Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 22.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Roma

  Roma er en by det er enkelt å ta på sparket. Med et vell av historie og kultur, god mat, fantastisk shoppingmuligheter og nydelig atmosfære er det et ypperlig reisemål både for mor, far, besteforeldre eller romantikere. Reiseplanen må selvfølgelig legges opp til reisefølget, men i Den evige stad legger man opp dagen slik man selv vil. Farte fra severdighet til severdighet? Hedonistiske utskeielser med utsøkte mateventyr, vin og søtsaker? Endeløse dager på jakt etter kupp eller unike designerplagg? Stillhet i en grønn lunge? Eller en kombinasjon av alt?

  Ting å gjøre i Roma

  Velger du en restplass til Roma, har du alle muligheter åpne for å oppdage Roma. Selv om du kan starte oppholdet med en runde med turistbussen, er Roma en flott by å oppdage til fots. Ta på deg gode sko, pakk nysgjerrighet og kart i veska, vend nesen mot en av byens mange severdigheter. Du har en fantastisk dag foran deg. Hvis du begynner med Colosseum, lønner det seg å komme tidlig eller bestille billetter på forhånd. Amfiteateret ble innviet i år 80, og når man ser utover den gamle arenaen, er det lett å føle æresfrykt av tanken på fordums dyre- og gladiatorkamper. Fra Colosseum kan du fortsette til Forum Romanum og ta inn det som er igjen etter keisertidens Roma. Går du videre oppover Via dei Fori Imperiali uten å ta noen avstikkere, kommer du til Piazza Venezia og foten av Kapitol.

  Vel plassert på Via del Corso kan du enten velge time etter time med shopping eller fortsette videre til de ulike storslåtte byggene i nærheten. I Via del Corso, Via Condotti og gatene rundt kan du for eksempel se etter klær og sko i forskjellige prisklasser. Hvis shopping ikke interesserer, er Pantheon er like i nærheten. Herfra kan du bevege der videre i smågatene, over Tiber og til Vatikanet. For å besøke Det sixtinske kapell og Peterskirken bør du imidlertid være tidlig ute. Katakombene hører også med til et besøk i Roma. Domitilla-katakombene med 15 kilometer gravkammerlabyrint er de eldste. I løpet av oppholdet bør du også trekke inn stemningen på Piazza Navona og kanskje snuble over litt tilfeldig gateopera. Andre høydepunkter er blant annet å kaste mynt i den verdensberømte Trevi-fontenen og gå opp de 138 trinnene i Spansketrappen.

  Maten er også en del av siste minutt-reisen til Roma. Sleng deg ned på en tilfeldig fortauskafé, spise et pizzastykke i farta eller kjøp en is fra et hyggelig gelateria. Nyt en espresso, et glass rødt eller en liten grappa. Snus på duftene og stemningen i Trastevere når det har blitt kveld og finn et sted du vil spise middag. Istedenfor å velge fra menyen kan det være lurt å spørre om anbefalinger. Når du først er i Roma, kan det jo ikke minst hende at du har lyst til å unne deg noe ekstra. På toppen av Spansketrappene finner du restauranten Imàgo. Med utsikt utover hele byen, marmorgulv og antikt interiør er stjernen i Michelinguiden bare en bonus. Her får du tradisjonelle napolitanske retter og kokekunst fra Roma med asiatiske innslag.

  Språk

  Som i resten av Italia er det offisielle språket italiensk. I Roma er engelsk mer utbredt enn andre steder i Italia. Du får en fin ferie med greie engelskkunnskaper.

  Værforhold

  Med gjennomsnittstemperaturer rundt sju er januar den kaldeste måneden i Roma. Det kan imidlertid være fint å besøke byen på vinterstid. Klimaet i Roma er ellers middelhavsklima, og sommermånedene er de varmeste.

  Penger

  Enten du skal betale for is eller en ny kjole fra Gucci, er det euro du betaler med. Det lønner seg også å betale i euro når man betaler med kort. I Roma er det vanlige storbyfasiliteter, og du kan enten bruke en av byens mange minibanker eller betale med kort.