Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Tunisia

  Restplasser til Tunisia har lenge vært en favoritt blant nordmenn. Med solgaranti og fremmed kultur er landet en opplevelse man tar på strak arm. Ri på kamel, eller kanskje helst dromedar, opplev ørkenen, reis til en vingård eller ta en øl og se fotball på en fotballpub. Tunisia byr nemlig på mye mer enn tepper og basarer, selv om dette selvfølgelig også er noe du får oppleve. Med en hopp på-tur til Tunisia kan du kombinere tusen og én natt med andre kjente fortellinger. Life of Brian, Den engelske pasienten og flere av Star Wars-filmene har nemlig hatt deler av innspillingene sine her. Velger du en hopp på-tur til Tunisia, har du en fin blanding av turistferie og overraskende utflukter i vente.

  Ting å gjøre i Tunisia

  På en siste minutt-reise står du nesten like fritt til å velge destinasjon som ved en vanlig reise. Feriebyene ligger langs middelhavskysten, og det går an å kombinere flere reisemål. Djerba, Hammamet, Sousse og Monastir er noen av områdene turister helst reiser til. Hvis du vil reise rundt i landet, har Tunisia et godt kollektivtransporttilbud og andre muligheter som taxi og minibuss. Velkommen til et overveldende ørkenlandskap med varme vinder og eksotiske dufter. Her kombinerer du langrunne strender med hektiske timer på basarene og utflukter til Sahara, dyreparken eller historiske landemerker. Ruinene av Karthago, kunstnerbyen Sidi Bou Said og hovedstaden Tunis bør oppleves. Utflukter kan bookes gjennom hotellet eller hos lokale turarrangører.

  Ettersom religionen i landet først og fremst er Islam, møter man som vestlig noen kulturelle forskjeller. Dette må man selvfølgelig være bevisst på. Er man på jakt etter ferie med alle muligheter åpne, kan det også være lurt å unngå muslimske høytider, da restauranter og butikker ofte stenger i slike perioder. Kulturelle motsetninger kan også oppleves på markeder eller basarer. Tar du dette som en opplevelse og er høflig, er det imidlertid ikke noe problem.

  Reiser du til Tunisia, burde du også benytte muligheten til å slappe av på en fortauskafé med en kopp te eller vannpipe mens du spiller spill eller slår av en prat. Dette kan du for eksempel gjøre når den varme ørkenvinden blåser forbi, et uvant fenomen for nordmenn flest. På matfronten kan man også finne noen nye eller ukjente elementer. Og godt er det! Måltidet starter ofte med brød og harissa, tunisisk paprika- og chilipaste, og avsuttes gjerne med en kopp myntete. Mellom dette kan man regne med å få servert couscous, som er svært typisk for Tunisia. Kjøkkenet kan ellers oppleves som en kombinasjon av franske og arabiske smaker, fra distinkte lammeretter til grillet fisk og sjømat.

  Språk

  Arabisk er det offisielle språket, men i dagligtalen har man en lokal, Tunisisk, vri. Fordi landet har vært under Frankrike, er fransk utbredt, og det er vanlig at tunisierne blander fransk og tunisisk. I turistområdene greier man seg likevel godt med engelsk.

  Værforhold

  På grunn av det varme klimaet, kan man reise til Tunisia hele året. På vinteren er det selvfølgelig en del kjøligere, men det kan godt være som middels norske sommertemperaturer. De varmeste månedene er juli og august, men du finner ordentlig sommervarme i Tunisia fra april til et godt stykke ut på høsten.

  Penger

  Valutaen i Tunisia er tunisiske dinarer (TND), men det er ulovlig å føre disse inn og ut av landet. Derfor må du enten ta med euro som du veksler eller belage deg på minibankene. Kursen sjekker du i banken eller der du veksler.

  Visum

  Etter gjeldende regler kan norske statsborgere oppholde seg i Tunisia i opp til 90 dager uten visum. Passet må imidlertid være gyldig minimum tre måneder etter hjemkomst. I tillegg er det viktig å huske på at visumreglene kan endres. Derfor dobbeltsjekker du alltid med ambassaden før du reiser.