Need Some Inspiration?

Select a Theme
All inclusive
Dubai

Intro

Nyt en ferie i Dubai - hvor alt er inkludert!

Drømmer du om late dager i Dubai? Når en ferie handler om å slappe av, prangende luksus og god service – da er all inclusive i Dubai noe for deg! Dubai er en fantastisk storby hvor det alltid strebes etter å være best og størst på de fleste felt. Det er ikke tilfeldig at verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, ligger akkurat her! I Dubai kan du la deg forundre av spektakulære bygninger og fascinerende muligheter. Hva med en tur i et innendørs skianlegg når du trenger en pause fra varmen? All inclusive i Dubai er perfekt for deg som ønsker å slappe av, nyte livet og oppvartes etter alle kunstens regler,uten å måtte tenke på regningen. Her er hotellene så spektakulære og spennende at de er et reisemål i seg selv. All inclusive i Dubai byr på noe for enhver, enten du ønsker barnevennlige omgivelser eller spa og luksus med venner.

continued

Dubai er som en arabisk drøm, så eksotisk og langt unna vår kalde hverdag i Norge. I 1991 hadde Dubai kun én skyskraper, men kan i dag skilte med hele 400 høybygg. Dubai har også et t-banesystem (over bakken) med 42 stasjoner som ble bygget i løpet av 1,5 år. Dubai er kjent for å gjøre ting på sin måte og ikke gi seg. Da de fikk avslag fra Disneyland på sin forespørsel om å åpne et resort, bestemte de seg for å bygge sin egen variant: Dubailand sies å bli både større og bedre enn Disneyland. I tillegg er Dubai ansett som en av verdens tryggeste byer, med en kriminalitetsprosent på tilnærmet lik null. Så hvis du ønsker en ferie som har alt, varme og strender, trygg byvandring og i tillegg storslåtte konstruksjoner, da er Dubai noe for deg.

Top things to Do

Toppattraksjoner i Dubai

Dubai Marina ligger ved berømte The Palm, og marinaen er et eksklusivt område som har blomstret i løpet av de senere årene. Dubai Marina strekker seg fra Jebel Ali i sørvest til Dubai Media City nordøst. Distriktet har menneskeskapte kanaler, og det er her en rekke av høyhusene befinner seg. Arkitekturen i Dubai Marina er et perfekt eksempel på hvordan Dubai retter seg mot det moderne og futuristiske, samtidig som det tradisjonsrike og fargeglade uttrykket vektlegges. I området finner du også kjøpesenteret Dubai Marina Mall, som byr på en rekke butikker, restauranter, kafeer og utesteder. Langs Dubai Marina finner du den kjente promenadegaten, The Walk, som går langs kanalen.

Downtown

Downtown ligger i det finansielle distriktet i Dubai. Det er i dette området du finner Burj Khalifa, verdens høyeste bygning. Hvis du tør, kan du ta en tur til toppen. Utstyrt med verdens raskeste heis, som tar deg til topps innen ett minutt, er du i alle fall kjapt oppe! Men vær oppmerksom på at det kan være noen dagers ventetid på billett, så det kan være greit å bestille dette på forhånd. Det er også i området Downtown du finner Dubai Mall. Dette regnes som verdens største kjøpesenter, og i sentret er det mer enn 1 200 butikker, restauranter og kafeer. Kjøpesenteret har også sin egen moské og fornøyelsespark. Det gedigne kjøpesenteret byr på noe for enhver smak, og hvis du blir sliten i beina, er det egne taxier som kan kjøre deg rundt inne på kjøpesenteret. Noe for både den late og den shoppingglade!

Atlantis (The Palm) er et hotell som åpnet i 2008. Det har en arkitektur inspirert av hotellet Atlantis Paradise Island på Bahamas. Her finner du alt du forventer av vestlig standard, og litt mer. Luksus, luksus og luksus er dekkende for opplevelsen du får her. Med sentral plassering på Palm Jumeirah, en kunstig øy formet som en palme, har du det meste du trenger rett utenfor døren. Hotellet er delikat innredet i lyse farger, og det tilbyr både spa og treningsfasiliteter. Har du med deg barn, er dette hotellet topp, ettersom barna vil elske vannparken, Aquaventure, som er knyttet til hotellet.

Dubai er en destinasjon der du kan få oppfylt ethvert ønske du måtte ha. Hva med å prøve en luftballongtur i soloppgangen, fallskjermhopping i Magic Planet Mirdif Center, akvarietur eller ørkensafari?

I Dubai kan du bade i luksus og nyte seksretters-middager i ørkenen, stå på ski (!), ta helikopterturer og dra på falkejakt. Det finnes ingen ende på hva du kan oppleve i Dubai, så det lønner seg å ha god tid i dette fantastiske landet. Uansett hva du måtte ha på ønskelisten din, vil du finne det i Dubai, og Expedia har i tillegg mange muligheter for den som ønsker en all inclusive i Dubai. Søk på nettet etter inspirasjon, og gled deg til tidenes mest eksotiske ferie.

Did you know that?

Visste du at…

… hver fjerde kran på jorden er å finne i Dubai? Eiendomsutviklingen i Dubai skjer i et forrykende tempo, og det bygges stadig nye spektakulære bygg i byen. 

… at verdens høyeste bygning Burj Khalifa er så høy at de som bor i de øverste etasjene ikke kan bryte fasten under Ramadan på samme tid som beboerne i de lavere etasjene? De som bor i de øverste etasjene, ser solen lenger enn de i de lavere etasjene, noe som medfører at de må vente med å spise til de ikke ser solen mer. (Kilde)

… at det er nok sand på The Palm til å fylle Empire State Building to og en halv gang? Det er mye sand! Det ble brukt 94 millioner kubikkmeter sand for å lage landemerket The Palm. (Kilde)

Find things you can do in Dubai

The local perspective

De lokale innbyggernes favoritter

Det er sagt at kun 15 % av innbyggere faktisk kommer fra  Dubai, mens resten utgjør arbeidsinnvandrere og andre tilflyttere. Men om du vil besøke noe tradisjonelt og typisk for Dubai, er soukene verdt et besøk. Dette er historiske markeder med lang tradisjon. Du finner både gullsouker og kryddersouker. Det er et stort marked for gull i Dubai, men prisene er antakelig ikke mye lavere enn hva du finner hjemme i Norge. Kryddersoukene er derimot kjent for å by på en fantastisk opplevelse. La deg rive med av spennende lukter og farger. Kjøp med deg eksotisk krydder til neste gang du skal ha middagsbesøk av venner og familie.

Dubai er kjent for sine luksuriøse hotell med futuristisk og moderne arkitektur. Ved å bestille all inclusive-overnatting får du det lille ekstra ut av hotelloppholdet. All inclusive inkluderer i de fleste tilfeller en rekke måltider, drikke og snacks til nesten alle døgnets tider. Det er også muligheter for å benytte seg av hotellets tilbud uten ekstra kostnad. Hva er vel bedre enn å bli vartet opp etter alle kunstens regler? De fleste all inclusive-hotellene tilbyr også gratis frakt til og fra flyplassen. Du trenger ikke å tenke på noe annet enn å komme deg av gårde fra Norge!

Fredagsbrunsj

Arbeidsuken i Dubai går fra søndag til torsdag. Dette har gjort at konseptet fredagsbrunsj er blitt umåtelig populært. Fredagen i Dubai regnes som en hviledag, og det er normalt å samle venner og familie for et bedre måltid. Det er en rekke restauranter som tilbyr fredagsbrunsj, der man betaler en gitt sum for å spise og drikke så mye man vil. De fleste restaurantene har priser både med og uten alkohol. Det er verdt å merke seg at alkoholreglene i Dubai er ganske strenge, og det er bare et utvalg restauranter og barer som serverer alkohol. Det er populært å gå på champagnebrunsj på restauranten Spectrum on One, som ligger på The Fairmont Dubai. Om du ønsker en spesiell opplevelse, hva med å besøke restauranten på hotellet Burj Al Arab, som har sju stjerner? Al Muntaha Restaurant ligger i 27. etasje og har en spektakulær utsikt over byen, og serverer en fantastisk buffet. Prisene er litt høye, men det er absolutt verdt opplevelsen. Forvent høy standard og god stemning!