Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 07.07.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Sicilia

  Mat, mafia og vin det er mye man forbinder med Sicilia. En restplass til Italias største øy garanterer i hvert fall at du ikke blir skuffet. Mulighetene er så mange og varierte at det kun er deg og reisefølget som setter grensene. Dra på vulkanutflukter eller slapp av på stranden. Blir siste minutt-reisen avslappende, er det fordi du vil at den skal være det. På Sicilia kan du fylle kofferten og minnene med det du forventer av en ferie. Noen får påfyll av å roe ned tempoet, mens andre får energien tilbake når de reiser fra sted til sted og hele tiden opplever noe nytt. God mat, flott kystlinje og et vanvittig naturlandskap er i hvert fall et godt utgangspunkt for en spennende ferie både for familier og kjærestepar.

  Ting å gjøre i Sicilia

  Fordi Sicilia har vært under ulike herredømmer, er både kulturen og omgivelsene svært sammensatt. På en siste minutt-reise til Sicilia er det nettopp dette du får oppleve. Øya er stor, og det er flere steder du kan reise til. Palermo er en storby, men den er enkel å få oversikt i. De største severdighetene finner du innenfor Quattro Canti, men det finnes også skjulte skatter det er verdt å gå på oppdagelsesferd etter. Piazza Pretoria er et godt utgangspunkt. I området rundt Palermo er strandområdet Mondello og den lille vulkanøya mulige utflukter. Utover Palermo er det mange andre steder man kan reise. Nordøst på øya ligger Messina, som er knyttet til Sicilia ved verdens største hengebro. Kystenstrekningen mellom Palermo og Milazzo har i de senere årene blitt svært populær. Milazzo er et godt utgangspunkt hvis du vil reise ut til øyene. Taormina, Catania, Syracuse, Marsala og Modica er andre populære byer.

  Uansett om du velger å legge siste minutt-reisen til en badeby eller en storby med imponerende historie, er det noen ting som kanskje bør stå på reiseplanen. Mange av oss forbinder Sicilia, og et glimt av Etna eller Stromboli hører nesten med til turen. I tillegg bør maten, den sammensatte kulturen og de ulike arkitektoniske innflytelsene stå på «to do-lista». Samtidig er det mye av dette som kommer av seg selv, når du først har hoppet på en tur til Sicilia. De fleste steder kan du leie moped eller bil slik at du kan utforske øya på egen hånd. Det er ogsåmange muligheter for å legge ut på båttur. Restplassen til Sicilia lar seg dessuten kombinere med flere andre reisemål. Beliggenheten gjør at du kan komme deg til fastlandet, andre øyer eller til Afrika. For den med utforskertrang finne det ferjeforbindelser fra Sicilia til Genova, Napoli, Reggio Calabria, Malta og ikke minst Tunisia. For deg med tålmodighet er det også togforbindelser til Milano og Roma.

  På Sicilia står nytelsene i kø. I de store byene får du tak i det meste du måtte ha lyst på, for eksempel sko eller unike klesplagg. Likevel er det nok maten og vinen som bør være hovedgrunnen til å te seg som hedonist. Som ellers i Italia er maten på Sicilia kortreis, lokal og hjemmelaget. Og maten er like sammensatt som øyas historie med spanske, greske og arabiske innslag. Unike pastaretter, ost- og potetpa og kjøtt- eller fiskeretter er bare noe av det du bør smake på. På dessertfronten er det også spennende ting i vente. Cassata er en kuriøs, men god kake. Og du drikker selvfølgelig også vin. Mengder, hvis du vil. Solforhold og jordsmonnet på Sicilia er nemlig ideelle for druer til vinproduksjon.

  Språk

  Som mange andre steder i Italia kan man ikke forvente at man kan kommunisere på engelsk. Det kan derfor være lurt å ta med seg en lommeordbok eller laste ned en språkapp til mobilen. Hvis du kun skal oppholde deg i byene med en del turister, kommer du et stykke med engelsk.

  Værforhold

  Somrene er gjerne lange og tørre, mens vinteren er mild med mye nedbør. På Sicilia kan man også oppleve vindfenomenet scirocco, en vind fra Sahara som kan være varm og støvete. Den beste tiden å reise hit er april til september, men tiden fra mars til november kan også være gunstig.

  Penger

  Hvis du skal reise rundt på øya, er det best å ha med seg kontanter. Valutaen er euro. Du kan veksle euro i Norge eller ta dem ut i minibank i en av de større byene på Sicilia.