Need Some Inspiration?

Select a Theme
All inclusive
Thailand

Intro

En ferie med alt inkludert i Thailand

Thailand er kjent som ”smilets land”, og er landet hvor alle finner sitt paradis. Drømmer du om en all inclusive-ferie i et land hvor innbyggerne smiler og er særdeles serviceinnstilte, da er Thailand landet for deg. Enten du ønsker å bo i en bungalow langs de kritthvite strendene eller foretrekker hotell med kort vei til bassenget, så har Thailand noe for deg. Thailand er et land som, på tross av sin popularitet, fortsatt har store områder uberørt av turisme. I tillegg ligger landet rett ved Sørøst-Asias store turistmagneter Vietnam og Kambodsja, for de som ønsker å oppleve mer av denne verdensdelen. Thailands mest berømte by i nord er Chiang Mai, mens etter hvert som du jobber deg nedover er selvskrevne interessepunkter Bangkok (fantastiske shoppingmuligheter!), Phuket, Hua Hin, Krabi og Koh Samui for å nevne noen.

continued

Et all inclusive-hotell passer perfekt for deg som ønsker å nyte late dager og deilig mat i vakre omgivelser – uten å tenke på regningen. Mange opplever i tillegg at når man bestiller all inclusive i Thailand, så får man mer for pengene – enten det er sen utsjekk eller inngangsbillett til et badeland. Thailand tilbyr noe for enhver smak! Det thailandske kjøkkenet er verdenskjent for sin smaksrike mat, og ingenting er vel mer behagelig enn å kunne hente seg deilig mat og drikke i solsteiken, når du ligger på stranden og nyter det asurblå havet. I Thailand kan du nyte godt av en sterk krone, og bruke akkurat så mye penger du ønsker. Intet opphold i Thailand er komplett uten å prøve den tradisjonelle thaimassasjen: en terapeutisk, oljefri massasje med innslag av trykkpunkter. En populær massasjeform blant sportsutøvere.

Top things to Do

Ting å se og gjøre i Thailand

Nesten 95 prosent av Thailands befolkning er buddhister og det finnes omkring 40 000 templer i landet – mange av dem tilgjengelig for besøkende. Så hva er vel mer passende å besøke et buddhistisk tempel når du først er i Thailand? Kjente Tiger Cave Temple nordøst i Krabi er kjent for sine utfordrende trappetrinn opp til den fantastiske gullforgylte Buddha-figuren på toppen. Med på turen får du også fantastisk utsikt. I Bangkok finner du tempelet Wat Arun, som ble bygget på 1600-tallet. Det å få med seg soloppgangen her når de første solstrålene treffer tempelet sies å være magisk!

Hva med en egen bungalow på Koh Samui? Denne øya på østkysten i sørlige Thailand har blitt en favoritt hos mange turister, og den er kjent for sine vakre strender som omkranser hele øya. Med kritthvite strender og et turkis hav rett utenfor døren er det ikke vanskelig å sammenligne denne vakre øyen med paradis. Hoteller som Mai Samui Beach Resort and Spa og Chaweng Regent Beach Resort er begge perfekte for deg som ønsker å bo på stranden i bungalow, mens du slapper av med god mat og drikke – vel vitende om at alt er inkludert. Disse bungalowene er populære både blant forelskede par og barnefamilier.

Eller hva med å dra på den månedlige fullmånefesten? Dette er en strandfest som varer natten gjennom, og festen har sin opprinnelse på øyen Koh Pha Ngan, en øy rett utenfor Koh Samui. Den første festen ble arrangert i 1985 som en takkefest for besøkende. Gjennom ryktespredning ble konseptet mer og mer populært, og i dag er det omkring 5 000 til 30 000 personer med på fullmånefestene. Særlig blant unge backpackere er konseptet populært.

Hvorfor ikke dra på kokkekurs? Thailand har en fantastisk matkultur, og retter som pad thai og tom kha gai har sin opprinnelse i landet. De fleste feriesteder tilbyr et kokkekurs som varer noen timer, hvor du får lære å lage disse fantastiske rettene på ditt eget kjøkken. Ta turen til et av de mange markedene i byene i Thailand og kjøp krydder og urter – så er du klar for å imponere venner og familie på kjøkkenet når du kommer hjem!

Did you know that?

Visste du at …

… i Thailand er det imot loven å være kritisk til monarkiet? Du kan faktisk straffes for å snakke negativt om kongen! (Kilde)

… det i Thailand er 1 430 øyer? Allerede nevnt er Koh Samui, men verdenskjent er også øya Ko Phi Phi, hvor filmen The Beach ble spilt inn. 

… Bangkoks fulle thailandske navn inneholder 169 tegn? Det er Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit. Like vanskelig å uttale som det er langt! 

… årlig feires apebuffeten? I provinsen Lopburi arrangeres hvert år en buffet for apekatter foran tempelet Pra Prang Sam Yot. Over 600 apekatter inviteres til å spise frukt, is og andre godsaker som takk for at de bor i provinsen og bringer turister til området. 

Find things you can do in Thailand

The local perspective

Innbyggernes favoritter

Det ekte Thailand er noen ganger vanskelig å oppdage for turistene, men med noen tips på veien kommer du langt. Dersom du er på ute og går i Chiang Mai, eller bestemmer deg for å se en film på kino i Bangkok, kan det hende du ser at alle plutselig stopper opp eller reiser seg, samtidig som kongelig musikk plutselig spilles. Det er tradisjon å spille et innslag for Thailands elskede konge, så hvis du vil være på god fot med de lokale, er det lurt å stoppe med alt du gjør, og respektfullt høre på musikken. Thailand er generelt det landet i Asia der respekt står svært sterkt, og er mye av grunnen til at landet har fått tilnavnet “smilets land”. Bukking og takking gjøres hele tiden, så vil du gjøre et godt inntrykk kan du bukke med hendene samlet foran deg og si ”kap-khun-kap” (som mann) eller ”kap-khun-ka” (dersom du er kvinne) for å takke dem på thailandsk.

Thailendere er glad i mat, og som resten av Sørøst-Asia, har mange en forkjærlighet for noen knasende delikatesser – tilberedte insekter. Hva med å prøve seg på friterte gresshopper eller krydrede biller? Du finner disse godsakene rundt om i byene og på markeder, og ifølge mange av de vestlige langtidsboende ”expats” (innvandrere, gjerne vestlige, som bor fast i utlandet) er dette en høyt undervurdert rett!

En tuk-tuk er en motorisert trehjuling som thailenderne benytter seg mye av. Sjåføren sitter foran og det er plass til to-tre passasjerer. Avhengig av hvor i landet du praier tuk-tuken din, kan dette være perfekt for et romantisk par på tur, eller en vill kjøretur gjennom byen for deg og vennegjengen. Tuk-tuker benyttes like mye av lokale som turister, men pass på å avtale prisen på forhånd om du vil ha det til riktig takst. Det artige navnet kommer fra lyden disse motoriserte trehjulingene laget, og tuk-tuk-er er et utbredt transportmiddel i Bangkok og andre større byer.

All inclusive i Thailand

Hoteller sentralt i landet

Pattaya er kjent for et yrende uteliv, men du finner også tropiske hager, en dyrepark og andre familievennlige aktiviteter i byen. I områdene utenfor Pattaya by finner du en rekke hoteller som tilbyr all inclusive. Hoteller som Amari Garden Pattaya er ideell for deg som ønsker å nyte late dager ved bassengkanten eller stranden, men samtidig ha mulighet til å reise inn til byen.

Hua Hin har siden begynnelsen av 1900-tallet vært et sted hvor de fornemme kommer for å nyte livet, slappe av og lade batteriene. Området regnes som mer tradisjonelt, og lar deg oppleve det autentiske Thailand. Her finner du både badestrender, Buddha-figurer og små fiskelandsbyer – perfekt for en helhetlig opplevelse. For de dagene du ønsker å slappe av ved bassengkanten eller stranden, er det moderne all-inclusive-hotellet Sheraton Hua Hin Resort and Spa,  et steinkast fra stranden.

All inclusive i Thailand – hoteller sør i Thailand

I Sør-Thailand finner du Phuket, Khao Lak og Krabi ligger langs vestkysten og Koh Samui på østkysten. Det er mange all inclusive-hoteller og -resorter i dette området – perfekt for deg som ønsker å ligge på stranden eller ved bassenget uten å drasse på lommeboken. På all inclusive-hotellene i disse vakre omgivelsene kan du nyte god mat og drikke, hente deg noe leskende eller benytte deg av hotellets fasiliteter – uten ekstra kostnad. Le Meriden Phuket Resort, Club Med Phuket og Holiday Inn Resort Phuket er alle fantastiske hoteller med all-inclusive-muligheter på beste vis.

Khao Lak er en naturperle som ligger nord for Phuket. Her kan du ligge i fred og ro på de hvite strendene, ettersom det ikke er lov for strandselgere å oppholde seg her og det kun er et fåtalls solsenger foran hotellene. Dette er for å verne naturen slik at den beholder sitt opprinnelige preg og ikke ødelegges av forurensing. Området passer også for deg som vil dykke eller snorkle – her er det krystallklart vann og fisker i alle farger og former. I området finner du en rekke all inclusive-hoteller og -resorter for enhver smak, for eksempel Centara Grand Beach Resort and Villas. I stille og rolige omgivelser i Krabi kan du nyte vakre Thailand i fulle drag.