Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Restplasser til Paris

  En restplass til Paris kan fylles med alt fra shopping til høykultur, fra gatemat til gourmetfristelser. Vær en ekte flanør, spaser langs Seinen og observer det franske livet. En tur til en av verdens mest omtalte byer passer bestandig. Og har du flyreisen og et sted å bo, er det egentlig bare å sette seg på en fortauskafé og nyte livet. Paris har et enormt kulturtilbud, og de fleste steder kan man kjøpe billetter i døra. Det er med andre ord ikke nødvendig å legge planene for turen lang tid i forveien. Maten, vinen, vintageskattene, kunsten og selve symbolet på Paris, Eiffeltårnet, venter på deg enten du reiser på en restplass eller ikke.

  Ting å gjøre i Paris

  Paris er for den storbyglade, for livsnyteren, for kjærligheten, for sightseeing og for kontinentale vaner. Et glass vin til lunsjen? Turen kan begynne med å skaffe seg et metropass og et kart. Metronettverket er veldig omfattende, og med omkring 300 stasjoner er det alltid et stopp i nærheten av dit du skal. Likevel får du sett mer hvis du bruker beina eller leier sykkel, og da er det også enklere å få oversikt. Av fransk og parisisk mat er det selvfølgelig mange delikatesser. Både forretttene, middagene og dessertene har et verdensomspennende omdømme. Men enkel baguett eller croissant på et rødrutete teppe i en grønn lunge i Paris er kanskje heller ikke å forakte?

  På listen over typiske ting å gjøre i Paris finner man alt fra en tur i Louvre til å overvære Eiffeltårnets lysshow når mørket faller på. Man bør få med seg Triumfbuen og rusle nedover Champs-Élysées. Er lommeboken klar for de store motehusene? Få med deg Pompidou-senteret, Paris vanvittige kunst- og kultursenter, hvor du alt fra senter for moderne kunst til bibliotek. En tur til Notre-Dame, Panthéon eller en av de mange andre kirkene og museene? Få innblikk i den unike atmosfæren i byens ulike deler, fra sjarmerende bakgater i Latinerkvarteret til gallerier og liv i La Maris eller kunstnerisk inspirasjon og utsikt i Montmartre. Det finnes også en mengde show og arrangemener man kan dra på. Billetter til operaen må ofte bestilles i god tid, men flere opplevelser tas på sparket eller bookes når man ankommer. På hotellet kan de også hjelpe deg med å kjøpe billetter og finne utsalg av billetter som ikke har blitt hentet. En siste minutt-reise til Paris.

  Selv om Paris er en storby, er den veldig familievennlig og passer således for de fleste reisefølger. Reiser du med barn, bør naturligvis Disneyland Paris stå på reiseplanen. Byen er selvfølgelig også kjent som destinasjon for shoppingentusiaster. For utenom de store motehusene, er vintageshopping i Paris en mulighet for å finne unike skatter. Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie er kjent for sine mange vintagebutikker, blant annet Free'P'Star. For bokelskere er Shakespeare & Company Bookstore en kjent perle og absolutt verdt et besøk. Litteratur- og musikkinteresserte kan også ta turen til kirkegården Père Lachaise, hvor blant annet Balzac, Chopin, Piaf, Proust, Rossini, Wilde og Jim Morrison ligger begravet. Historieinteresserte kan ta turen til Memorial de la Shoa, hvor man får innblikk i Holocaust fra et parisisk perspektiv.

  Språk

  Språket i Paris er naturligvis fransk. Selv om flere kan engelsk, vil franskmennene ofte ta det på morsmålet. De blir dessuten svært glade bare du prøver de få glosene du kan. S'il vous plaît!

  Værforhold

  Tidligere og varmere vår, langvarig sommer og mildere vintere er en god oppsummering av klimaet i Paris. Opplev våren og blomstringen, varme storbydager, en lun høst eller stemningsfulle vinterkvelder i skinnet fra byens mange lys.

  Penger

  Også i Frankrike handler de med euro. Hundre euro koster cirka åtte hundre norske kroner. Paris har flust av minibanker og som i andre europeiske storbyer, tar de naturligvis kort.

  Betingelser og vilkår
  • Prisene du ser gjelder for opphold eller flyreiser på de spesifiserte datoene.
  • Hotellprisene som vises er per person per opphold, basert på det billigste tilgjengelige rommet, inkludert alle skatter og servicegebyrer, men ikke inkludert gebyrer som skal betales på eller til hotellet.
  • Pakkereiseprisene som vises er per person per opphold, er basert på de billigste tur-returflyvningene og på at en person bor på det billigste rommet, og inkluderer alle skatter.
  • Prisene oppdateres regelmessig og er korrekte når de blir publisert.
  • Ekstra bagasjegebyrer kan gjelde for flyreiser og pakkereiser, inkludert på flyreiser med lavprisflyselskaper.
  • Datoer der tilbudet ikke gjelder kan forekomme. Sjekk det enkelte hotellet eller flyselskapet for mer informasjon.
  • Tilbudene gis med forbehold om tilgjengelighet og kan avsluttes uten forvarsel.
  • Klikk på de enkelte tilbudene for å bekrefte priser, tilgjengelighet og gjeldende betingelser og vilkår for disse.
  • Expedias vanlige bestillingsvilkår og -betingelser gjelder. https://www.expedia.no/p/support/tandc
  • Promotør: Expedia Inc, 333 – 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.