Need Some Inspiration?

Select a Theme
All inclusive
Tenerife

Intro

En ferie med alt inkludert på Tenerife

Tenerife er den største øya av de spanske Kanariøyene. Beliggende utenfor Vest-Afrika, ønsker øyboerne årlig velkommen til flere millioner turister. Øya er også svært populær blant nordmenn, antakelig fordi den tilbyr noe for enhver smak. Stikkord er langstrakte strender, herlig klima og sjarmerende landsbyer. Tenerife er også viden kjent for karnevalet sitt, i tillegg til sitt 7 500 meter høye fjell, Teide, som er en av verdens høyeste vulkaner. Uansett hvilken type tur du har sett for deg, eller hvem du har med i reisefølget ditt, kan det være en god idé å bo på et all inclusive-hotell. Hotellene som tilbyr all inclusive på Tenerife holder jevnt over meget høy standard. Dette betyr at du vil kunne nyte mat i toppklasse uten bekymring for verken utvalg eller regningen. Kanskje dette er ekstra gode nyheter for deg som vurderer å legge familieferien til Tenerife?

continued

Hotellene med all inclusive har god beliggenhet. Mange ligger i umiddelbar nærhet til stranden og byr bokstavelig talt på et hav av forlystelser. Da er det behagelig å vite at du kan trekke deg tilbake på hotellet for å nyte måltidene, uten å betale dyrt for det på stranden. Andre hoteller ligger i nærheten av flyplassen, noe som er praktisk med tanke på hjemreisen. Men velger du å bo lenger unna, finnes det en rekke transportmuligheter til flyplassen. Mange av all inclusive-hotellene er familievennlige, eller du kan nyte av tilbudet med kjæresten eller vennegjengen. Det finnes opptil flere hoteller som er forbeholdt par, for eksempel Iberostar Grand Hotel El Mirador i Adeje. Hvem kan egentlig si nei til frihetsfølelsen det gir å kunne spise og drikke så mye man vil, til en hyggelig pris?

Top things to Do

Toppattraksjoner på Tenerife

Mange som er på all inclusive-ferie på Tenerife vil gjerne prøve seg på dykking. I nærheten av Puerto de la Cruz kan du dykke blant fantastiske vulkanformasjoner, eller du kan mate rokkene ved Las Galletas. Generelt er vannsporttilbudet utmerket på Tenerife, spesielt i sør. Her har du sjansen til å prøve alt fra surfing, windsurfing, jetski og kiting. Santa Cruz har et stort marked ved stasjonen søndag formiddag, Las Americas har torsdag og lørdag som sine markedsdager, mens Los Cristianos har markedet sitt på søndag. Santa Cruz har også flere muséer og et kunstgalleri. I nærheten av La Laguna finner du et rom- og astronomimuseum og et lite planetarium.

For deg som gjerne vil oppleve kultur og historie i løpet av all inclusive-ferien, er gamlebyene i La Oratava og La Laguna et must. Sistnevnte står til og med på Unescos verdensarvliste. Rett overfor Puerto de la Cruz finner du en botanisk hage i verdensklasse, og for å nyte en fantastisk utsikt, bør du ta turen til det vestligste punktet Puerto de Teno. Blant alle de vakre naturattraksjonene er likevel strendene de mest populære. Playa de las Americas er hyppig besøkt til enhver tid, og er karakteristisk med sin svarte vulkansand. Sanden er like fin som vanlig sand, men hvis du trives best med gylden sand under føttene, kan du i stedet ta turen til Los Cristianos.

Tenerife er også et yndet sted for syklister, og mange av disse er nordmenn på all inclusive-ferie. På Tenerife er fjellsykling, landeveissykling og elektriske sykler populært. Derfor er det også mange som tilbyr utleie av sykler. En sykkeltur kan være en fin familieaktivitet, eller noe av noe mer ekstrem karakter for deg og vennegjengen. Sykkel er også den perfekte måten å utforske det vakre landskapet på øya med. På en dag kan du sykle deg gjennom lavalandskap, skog, fjell, strand og palmetrær.

Did you know that?

Visste du at …

Tenerife besøkes årlig av omtrent fem ganger så mange mennesker som det finnes fastboende? (Kilde)

Tenerife tilbyr flere femstjernershoteller enn både Madrid og Barcelona? Det burde være gode nyheter for deg som vurderer en all inclusive-ferie. 

Tenerife er verdens tredje største øyvulkan med sin Teide? (Kilde)

mange tror at Tenerife kan være det myteomspunne Atlantis? Av Platons beskrivelse av Atlantis, er det mye som stemmer, men ennå har ingen funnet templer på havbunnen utenfor Tenerife!

Tenerife har samme flagg som Skottland! 

turisme utgjør hele 60 % av Tenerifes BNP, og at hele en av seks av Tenerifes innbyggere jobber innen turistnæringen? (Kilde)

Tenerife har 300 soldager i året? (Kilde)

The local perspective

De lokale innbyggernes favoritter

Fotturer er en populær aktivitet blant innbyggerne på øya. Det er ikke de populære strandpromenadene som gjelder, men heller turer i fjellet. I Anagua-parken finner du for eksempel en rute som heter Senderos de los Sentidos, som er en 40-minutters gåtur gjennom parkens frodige skog. Du visste kanskje ikke at Tenerife har vunnet mange priser for vinproduksjonen sin? Det vet innbyggerne. Derfor er det populært å besøke vingårdene, hvor man kan få en guidet tur med smaksprøver. Prøv for eksempel Cooperativa Cumbres de Abona i Arico eller Bodega Cueva del Rey i Garachico. Tenerife-beboere har også en tendens til å unngå de overbefolkede strendene, og de vet hvor det er mulig å finne roligere omgivelser. Prøv derfor Playa Bollullo og vikene rundt La Tejita. Om sommeren kan du få oppleve lokale som spiller gitar og danser salsa på strendene, noe som er noe helt annet enn det du ser på turiststrendene.

I de mest populære turistområdene er det mye internasjonal mat. Spesielt i sør er det veldig tilrettelagt for fremmede nasjonaliteter, og du finner høyere tetthet av klassikere som burgere, pizza og biff. Restaurantene som tilbyr internasjonal mat, finnes i alle prisklasser. Alt fra det lokale spisestedet guachinche til sjeldne 2-stjerners Michelin-restauranter. Guachinchene er særegent for Kanariøyene , og de mest autentiske på Tenerife finner du på nordsiden. De får kun holde åpent tre måneder i året, og det er pålagt at vinen de selger er deres egen, eller fra nærområdet!

Når det kommer til drikke, finnes det mye utmerket rødvin på Tenerife. Prøv også den opprinnelige, lokale ølen, Dorada, som er svært populær. Andre lokale spesialiteter er bananlikør, honningrom og barraquito, en lokal kaffe som passer fint til desserten. Selv om du oppholder deg i turistområdene, vil du merke at prisene er hyggeligere enn i hjemlandet. Det anbefales også å ta en tur til El Sauzal, Santa Cruz de Tenerife, hvor Casa del Vino befinner seg, der finner du vinmuseum, vinsmakingsrom, restaurant Tasca,utstillinger og vingårder.

Populære steder på Tenerife

Adeje

Dette opprinnelige jordbruksområdet, som i utgangspunktet var viet til dyrking av bananer og tomater, har seilt opp som et veldig populært turistområde. Kanskje dette er stedet for ditt neste all inclusive-opphold? Kystområdet, som heter Costa Adeje, byr på mange flotte ferieperler, slik som San Eugenio, Fanabé, Playa del Duque og El Beril. Trekkplastrene er et mildt og herlig klima, bølgesus og ro, og ypperlige fiskemuligheter. Du finner også den særegne ravinen Barranco del Infierno (Djevelens ravine) i området. Dette er en utrolig smal ravine med vegetasjonskledde fjellvegger rundt seg. Solen slipper nesten ikke til, og det hele er et skue du må se med dine egne øyne.

Santa Cruz

Santa Cruz er hovedstaden på Tenerife, og er karakteristisk med sitt flotte havneområde ut mot Atlanterhavet. Dette havneområdet er også en av de mest betydningsfulle, historiske havnene i hele Atlanterhavet. Havnen ble brukt som et stoppested for alle som emigrerte til Amerika på 1800-tallet, og har dermed fotavtrykk langt tilbake i tid. I dag er det en storby med et rikt tilbud for deg som all inclusive-turist. Byen byr på utmerket shopping, interessante landemerker og arkitektur, så vel som mange gode restauranter, barer og klubber. På Auditorio de Tenerife kan du oppleve kulturliv, mens du på Plaza de la Candelaria kan finne internasjonale merkeklær til veldig hyggelige priser.

Santa Cruz har også strandliv å by på, og for å finne den helt spesielle roen, kan du ta turen til Playa de las Teresitas. Dette er en strand skjermet for de største folkemengdene, og er en juvel med sitt turkise vann og gylne sand. Den ligger ved skogene i Anaga-fjellene, noe som betyr at strandområdet er skjermet for vind. Hvert år, i februar eller mars, forvandles Santa Cruz til en festby. Anledningen er inntoget av karnevalet, og du vil kunne se fargerike kostymer og oppleve en by som ikke legger seg til å sove før morgensolen står opp. Hovedstaden har virkelig noe for enhver smak, og det er absolutt verdt å sjekke ut Santa Cruz som base for ditt neste all inclusive-opphold.