Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Restplasser til Rhodos

  Rhodos er kjent for alt fra historiske ruiner til et spennende uteliv. Selv om du velger en hopp på-tur, møter du et badeparadis med en god blanding av alt. Rhodos by, eller de andre småbyene som er vanlig for turister, har alt man trenger for en avslappende ferie. Deilige strender, vannsport, smågater og shoppingmuligheter. Og ellers på øya finner du alt fra turistområder til mer sjarmerede, avsidesliggende steder. En tur til Rhodos kan også kombineres med utflukter til andre steder. Den vakre øya Symi? Eller den lille øya Tilos? En båttur over til Tyrkia og Marmaris er også en mulighet.

  Ting å gjøre i Rhodos

  En siste minutt-reise til Rhodos kan passe for alle. Det finnes hoteller i flere kategorier, og det er enkelt å velge noe som er riktig for reisens formål. Ofte reiser unge hit for å ta seg en fest, men reiser man med barn eller for å slappe av, blir man ikke sjenert av dette. I Rhodos by er nattlivet isolert i én del av byen og en bargate, og man velger selvfølgelig selv om man vil være en del av dette. I stedet kan man velge et hotell nær stranden. Øya har et digert utvalg av områder man kan bo. I Afandou og Kolymbia finner du Rhodos lengste strand, mens lille Lindos har karakteristisk egenart. Like bak Lindos finner du også den vakre lagunen St Pauls Bay, en liten perle med en rolig strand.

  Lindos og Rhodos by er kanskje de mest kjente målene for en restplassreise. Gamlebyen i Rhodos by tar deg tilbake til en tid med riddere og bymurer, mens Lindos akropolis er en påminner om antikken. Faliraki har også blitt et kjent reisemål, mest på grunn av utelivet. Men på østkysten finner man også småbyer som Kalithea. Slike steder passer for avslappende familieferier. For den som er ute etter fred og ro, kan også en av byene på vestkysten være et alternativ. Ialyssoskysten er nemlig kjent for å ha de vakreste solnedgangene og gode forhold for vidsurfing. Ixia, Ialyssos, Kremasati og Tholos er hyggelige byer å besøke. Fra Ixia og Ialyssos er det kort vei til Rhodos by, og man kan således kombinere en rolig ferie med festligheter og gamlebyen.

  På reisen til Rhodos er naturligvis maten en del av opplevelsen. Du finner det du måtte ønske deg, men som andre steder i Hellas er meze et godt alternativ. Da får du smake litt av alt. Du finner også klassiske retter som stifado, moussaka, fylte grønnsaker eller vinblader. Hvis du har lyst på vin, har Rhodos mye god lokalvin, og lurer du på hvilke ting du skal ta med hjem, er olivenolje alltid en sikker vinner.

  Språk

  Rhodos hører til Hellas. Det offisielle språket er derfor gresk. Som turist kommer man imidlertid langt med engelsk, da turistnæringen er viktig for Rhodos.

  Værforhold

  Rhodos er en ordentlig sommerøy med gode solforhold for nordmenn som reiser etter solen. Sesongen begynner i april, og det er godt og varmt ut september. Både oktober og november er milde måneder, men for lange dager med sol anbefales det at man reiser i perioden fra april til september.

  Penger

  På Rhodos, som i mange andre europeiske badeparadis, foregår pengetransaksjonene med euro. Det er god tilgang på minibanker, og flere steder kan man betale med kort. Hvis du vil vite nøyaktig hvor mye penger du bruker, kan du sjekke gjeldende kurs før du drar.

  Betingelser og vilkår
  • Prisene du ser gjelder for opphold eller flyreiser på de spesifiserte datoene.
  • Hotellprisene som vises er per person per opphold, basert på det billigste tilgjengelige rommet, inkludert alle skatter og servicegebyrer, men ikke inkludert gebyrer som skal betales på eller til hotellet.
  • Pakkereiseprisene som vises er per person per opphold, er basert på de billigste tur-returflyvningene og på at en person bor på det billigste rommet, og inkluderer alle skatter.
  • Prisene oppdateres regelmessig og er korrekte når de blir publisert.
  • Ekstra bagasjegebyrer kan gjelde for flyreiser og pakkereiser, inkludert på flyreiser med lavprisflyselskaper.
  • Datoer der tilbudet ikke gjelder kan forekomme. Sjekk det enkelte hotellet eller flyselskapet for mer informasjon.
  • Tilbudene gis med forbehold om tilgjengelighet og kan avsluttes uten forvarsel.
  • Klikk på de enkelte tilbudene for å bekrefte priser, tilgjengelighet og gjeldende betingelser og vilkår for disse.
  • Expedias vanlige bestillingsvilkår og -betingelser gjelder. https://www.expedia.no/p/support/tandc
  • Promotør: Expedia Inc, 333 – 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.