Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Restplasser til Thailand

  Bli med til Thailand! En tur østover krever ikke mye annet enn at du er klar for å slappe av og spise mengder av god mat til en rimelig penge. Thailand er akkurat som på bildene: Et paradis man er litt usikker på om egentlig eksisterer. På grunn av klimaet og den avslappede atmosfæren behøver du ikke å pakke med deg all verdens heller. Bestemmer du deg for en restplass til Thailand, trenger du ikke huske på så mye annet enn passet, solkremen og badebuksa. Og med et variert hotelltilbud passer Thailand for trygghetssøkende barnefamilier, eventyrere og backpackere.

  Ting å gjøre i Thailand

  En siste minutt-reise til Thailand er midt i blinken enten du vil oppleve hektiske Bankok eller ligge og slenge i en hengekøye. Landet byr på alt fra moderne storbyer og høye skyskrapere til avsidesliggende paradisøyer med helt klart vann. Fordi landet er langstrakt og variert, finnes det regionale forskjeller både når det kommer til kultur og klima. Fellesnevneren er de vennlige og smilende thailenderne og den gode maten. Det thailanske kjøkkenet er nemlig ene og alene grunn nok til å legge reisen hit. Det kan imidlertid være verdt å huske på at «sterk» i Thailand ikke er det samme som «sterk» i Norge. Skalaen er ikke tilpasset norske ganer, og selv de tøffeste kan måtte melde pass etter å ha bedt om en sterk variant. Men uansett hvor du reiser, kommer maten til å være ett av høydepunktene.

  Andre høydepunkter finnes for den som vil shoppe, den historie- og kulturinteresserte, den aktive og naturinteresserte eller for den som bare trenger et avbrekk fra norsk hverdag og klima. Bankok bruser av alternativer: Barer, kjøpesentre, gateselgere og nattklubber og restauranter. Ikke minst tuk-tuker! Det samme mylderet av forlystelser finnes også i andre større byer, som Chiang Mai. En tur hit kan kombineres med aktiviteter som fjellvandring, matlagingskurs, meditasjon eller elefantridning, aktiviteter som også er populære på andre destinasjoner i Thailand. For historie, ruiner og templer bør du legge byene Sukhothai og Ayutthaya inn i reiseplanen. De mest populære turistmålene befinner seg sør i Thailand, hvor Phuket og Krabi bugner av hoteller og resorter. Øyene Koh Samui, Koh Phan Ngan og Koh Tao er også idylliske perler. Ikke gå glipp av dykkemulighetene i dette øyparadiset! Sett deg på flyet og gjør deg klar for ferie. Og selv om du får oppleve mye når du reiser hit på en restplass, er det garantert ikke siste gangen du besøker Thailand og landets uendelige muligheter.

  Språk

  Thai er det offisielle språket. I tillegg finnes det mange regionale dialekter. For nordmenn som er på ferie, er det greit å vite at engelsk er svært utbredt. Det er enkelt å gjøre seg forstått av vennlige, smilende thailenderne.

  Værforhold

  På grunn av tropisk klima er de varmeste månedene i Thailand mellom mars og mai. Da kan temperaturene godt overstige 40 grader. Temperaturen er perfekt fra november til februar. I regntiden kan imidlertid prisene være lavere, og man får oppleve de karakteristiske umiddelbare og kortvarige regnskurene. Thailand er et helårsreisemål.

  Penger

  Thailenderne handler med bhat (THB). På 500 bhat går det cirka en norsk hundrelapp. Minibanker finnes i de fleste byene, men skal du ut på øyene eller på markedet, er det best å ha kontanter. For oss nordmenn kan det være uvant å prute, men det er bare å kaste seg i det!

  Visum

  I Thailand får man ankomstvisum som gir en tillatelse til å være i landet i 30 dager. Du bør dobbeltsjekke gjeldende regler før du reiser. En god tommelfingerregel er at passet må være gyldig minimum seks måneder etter hjemreise fra land utenfor Schengen. Dette gjelder også for reiser til Thailand.

  Betingelser og vilkår
  • Prisene du ser gjelder for opphold eller flyreiser på de spesifiserte datoene.
  • Hotellprisene som vises er per person per opphold, basert på det billigste tilgjengelige rommet, inkludert alle skatter og servicegebyrer, men ikke inkludert gebyrer som skal betales på eller til hotellet.
  • Pakkereiseprisene som vises er per person per opphold, er basert på de billigste tur-returflyvningene og på at en person bor på det billigste rommet, og inkluderer alle skatter.
  • Prisene oppdateres regelmessig og er korrekte når de blir publisert.
  • Ekstra bagasjegebyrer kan gjelde for flyreiser og pakkereiser, inkludert på flyreiser med lavprisflyselskaper.
  • Datoer der tilbudet ikke gjelder kan forekomme. Sjekk det enkelte hotellet eller flyselskapet for mer informasjon.
  • Tilbudene gis med forbehold om tilgjengelighet og kan avsluttes uten forvarsel.
  • Klikk på de enkelte tilbudene for å bekrefte priser, tilgjengelighet og gjeldende betingelser og vilkår for disse.
  • Expedias vanlige bestillingsvilkår og -betingelser gjelder. https://www.expedia.no/p/support/tandc
  • Promotør: Expedia Inc, 333 – 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.