skulle tro. Bergen var nemlig et stort knutepunkt for handelsvirksomhet, så at det finnes elementer av skilpadde i byens eldste bygning er egentlig ganske naturlig.

Did you know that?

Visste du at…

... Bergen har en svært rik historie som strekker seg mange hundre år tilbake i tid? De karakteristiske handelshusene på Bryggen i Bergen stammer fra byens grunnleggelse i år 1070. Selv om bygningene ikke er fra den tiden, så er de bygget i den samme ånd og stil som den gang. Her var det stor aktivitet. På et tidspunkt skulle all handel foregå gjennom Bergen for enklere å holde kontroll over toll og skatt. Det betød at blant annet alle fiskevarer – tørrfisk og klippfisk – samt trevarer, pels og skinn ble sendt ut fra Bryggen. Motsatt vei kom varer som korn, øl, mel, honning, jernvarer og vin. Bergen vokste seg til å bli et handelssentrum og en stor handelsby der kjøpmenn og skipene deres – fullastet med varer langveisfra – kom for å drive handel. Et yrende liv preget Bergen, og det gjør det fortsatt – bare ikke på akkurat samme måte. Å ta inn på et av Bergens b&b tar deg et skritt nærmere en opplevelse av det.

... mange sier at det er et spesielt bånd mellom bergensere og nordlendinger? Eller kanskje det først og fremst er bergensere og nordlendinger som sier det, men det sies i hvert fall. Det kan godt tenkes at det nettopp er handel med fisk som ligger bak dette. Lofotfiske er det mange som har hørt om, og det har foregått i flere hundre år. For å få mer ut av fisken enn bare mat, dro lofotfiskerne til Bergen for å drive handel. Fisken har alltid vært en viktig del av Norges kultur og næringsvirksomhet, og i dette tilfellet dannet den grunnlaget for et bånd mellom bergensere og nordlendinger. I tillegg skal det sies at både bergensere og nordlendinger er kjent for å være store i kjeften – med et glimt i øyet - så det kan også ha bidratt til den gode tonen mellom dem.

... Bergen sies også å ha vært inspirasjonen til en viss velkjent Disney-film som omhandler en kystby med store snødekte fjell rundt, der karakterene hadde ganske så norske navn? Filmen ʺFrostʺ ble en kjempesuksess, og hvis man ser etter, så oppdager man mange likheter mellom byen i tegnefilmen og Bergen. Og med navn som Olaf, Anna, Hans og Elsa er det lett å trekke den slutningen.(Kilde)

The local perspective

Hva gjør bergenserne egentlig?

Bergensere er stort sett som andre, bortsett fra når de heier på byens fotballag eller synger: ʺVi e’kkje fra Norge – vi e fra Bergenʺ. De er stolte over byen og tradisjonene sine. En del av disse tradisjonene er å ta Fløibanen opp for å nyte utsikten. Når du kommer helt opp på toppen, på det øverste utkikkspunktet, kan du se hele Bergen by, ut mot Askøy og videre ut over det åpne verdenshavet. Det er en fantastisk naturopplevelse, og uten tvil virkelig verdt pengene til billetten, eller anstrengelsene for å komme seg dit, hvis du velger å gå til toppen. Desto bedre blir belønningen! Selve Fløibanen er en skinnegående kabelbane som går fra Bergen sentrum og opp til Fløyen, og den er åpen 365 dager i året. På toppen er det muligheter for å bli med på ulike aktiviteter, ta bilder og å ta en matbit på Fløien Folkerestaurant.

Bergen er også kjent for sitt musikkmiljø, og det er noe bergensere vet å sette pris på. I Bergen kan du oppleve mye forskjellig innen musikk, og det er flere konsertsteder som byr på intime konserter med trøkk eller rolige kvelder med stemningsfulle toner. Det er verdt å gjøre noen undersøkelser av hva som skjer under oppholdet ditt her. Du kan også høre med vertskapet på ditt Bergen bed and breakfast – det kan godt hende de vet om noen gode konsertopplevelser. Bergen har oppfostret flere nasjonale musikkartister, i tillegg til noen av internasjonalt format.

Bergenserne selv liker å bo på bed and breakfast i Bergen, så hvorfor ikke bestille rom på et av Bergens mange b&b-er selv? Her kan du få sentral overnatting for en rimelig penge. Trenger du egentlig flere gode grunner til å velge b&b? I tillegg har Bergen svært mye å by på. Alt fra vakre naturopplevelser og toppturer til shopping, kafébesøk, restauranter, konserter og utesteder – det beste fra to verdener: natur og by. Ta turen til Norges nest største by, og opplev alt det bergenserne er stolte av!