Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Vietnam

  En restplass til Vietnam vil ikke skuffe deg. Selv om det kan høres rart ut å reise på en siste minutt-reise til Vietnam og Asia, er det fullt mulig å gjennomføre. Visum ordner du ved ankomst, og med flybillett og hotell i orden er det bare å begynne eventyret. Vietnam er nemlig et eventyr. Naturlandskapet er nydelig fruktbart og kan kombineres med storbyliv for deg som ønsker det. Selv om det kollektive minnet er preget av krigen, ønsker kulturen og menneskene deg velkommen. Besøk historiske landemerker eller reis til en magisk øy. Ta med deg reisefølget, smaksløkene samt nysgjerrighet og oppdagelsestrang en fantastisk ferie venter på dere.

  Ting å gjøre i Vietnam

  På en siste minutt-reise til Vietnam har du dessverre ingen mulighet til å oppleve hele landet og alle dets variasjoner på en gang. Derfor må du ta noen valg. Er det den rike naturen du vil oppdage eller er det strand- og sjøliv du er ute etter? Vietnam har begge deler, i tillegg til storbyliv og et rikt utvalg av templer. For en reise i siste liten kan hovedstaden Hanoi være et godt utgangspunkt. Her kommer du deg enkelt videre eller kan oppdage alt Hanoi har å by på. Infrastrukturen i Vietnam er tilpasset reisende. Egentlig trenger man flere dager til denne byen. Gamlebyen, museer som tar opp politiske og historiske spørsmål samt Ho Chi Minh-mausoleet er bare noen av severdighetene man bør få med seg.

  Fra Hanoi kan reisen gå til Perfume Pagoda for å se på templene eller til Ninh Binh hvor naturopplevelsene venter. Med en kort innenlandsflyvning eller en lang, lang togtur kommer du deg til Nha Trang, Vietnams mest populære badeby. Her kan du for eksempel lære å dykke. Det kryr selvfølgelig av andre reisemål. Ho Chi Minh-byen, gamle Saigon, er landets største by og skilter med en attraktiv blanding av det historiske og moderne. Shopping, nattliv og matopplevelser er gode grunner til å legge reisen hit. Mekongdeltaet er også verdt å oppleve. På en strand i nærheten av fiskerlandsbyen Mui Ne finner du sandyner fra en annen verden. Fiskerlandsbyen Hoi An er også en unik opplevelse. Hvis du vil reise til en øy, er Phu Quoc den største med landskap som fra et postkort.

  Når man er i Vietnam burde man benytte muligheten til å besøke en skredder. Her kan du få skreddersydd klær til en billig penge. Prisene er så lave at man kan være litt vill og gæren. I tillegg er vietnameserne så blide, hyggelige og imøtekommende at det er en kulturopplevelse i seg selv. Men bli ikke overrasket hvis du blir kløpet i sideflesket, flere i lokalbefolkningen synes vestlige kroppsfasonger er fascinerende. Og større «money belt» kan du få i Vietnam. Dette er nemlig landet for mateventyr. Landet har mer enn 500 retter med variasjoner som passer for de fleste smaksløker. Krydder, urter og sauser du aldri har smakt maken til er bare noe av det som venter deg. Bánh-retter er forskjellige varianter av dampete riskaker, phß er én av de mange, mange nuddelsuppene, vårruller i uttallige varianter eller bánh mì, en vietnamesisk og mer spennende variant av den franske baguetten. Ellers kan du smake deg frem i jungelen av nydelige kjøttretter som er tilberedt i leirgryter. Listen er uendelig, og det gjelder å både være spontan og nysgjerrig.

  Språk

  Det offisielle språket er vietnamesisk. Man kommer et stykke med engelsk, men ofte er det å smile, gestikulere og peke langt mer effektivt. En frasebok kan være nyttig.

  Værforhold

  Med forskjellig naturlandskap er landet preget av variert klima. Klimaet kategoriseres gjerne likevel som tropisk regnklima. Vinteren varer fra november til mars og er tørr. Sommerhalvåret har høye temperaturer. Fra mai til september er det regntid.

  Penger

  Valutaen i Vietnam er vietnamesiske dong. Det er vanlig å betale med kort i store byer, og her er også minibankene svært tilgjengelige. Når man reiser ut av byene eller vil oppleve lokale arrangementer, markeder eller mindre butikker, bør man ha kontanter.

  Visum

  Skal du oppholde deg i Vietnam i mer enn 15 dager, må det søkes om visum på forhånd. På reiser inntil 15 dager får man visum ved ankomst så fremt man kan fremvise returbillett og et pass som er gyldig tre måneder etter hjemkomst. Ettersom visumbestemmelser kan endre seg, er det viktig at du oppdaterer deg på gjeldende regler.