Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Praha

  En restplass til Praha passer hele året. På sommeren møter du yrende folkeliv, mens vinteren preges av lun og koselig stemning. Ikke minst er byen et eventyr når det blir jul. Våren byr på mildt vær og moderat turistmengde. Høsten er også en fin årstid. Opplev den årlige musikkfestivalen i det varme høstlyset. Praha passer for de fleste. Det er en svært romantisk by, men den har også uendelige muligheter for dem som er ute etter fest og moro. Byen er også full av historie og unike arkitektoniske uttrykk. Dukketeater eller elvecruise, ølkneiper og mikrobryggerier, museer og storslåtte bygninger, kommunismens spor og historiske minner her er det opplevelser for enhver smak!

  Ting å gjøre i Praha

  Når du velger en siste minutt-reise til Praha, kan du forvente deg et smekkfullt reiseprogram. Opplevelsene står i kø, og det kan hende du må lage en prioritert liste. På listen over ting det nesten er obligatorisk at du får med deg står blant annet St. Vitus-katedralen, Týn-kirken, det gamle rådhuset, Karlsbroen og naturligvis gamlebyen som helhet. I tillegg bør du få med deg bibliotekene Klementinum og Strahov. Man kan dessverre ikke gå inn og beskue den fantastiske barokk- og rokokkostilen, men det går an å få en guidet omvisning eller et glimt. Men Praha er også byen for spaserturer uten noe spesielt mål. En rusletur i Praha er nemlig en opplevelse i seg selv. Uansett hvor du går, vil du snuble over utrolig arkitektur og en helt spesiell atmosfære.

  Jødisk museum og kommunistmuseet kan være interessante besøk for historieinteresserte. Under oppholdet vil du kanskje bli nysgjerrig, og disse kan være en fin måte å lære om byens historie. Ss. Cyril og Methodius-katedralen er et annet bygg av historisk interesse. Opplev utstillingen og finn ut hvordan kirken ble brukt som skjulested under andre verdenskrig. For å mer kunnskap om Tsjekkia under andreverdenskrig vil konsentrasjonsleiren Theresienstadt være et viktig sted å besøke. Den ligger omkring en time utenfor Praha. Hvis det blir for dystert, kan du heller bli i byen og gjøre lystbetonte ting. På Moldau eller Vltava er det mulig å ta et elvecruise. Dette er en fin måte å se byen på. Man kan også leie pedalbåter, og det kan også være moro. For litt annerledes oppevelser kan du dra til Meet Factory. Er er konsertene, kunsten og galleriene alt annet enn mainstream.

  Når det kommer til mat og shopping, er det flere muligheter i Praha. Gamlebyen er kjent for markedet, spesielt på sommeren. Her kan du få alt fra nydelige sølvsmykker til ravfigurer og håndarbeid. Kjøpesenteret LetHany har mange muligheter, men det kan også være fint å bare rusle rundt i sentrumsgatene. Selv om de nye mikrobryggeriene kanskje ikke oppleves like autentiske som kneipene, er det flere grunner til å ta turen innom. Ølet har ofte høyere standard, smaker bedre og er mer spennende. Som regel kan man også få seg en matbit tjekkiske pølser, griseknoker eller en varmende suppe? For deg som vil ta en ordentlig titt på nattelivet, er bydelen Zizkov et godt valg. Etter solnedgang våkner mer enn 300 barer til live. Prøv en kvasnicove pivo eller annet ferskt øl. I bydelen Holeaovicefinner du baren Cross Club, som er et mekka for deg som er ute etter alternativ kultur.

  Språk

  I Praha snakker de tsjekkisk. Det er det offisielle språket i hele tsjekkia. Som ferierende kommer du et stykke med engelsk, men det kan hende du må spe på med litt kroppsspråk.

  Værforhold

  Klimaet er ganske likt det norske. Temperaturene kan kanskje komme litt høyere på sommeren. Man kan dra til Praha året rundt, bare man justerer forventningene til været. Reiser du på vinteren, kan det bli kaldt slik som her hjemme, og derfor bør man pakke med litt forskjellig i kofferten.

  Penger

  Tsjekkia har ikke euro, selv om de er med i Europeisk Union. Myntenheten eller valutaen er koruna, altså tsjekkiske kroner. For en norsk hundrelapp får du gjerne godt over 300 koruna, men dette varierer selvsagt med kursen. Du kommer langt med kort, men noen kontanter fra en av byens minibanker kan komme godt med. På markedet i gamlebyen er det for eksempel fint med noen koruna.