Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Restplasser til New York

  En restplass til New York har opplevelsesgaranti. Gjennom uttallige TV-serier og filmer har nordmenn drømt seg bort til metropolen i årevis. Og nå har vi begynt å reise hit. I fleng. New York er blant nordmenns favorittbyer. Verdenskjente landemerker, vanvittige shoppingmuligheter, gastronomiske høydepunkter, et kulturtilbud uten sidestykke og varierte bydelskulturer er bare noe av det som trekker oss mot byen som aldri sover. Og du kan oppleve litt av hele spekteret, selv om du velger en spontan hopp på-tur til New York. Forhåndsbestilling er ikke nødvendig for en spektakulær storbyferie.

  Ting å gjøre i New York

  Restplassturer til New York trenger ikke bli noe annerledes enn en ferie du har lagt planer for lenge i forveien. En fin start på turen er en tur med en av sightseeingbussene eller en spasertur i Central Park, den verdensberømte grønne lungen. En tur opp i Empire State Building er både en opplevelse og gir deg en vanvittig utsikt til byen. Mange tar seg også råd til en helikoptertur over Manhattan, men hvis du nøyer deg med å se byen fra sjøen, kan Ikea-båten fra Manhattan til Brooklyn være et alternativ. Den koster rundt fem dollar og bruker cirka 20 minutter. En tur til New York er også ensbetydende med mye gange. Til tross for mange ulike fremkomstmidler, blir det mye gåing. Å spasere i områder som SoHo, ta inn menneskene, livet og de mange forskjellige butikkene, er uansett en opplevelse i seg selv.

  New York er en museums- og opplevelsesby. De store kunstmuseene, Guggenheim, Metropolitan, MoMA og Whitney, ligger i nærheten av hverandre. For den kunstinteresserte eller bare nysgjerrige er dette en super mulighet for å få gjort et ordentlig dypdykk i alt fra midlertidige utstillinger til imponerende samlinger av store størrelser i nesten alle kunstretninger. For mange må en tur til New York også inneholde et show eller en musikal på Broadway. Det er slett ingen umulighet. Ofte selges usolgte billetter til en lavere pris samme dag. For deg som er spontan, velger en siste minutt-reise og har is i magen, er det med andre ord utsikter for greie billettpriser. Og en musikal som har gått år etter år etter år, er absolutt verdt å få med seg.

  Andre typiske New York-landemerker er selvfølgelig Frihetsgudinnen og Ground Zero. Time Square står selvfølgelig også på denne lista. Et folkehav i skinnet fra alle reklamene er bare begynnelsen av beskrivelsen. Dette må oppleves! Brooklyn Bridge er nok en kjent konstruksjon. Et innblikk i denne bydelen kan begynne med en gåtur over brua. Hva med å ta en tur på Brooklyn Flea? Markedet, som har åpent lørdag og søndag, har nesten kuppgaranti, og ellers kan det være et fint utgangspunkt for å bli kjent med bydelen. I New York er det ikke bare bydeler, men også mange småområder det er spennende å sette seg inn i. Kjøp deg et kart før du drar og bruk litt tid på å bestemme hva akkurat din reise skal inneholde.

  Språk

  I USA snakker folk flest engelsk. Selv om man ofte nærmest snakker om byen New York som isolert fra resten av USA, nesten som et eget land, er det selvfølgelig engelsk som gjelder her også.

  Værforhold

  I de sene vårmånedene, april og mai, begynner det å bli ordentlig behagelige temperaturer i byen. Været kan være variert med både solskinn og nedbør. På sommeren, spesielt i juli og august, er temperaturene aller høyest. Høstmånedene er stemningsfulle med kjøligere, men behagelige temperaturer og flotte farger. I oktober er det fremdeles ganske mildt, men så blir det kaldere. På vinteren kan det være alt fra noe plussgrader til null eller minusgrader. Snø i New York vil kanskje ikke være det verste synet?

  Penger

  For å betale for oppsetningen på Broadway, museumsbillettene eller second hand-skattene trenger du amerikanske dollar (USD). Én dollar tilsvarer vanligvis rundt seks norske kroner. Men det hender jo at kursen er lav, og da er sjansen for å finne kupp enda større.

  Visum

  Spesielt når man reiser til et land som USA, hvor sikkerhetsreglene kan utvikles og være i endring, er det viktig å dobbeltsjekke gjeldene visumregler med ambassaden før man reiser. I de siste årene har prosedyren vært at norske reisende ikke trenger visum, men innreisetillatelse. Dette skjer gjennom at man registrerer informasjonen sin hos ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Skal man bli lenge i USA, lenger enn et restplassopphold vanligvis varer, bør man ta kontakt ambassaden.

  Betingelser og vilkår
  • Prisene du ser gjelder for opphold eller flyreiser på de spesifiserte datoene.
  • Hotellprisene som vises er per person per opphold, basert på det billigste tilgjengelige rommet, inkludert alle skatter og servicegebyrer, men ikke inkludert gebyrer som skal betales på eller til hotellet.
  • Pakkereiseprisene som vises er per person per opphold, er basert på de billigste tur-returflyvningene og på at en person bor på det billigste rommet, og inkluderer alle skatter.
  • Prisene oppdateres regelmessig og er korrekte når de blir publisert.
  • Ekstra bagasjegebyrer kan gjelde for flyreiser og pakkereiser, inkludert på flyreiser med lavprisflyselskaper.
  • Datoer der tilbudet ikke gjelder kan forekomme. Sjekk det enkelte hotellet eller flyselskapet for mer informasjon.
  • Tilbudene gis med forbehold om tilgjengelighet og kan avsluttes uten forvarsel.
  • Klikk på de enkelte tilbudene for å bekrefte priser, tilgjengelighet og gjeldende betingelser og vilkår for disse.
  • Expedias vanlige bestillingsvilkår og -betingelser gjelder. https://www.expedia.no/p/support/tandc
  • Promotør: Expedia Inc, 333 – 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.