Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Sharm el-Sheikh

  Restplasser til Sharm el-Sheikh passer for deg som vil kombinere kulurelle opplevelser med en badeferie du neppe glemmer. I denne badebyen kan du enten bruke alle soltimene på stranda eller krydre feriedagene med dykking, snorkling, ørkensafari eller fjellvandring. Fra Sharm el-Sheikh kan du reise på mange forskjellige utflukter. Rødehavet venter på deg, sommer, høst, vinter og vår. Med en siste minutt-reise ligger du plutselig og dupper i det salte havet eller skuer utover sanddynene fra en kamel- eller dromedarrygg. Turen til Sharm går også an å kombinere med utflukter eller overnattingsturer til Kairo eller den tidligere backpackerfavoritten, Dahab.

  Ting å gjøre i Sharm el-Sheikh

  En hopp på-tur til Sharm el-Sheikh er en knirkefri affære. Reisemålet er variert, og alternativene på destinasjonen er så mange at det både passer for barnefamilier, seniorer eller yngre reisefølger på jakt etter liv og røre. På kyststripen mellom Rødehavet og Sinai-fjellet blir det aldri ordentlig vinter. Både selve byen og områdene rundt er fulle av strender, bademuligheter og turkist vann, og ikke så veldig langt unna kan du gå i fotsporene til hisoriske skikkelser. Du kan enten ta det helt med ro eller fylle hver eneste feriedag med aktiviteter og opplevelser.

  På en siste minutt-reise til Sharm el-Sheikh er en snorkle- eller dykketur nærmest obligatorisk. Utfluktene booker du enkelt når du er på plass i solparadiset. Her kreves det minimal planlegging, men det kan være greit å ha avtalt en utflukt en dag eller to før du vil dra. Nasjonalparken Ras Mohammed er et av de mest populære målene for turister som vil se det vanvittige livet under vann. På grunn av populariteten kan det bli mye mennesker og lite fisk, og en tur til et annet korallrev er vel så spennende. En tur til øya Tiran er også et alternativ. En snorkleopplevelse her beskrives gjerne som å stikke hodet ned i et akvarium. Etter snorklingen kan du bli med på en stjerneaften i ørkenen eller bare slappe av etter mange timer ute under og over vann. På kveldene forvandles Sharm til et levende og stemningsfullt virvar. Ta middagen på en takterrasse, besøk markedet og få med deg noen unike suvernirer, røyk vannpipe eller dra på diskotek.

  Når du har fått nok av snorkling, bading og sol eller ikke har lyst til å begi deg ut på tradisjonelle sydenaktiviteter som badeland og go-kart, er Sharm el-Sheikh også et godt utgangspunkt for historiske utflukter. Et par timer unna ligger Sinai-fjellet, der Moses skal ha mottat tavlene med de ti bud. Det vanlige er at man reiser hit på kvelden, går opp til toppen og ser soloppgangen. Deretter går man ned og får omvisning i St. Katharina-klosteret. Ta heller med for mye enn for lite klær og husk gode sko. Fra Sharm el-Sheikh kan du også bli med på overnattingsturer til Kairo. Således kan du kombinere ferien med solbading og det Egypt er virkelig kjent for, nemlig pyramidene.

  Språk

  Det offisielle språket er arabisk. I Sharm el-Sheik er det imidlertid mange som snakker engelsk. Russisk er også noe utbredt. Og ikke bli overrasket hvis du hører en norsk glose eller to.

  Værforhold

  Sharm el-Sheikh er godt og varmt hele året. Derfor har den lille badebyen lenge vært en favoritt blant nordmenn, også på vinteren. Det er sommer med høye temperaturer fra april til oktober.

  Penger

  Valutaen i Sharm el-Sheikh er, som i resten av Egypt, egyptiske pund, og ett pund er omkring én norsk krone. I Sharm el-Sheikh er det med andre ord enkelt å holde styr på ferieøkonomien. Det er god tilgang på minibanker, i tillegg til at man kan betale med kort de fleste steder. Vil du ta deg en tur på markedet eller andre helt lokale steder, kan det være lurt å ha kontanter.

  Visum

  Vanligvis fyller man ut et skjema med informasjonen sin og får et stempel i passet ved innreise. Sjekk likevel med ambassaden eller før du reiser. Innreiseregler kan nemlig endre seg.