Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Restplasser til Mexico

  Reis til solen i Mexico! I en blanding av sus og dus, med nydelige gastronomiske opplevelser og historiske landemerker er restplasser til Mexico et godt valg. Her finnes det en mendge aktiviteter du kan bli med på! Booker du en hopp på-tur er det nemlig ikke bare strandlivet som kaller. Hva med å utforske maya- eller aztekerkulturen? Oppdag uberørte strandperler eller gi deg i kast med krevende fotturer i variert og spektakulært terreng. Legg igjen stresset og sorgene hjemme og reis til store opplevelser. I Mexico ønskes du velkommen, gjestfriheten er storartet og maten får tennene til å løpe i vann.

  Ting å gjøre i Mexico

  En restplass til Mexico er begynnelsen på et eventyr. I dette varierte og store landet er mulighetene mange. Og på grunn av påvirkning fra både Spania og urbefolkningskulturen, er det mye å oppdage. Med en siste minutts-reise til Mexico venter alt fra jungeloverraskelser til dykking og utsikt over Karibhavet på deg som kjenner oppdagelsestrangen. For deg som har mest lyst til å slappe av i solen, venter de lange hvite strendene, palmene og paraplydrinkene. Stillehavskysten eller den meksikanske riviera har flere strandbyer som er midt i blinken: Ixtapa, Mazatlan, Manzanillo og Puerto Vallarta for eksempel. Ellers er halvøya Yucatán, som skiller Mexicogolfen fra Karibhavet, et godt valg for en kombinasjon av mayakultur og dykkermuligheter.

  Av aktiviteter har du mye å velge i. Fotturer, surfing, padling, dykking og snorkling? Legg ut på eventyr. I en iøynefallende undervannsverden eller i en motstridende landskap. Det store landet byr nemlig på fuktig jungel, ørken og snøkledte fjell og vulkaner. Lev deg tilbake i gamle kulturer og besøk templer og pyramider i Teotihuacán og Chichen Itza. El Castillo og solpyramiden er absolutte «musts» på reiseplanen. Få med deg arkeologiske utgravinger og se for deg en sivilisasjonen slik den en gang har vært. På en hopp på-tur til Mexico får du ikke med deg alt, men bestemmer du deg for å reise rundt, kan du få med deg en helt del. Da er buss et billig og funksjonelt alternativ, men det går også an å leie bil.

  Elementer fra det mexicanske kjøkkenet har etter hvert blitt en stor eksportvare. Likevel er matopplevelsene du kan ta med deg hjem etter en hopp på-tur til Mexico langt mer spennende enn den norske fredagstacoen. Quesadillas, empanadas, frukt med chilli og mole poblano? Habanero-chilli, røkt utgave av moden, røkt chipotle, salsasauser, korianer, sitronmelde, lime, visse tørkede blomster og ulike urter er med på å smakstilette maten. Meld deg på matlagingskurs for å finne ut mer om de unike kulinariske spesialitetene. Meksikanske smaker er kanskje ikke det verste å pakke med seg i kofferten? Og hvis du vil ha noe å bryne deg på, kan du jo for eksempel lære deg språket?

  Språk

  Det offisielle språket i Mexico er spansk, men landet har også flust av minoritetsspråk. Du kan med andre ord gjøre lurt i å pakke et sett av spanske gloser i kofferten.

  Værforhold

  På grunn av landets størrelse er det nødvendigvis store klimatiske variasjoner. Gjennomsnittsstemperaturene på stedene der det er vanlig å feriere er likevel svært velkomne for reisende fra norske temperaturer. Således passer det å reise til Mexico hele året. Skal du opp i høyden, kan det være en idé at du sjekker værmeldingen eller hva som er vanlig for tidspunktet du reiser på.

  Penger

  I Mexico handler de med mexicanske peso (MXN). Man kan regne én peso som mellom 50 øre og én krone. Dette gir et trygt overslag. Før du reiser, kan du selvfølgelig bruke en valutakalkulator eller høre om gjeldende kurs i banken.

  Visum

  Man kan oppholde seg i landet i inntil tre måneder som turist, og visum kreves ikke for norske statsborgere. Ettersom visumregler kan endres, anbefales det at du holder deg oppdatert for eksempel ved ambassadens hjemmesider.

  Betingelser og vilkår
  • Prisene du ser gjelder for opphold eller flyreiser på de spesifiserte datoene.
  • Hotellprisene som vises er per person per opphold, basert på det billigste tilgjengelige rommet, inkludert alle skatter og servicegebyrer, men ikke inkludert gebyrer som skal betales på eller til hotellet.
  • Pakkereiseprisene som vises er per person per opphold, er basert på de billigste tur-returflyvningene og på at en person bor på det billigste rommet, og inkluderer alle skatter.
  • Prisene oppdateres regelmessig og er korrekte når de blir publisert.
  • Ekstra bagasjegebyrer kan gjelde for flyreiser og pakkereiser, inkludert på flyreiser med lavprisflyselskaper.
  • Datoer der tilbudet ikke gjelder kan forekomme. Sjekk det enkelte hotellet eller flyselskapet for mer informasjon.
  • Tilbudene gis med forbehold om tilgjengelighet og kan avsluttes uten forvarsel.
  • Klikk på de enkelte tilbudene for å bekrefte priser, tilgjengelighet og gjeldende betingelser og vilkår for disse.
  • Expedias vanlige bestillingsvilkår og -betingelser gjelder. https://www.expedia.no/p/support/tandc
  • Promotør: Expedia Inc, 333 – 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.