Need Some Inspiration?

Select a Theme
All inclusive
Tyrkia

Intro

En ferie med alt inkludert i Tyrkia

Tyrkia er ikke bare et av de mest populære reisemålene for nordmenn, men også for resten av verden, og det med god grunn. En opplagt årsak er nok det fantastiske klimaet, men det er også noe med den tyrkiske gjestfriheten og servicen som får oss til å vende tilbake, igjen og igjen. Tyrkia har også andre spennende sider ved seg – du finner storbypuls, kultur og historie i Istanbul, mens kysten mot Middelhavet er mer rettet mot turisme. I tillegg er øya full av ruiner og forhistoriske arkeologiske funn. Velger du et all inclusive-opphold i Tyrkia, trenger du bare konsentrere deg om å oppleve dette fantastiske landet. Tyrkia er ufattelig rikt på historie, og har både vært okkupanter og blitt okkupert flere ganger i løpet av landets lange historie. Det ottomanske riket underla seg store områder, blant annet Hellas.

continued

De mest populære områdene for ferierende i Tyrkia er Istanbul, Antalya, Alanya, Side, Bodrum eller Marmaris. Uansett hvilket område du velger, kan du regne med å finne et godt utvalg av all inclusive-hoteller. Noen med luksuriøs standard, andre med bare det mest vesentlige. Uansett er all inclusive et trygt og godt valg når det kommer til mat. Tyrkisk mat har for lengst gjort sitt inntog i Norge, og under oppholdet ditt har du mulighet til å få ubegrenset tilgang til de tyrkiske delikatessene. Du står fritt til å velge akkurat det oppholdet du ønsker deg. Kanskje du trenger et lite avbrekk fra det kalde nord, for å nyte Tyrkias helbredende og berømte kurbad, gylne strender og fantastiske mat. Eller er du kulturinteressert, og ønsker historiske omvisninger og museum? I Tyrkia finner du alt.

Top things to Do

Toppattraksjoner

Selv om det kan være fristende å tilbringe det meste av tiden på all inclusive-hotellet, bør du få med deg noen av de største attraksjonene i løpet av oppholdet ditt. Prøv deg på et tradisjonelt tyrkisk bad, såkalt hamam. Her får du både vask, peeling, massasje og sauna, og spesielt peeling er et lurttriks for å få en jevnere og finere brunfarge. Er du i nærheten, bør du også få med deg de varme kildene i Pamukkale. Høyt oppe i kalksteinsformasjonene finner du små, naturlige badekar som angivelig har helbredende effekt på kropp og sinn.

Tyrkia er et sammensatt og spennende land, med innflytelse fra både Europa, Asia og Midtøsten. Ønsker du kultur, historie og arkitektur, er Istanbul et opplagt valg. Overalt i Tyrkia er klimaet like gjestmildt som menneskene, og spesielt i byer som Alanya og Antalya er utelivet et stort trekkplaster. Uansett hvor du velger å legge din all inclusive-ferie, vil du kunne finne noe for enhver smak. En mindre kjent del av Tyrkia er Bosporos og Bosporos-broen: broen som forbinder de europeiske med de asiatiske delene av byen. Uten tvil en magisk og unik del av Tyrkia-opplevelsen.

Nasjonalparken Göreme er også verdt hvert minutt av tiden din. Her finner du et merkverdig, månelignende landskap med pussige fjellformasjoner. Området kalt Kappadokia er verdenskjent for sine underjordiske byer og kirker, og du gjør lurt i å ta med deg kameraet ditt. Hvis du ønsker å rekke over mye på kort tid, anbefales det å bli med på et cruise langs den tyrkiske rivieraen. Disse starter gjerne i Bodrum og slutter i Antalya. På veien får du se pittoreske havner, antikke byer og forlatte bukter. Sørg også for å få med deg Efesus-ruinene, som er det mest besøkte fortidsminnet i Tyrkia. Dette er et funn, både for arkeologer, religiøse reisende og deg som fotograf.

Did you know that?

Visste du at …

… tradisjonen i Tyrkia sier at en fremmed som dukker opp på dørstokken blir betraktet som ”Guds gjest” i minst tre dager? Dette kan forklare noe av den tyrkiske gjestfriheten. (Kilde)

… Tyrkia er ansett for å ha et av verdens mest interessante og karakteristiske kjøkken? 

… Istanbuls store basar har 64 gater, 4 000 butikker og 25 000 arbeidere? (Kilde)

… Tyrkias kystlinje strekker seg hele 1 650 km langs Svartehavet? Det er den samme avstanden mellom Paris og Berlin.

Find things you can do in Tyrkia

The local perspective

Tyrkernes favoritter

Tyrkia er mye mer enn det du får oppleve som turist på et all inclusive-hotell. Vi oppfordrer deg derfor til å ordne en leiebil gjennom Expedia.no og utforske på egenhånd. Sørvestlige Tyrkia er ypperlig å utforske for å få kjent litt på det autentiske Tyrkia. Kystlinjen og fjellene i Dalyan-regionen vil ta pusten fra deg. Landskapet er variert og består av kalksteinfjell på over 2000 meter, avkjølende frodige skoger, dramatiske fjellkløfter, fredelige innsjøer og elver. Da har vi ennå ikke nevnt den fantastiske kystlinjen. Forbered deg på klipper, grotter, uberørte viker og bukter, og ikke minst flotte strender. Stranden ved Iztuzu regnes for å være en av de beste i hele landet. Her finner du 10 km med uberørt, nydelig strand – et paradis venter på å bli oppdaget. Bli ikke overrasket om du observerer eksotisk dyreliv underveis – alt fra stork, isfugler, havskilpadder og store krabbearter.

Når det kommer til mat, er det også verdt å foreta en kulinarisk reise under ditt Tyrkia-opphold. Det tyrkiske kjøkken har etter hvert fått betydelig anerkjennelse internasjonalt. Det tyrkiske kjøkken er påvirket av tradisjoner fra Middelhavet, Asia og Kaukasus og også arabiske mattradisjoner. Kebaben trenger ingen videre introduksjon for nordmenn, men du skylder deg selv å prøve den på autentisk tyrkisk vis. Da starter du gjerne med en suppe og noen meze-forretter med oliven, ost, sylteagurker eller lignende. Til frokost bør du forsøke menemen, en eggerøre med paprika, hvitløk, løk, tomat og krydder. Ellers er tyrkerne glad i sin te, og det er vanlig å bli tilbudt en kopp te når du er i en butikk. Etter et måltid er det også vanlig med et lite glass av det lokale brennevinet raki, som verten ofte setter på huset. Tyrkisk vin er også verdt å smake, for ikke å snakke om det tyrkiske ølet Efes eller Tekel Birasi.

All inclusive i Tyrkia – De mest populære områdene

All inclusive Tyrkia ­– Antalya

Antalya er den største byen langs den tyrkiske middelhavskysten, og en del av den såkalte tyrkiske rivieraen. En annen fordel ved å legge all inclusive-oppholdet ditt til Antalya, er den korte avstanden til flyplassen. Antalya er også en veldig sjarmerende by med mye kultur og historie på den ene siden, og fornøyelser og strandliv på den andre siden. All inclusive-hotellene holder gjennomgående høy standard, de fleste i umiddelbar nærhet til stranden. Hotellene er familievennlige og i nærheten av  hovedattraksjoner. Det er til og med muligheter for å bosette seg i gamlebyen, noe som vil gi oppholdet ditt en helt spesiell atmosfære. Det er aldri langt til fornøyelser, strand eller kultur. Antalya har alt fra shopping på de mange kjøpesentrene, oppdagelsesferd på Antalyas akvarium til vannsport i alle mulige varianter. Utvalget av restauranter, kafeer, barer og klubber kommer også til å inspirere deg og reisefølget ditt.

All inclusive Tyrkia – Alanya

Alanya er mer orientert mot de enklere gleder. Her står sol, strandliv og fornøyelser sentralt, for ikke å snakke om utelivet. All inclusive-hotellene her varierer fra enkle trestjerners hoteller til femstjerners luksushoteller. Mange ligger i nærheten av den kjente Kleopatra-stranden, og de fleste er familievennlige. Mange av bassengområdene er til og med så flotte at det ikke er sikkert du vil savne stranden i det hele tatt. Kanskje dette blir ferien ved bassengkanten, og å dra på små utflukter? Alanya er sammensatt og rik på tilbud, til og med når det kommer til historie: En middelalderborg fra 1200-tallet ruver over byen med en fascinerende forhistorie for de nysgjerrige. Mange turister kommer allikevel for å nyte den 2 km lange Kleopatra-stranden eller den hele 20 km lange Begonville-stranden. Området har naturlig nok et godt utvalg vannsporter, noe som kommer deg til gode hvis du ønsker en aktiv strandferie. Prøv for vindsurfing, surfing, vannski, paragliding, kano eller seilbåt. I tillegg kan du utforske dykking, strikkhopp, terrengsykling eller tennis. Etter aktivitetene kan du koble av i sola, men finn gjerne en parasoll. Spesielt hvis du ferierer om sommeren – temperaturene kan bikke over 40 grader, så her gjelder det å passe på både hud og hydrering. Når det blir kveld, våkner Alanya virkelig til live. Forlyst deg i det varierte tilbudet av kafeer, barer, puber og diskoteker – gjerne helt til morgengry. I Alanya finnes store konseptklubber, som skaper en spesiell ramme rundt festlighetene. Så tiltrekker også byen seg verdenskjente DJ-er og festglade mennesker fra hele Europa. Vi anbefaler deg å finne et all inclusive-hotell ved stranden og oppdage ditt eget Alanya!