Need Some Inspiration?

Select a Theme
All inclusive
Gran Canaria

Intro

All inclusive på Gran Canaria - Strand og storby

Gran Canaria har nesten blitt som et hjem nummer to for nordmenn. Det gjestmilde klimaet og det varierte tilbudet gjør øya til en perfekt feriedestinasjon – året rundt. Lokalbefolkningen er vennlig, og mange nordmenn kommer tilbake til denne vakre destinasjonen år etter år. Uansett om du reiser med familien, med venner eller kjæresten, er all inclusive alltid en vinner, og en reisetype som ofte forebygger uenigheter om budsjett og gjøremål.

All inclusive gjør rett og slett ting mye enklere. Det er en egen frihetsfølelse å kunne spise og drikke uten å tenke over regningen. På Gran Canaria har de mye god mat, og øya er i tillegg tilrettelagt for skandinaver. 

continued

Gran Canaria har lenge vært ettertraktet for sine lange, hvite strender, varme vann og tropiske klima. Las Palmas er en moderne storby, med spennende uteliv og en haug med shoppingmuligheter.

Det er et godt utvalg av hoteller med all inclusive på Gran Canaria. Hvis du først velger all inclusive, er ofte både hotellet og tilbudet så godt at det blir til at man tilbringer mye tid på hotellet og området i umiddelbar nærhet. Heldigvis er det mange flotte hoteller med dette tilbudet, fra det eksklusive til det mer jordnære. Mange steder kan du til og med smøre med deg niste til en av utfluktene dine! På den måten vil du ikke føle deg bundet til hotellet på grunn av måltidene. En annen fordel er at du har mer penger til utflukter, siden utgifter til mat ofte er en mye større del av reisebudsjettet enn man ofte tror. Er du impulsiv i matvanene blir det ofte dyrt, så med all inclusive trenger du ikke tenke på budsjetter, sparing og fordeling av måltider.

Top things to Do

All inclusive Gran Canaria – Populært på øya

Det største trekkplasteret på Gran Canaria er nok klimaet. Det er mange flotte aktiviteter knyttet til strandlivet. Hvis brunfargen begynner å sitte og boka er lest, kan du for eksempel prøve surfing, dykking, kiting, sportsfiske, delfinsafari eller noe annet spennende. Ønsker du å være sporty utenå involvere vann, har du andre muligheter. Øya er tilrettelagt for sykling, til og med terreng- og fjellsykling. Det finnes mange fine turruter og golfmuligheter for deg som liker roligere aktiviteter. Gran Canarias fjell er også egnet for klatring, for deg som liker det mer ekstreme.

Flotte strender

Vi kommer ikke utenom strendene: Gran Canarias varemerke. Spesielt sørsiden av øya gir deg fantastisk strandidyll. Her finner du de lengste strendene; Playa del Inglés og Maspalomas. I Mogán-området er det mange flotte strender, som for eksempel Amadores, Anfi Del Mar, Puerto Rico og Playa de Mogán. Playa de las Canteras, rett vest for sentrum i Las Palmas, er et flott strandområde. Her finner du tre kilometer med gylne sandstrender, og etterpå kan du utforske hovedstaden Las Palmas.

Hovedstaden - Las Palams 

Las Palmas er øyas hovedstad, og dermed et knutepunkt for alt du måtte ønske av urbane opplevelser og severdigheter. Byen på den nordøstre siden av øya byr også på flott landskap, med sine to bukter og tilhørende strender. Las Palmas har også en historisk og kulturell side – bydelen Vegueta er på Unescos verdensarvliste. Parallelt med historisk sus, finner du også det beste fra den moderne verden. Kjøpesentre og småbutikker, gave- og suvenirbutikker, og eksklusive designerforretninger. I pausene mellom shoppingen kan du stikke innom nydelige sjømat- eller tapasrestauranter som overgår enhver forventning. Det er også mange sjarmerende gatekafeer, hvis du liker å ta en kopp kaffe mens du kjenner på pulsen rundt deg.

Toppattraksjoner

Hvis du trodde Gran Canaria bare handlet om all inclusive, sol og strender, har du tatt feil. Selv om du er på all inclusive-ferie, bør du få med deg noen av øyas store attraksjoner. Start sightseeingen med Roque Nublo i Tejeda. Dette er en steinformasjon i høydedraget Tejeda. Gå rundt i et månelandskap, knips bilder og nyt utsikten. Et annet godt stoppested kan være det arkeologiske museet i Cueva Pintada. I dette nordlige området av øya kan du få innblikk i hvordan livet artet seg for mange hundre år siden, før spanjolene erobret øya. Ønsker du enda mer spektakulær natur, bør du ta turen til Maspalomas sine ørkenlignende sanddyner. Området byr i tillegg på mange morsomme aktiviteter, så vel som avslapping på stranden.

Den lille byen Teror er også et must. Du finner den i sentrum av øya, og for å komme deg dit må du kjøre på bratte veier som slynger seg i landskapet. Bandama er et annet høydepunkt. Oppe i vinlandet, omkring Tafira, finner du det slående Caldera de Bandama, et krater med muligheter for nedstigning. Området er også kjent for sine mange vinprodusenter, så her kan du kombinere vinsmaking med eventyrlyst.

Reptiler er vi ikke bortskjemt med i Norge. På Gran Canaria finnes det en egen park for dem, Reptilandia i Gáldar. Du bør unne deg selv et besøk i denne romslige parken, og se mer enn 150 reptilarter: øgler, ormer, krokodiller og skilpadder. Du finner også andre dyr som edderkopper, aper, skorpioner og papegøyer. Som en bonus når du er på Gran Canaria, får du kanskje med deg en av de mange forskjellige festivalene som finnes. Karnevalsesongen er i februar og mars, mens de store danse- og musikkfestivalene finner sted om sommeren.

Did you know that?

Visste du at…

Gran Canaria var det første spanske, og europeiske, stedet, til å bygge en golfbane? Den het Real Club de Golf de Las Palmas, og siden har det blitt mange, mange flere. (Kilde)

Gran Canaria er vertskap for et av verdens fremste karneval? Sammen med Tenerife, Brasil og Venezia regnes Gran Canaria som et av verdens beste karneval. Spesielt karnevalet i Las Palmas bør nevnes med sin berømte Drag Queen-konkurranse.

til og med Columbus gjorde et stopp innom Gran Canaria på sin reise ut i verden i 1492? (Kilde)

Gran Canaria muligens har det det beste været i verden? Været holder seg stabilt varmt hele året, med en gjennomsnittstemperatur på rundt 20 grader. Dette blir satt stor pris på, både blant lokalbefolkningen og turistene. (Kilde)

The local perspective

De lokale innbyggernes favoritter

De lokale på Gran Canaria er veldig glad i markedene sine. Står du opp litt tidlig, kan du oppleve disse sjarmerende stedene hvor det kjøpes, selges, luktes og smakes. Det største markedet heter Mercado Central, rett ved Mesa y Lopéz, men det er også gode markeder i Vegueta og i Ciudad Alta. På grunn av moderniseringen, kan det hende du finner tapas-stands og sushibarer rett ved siden av alle grønnsakene. Generelt finner du alt fra frukt, grønnsaker, oster, kjøtt og fisk på markedene. Gå ikke glipp av lokale og sesongbaserte varer, som for eksempel mango og appelsiner om vinteren, plommer tidlig om sommeren og fersken om høsten. Uansett hva du kjøper, kan du regne med å finne de beste prisene i byen. Hvis ikke, er det rom for å forhandle.

Når det kommer til mattilbudet på Gran Canaria, finnes det også noen helt særegne retter du burde prøve. Først ut: papas arrugadas. Dette er nypoteter som kokes i saltet vann, med skinnet på, for så å serveres med mange forskjellige sauser. Er du glad i fisk, bør du forsøke den såkalte sancocho canario. Dette er en stuing laget av saltet, hvitt fiskekjøtt og søtpoteter. Ønsker du å finne de virkelig gode fiskerestaurantene i Las Palmas-området, er Las Canteras-promenaden det naturlige stedet. Flere anbefaler å gå helt til enden av promenaden for å finne de beste stedene.

Det viktigste å kunne om du skal gli inn blant de fastboende er å bestille kaffe. På Gran Canaria finnes det kun én internasjonal kaffebar og den er på flyplassen. Skal du ha en kaffe, på lokalt vis, må du sitte ned og drikke (ingen to-go her!), og kaffen skal være sterk og i en liten kopp, og du har tre sekunder på deg til å bestille.

Uteliv på Gran Canaria

Selv om det ofte er en eller annen form for underholdning på all inclusive-hotellet på kveldstid, vil nok mange gjerne oppleve utelivet på Gran Canaria – som nærmest er legendarisk. De fleste klubbene åpner ved midnatt, og før den tid har du god tid til hygge deg i en bar, ta vorspielet på en partybåt eller til og med stranden. Start f.eks. i Mesa y Lopéz-distriktet, og videre kan du prøve Cuasquías, et populært sted for livemusikk og dyktige DJ-er.

På sørkysten av Gran Canaria er det enda mer som skjer. Generelt sover Gran Canaria sjelden, utenom i siestaen. I Playa del Inglés, Maspalomas og Meloneras formelig koker det, med flere hundre festmuligheter. Underveis kan du være sikker på å få drikkekuponger og mange ivrige tilbud om å slå deg ned. Er du av den rolige typen, kan du heller slå til med en kasinokveld i Las Palmas eller i San Agustín.