Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Marokko

  Velger du en restplass til Marokko, får du et avbrekk som minner litt om en historie fra Tusen og én natt. Du reiser til kontraster mellom hektiske markeder og små, idylliske landsbyer, motsetninger mellom fruktbare oaser og ørken, sanddyner og langestrakte strender. Havet er blått og mulighetene for å kjøle seg ned i brisen fra Atlanterhavet er mange. Marokko byr på behagelige temperaturer og et vell av aktive og avslappende alternativer for deg som reiser på en siste minutt-reise. Surfing, kamelridning, museumsutflukter, matopplevelser med smaksmotsetninger og ikke minst innblikk i unik, marokkansk kultur.

  Ting å gjøre i Marokko

  I Marokko er det nesten bare fantasien som setter grenser. Hopp på-turen begynner med å velge hvor du vil reise. Til turistbyen Agadir? Eller hovedstaden Rabat? Eller til fargerike Marrakech? Det går også an å kombinere flere av reisemålene. Uansett hvor du velger å reise, kan du forvente deg en gamleby eller medina, couscous, te og tørket frukt og en kulturell blanding hvor det arabiske og europeiske møtes. Du finner perlene både langs kysten og i innlandet, og hvis du leier bil, kan du for eksempel reise opp i Atlasfjellene. Her kan du ta på deg fjellstøvlene og vandre på berberbefolkningens egne stier og ta inn kontrastene mellom fjell og ørken.

  Velger du Marrakech som mål for en siste minutt-reise, kan du vente deg fullt kjør fra morgen til kveld. Djemaa El-Fna er senteret for byens kaotiske marked, hvor alt fra slangetemmere til tradisjonell matlaging er i sving. Prøv ut pruteferdighetene på basaren og kjøp blant annet med deg te, arganolje og krydder. Hvis du trenger et avbrekk, kan du bevege deg til Majorelle-hagen. Her glemmer du at du befinner deg i en kaotisk storby og kan drømme deg i fuglekvitter og grønne omgivelser. Fra Marrakech kan man reise sørover, til kysten, og komme til Agadir. Her er det først og fremst strandlivet som lokker, men festningen eller kasbah er et blikk inn i en annen tid. Videre oppover langs kysten ligger Essaouira, en koselig havneby med karakteristiske, smale smug, portugisisk innflytelse og gamleby. Spis frokost på en av takene eller utnytt vinden til vindsurfing. Casablanca ligger også ved kysten, og for utenom strandliv kan du besøke ulike museer, gamlebyen eller spille golf. I hovedstaden Rabat kan du besøke festningen Kasbah des Oudaias og de gamle ruinene Chella. Du bør også få med deg Hassan-tårnet og medinaen.

  Duftene og livet på markedene gjenspeiles i den marokkanske maten. Matkulturen varierer riktignok. Fisk er for eksempel en svært viktig råvare langs kysten, mens den i innlandet ikke brukes noe særlig. Pepper, safran, koriander, spisskummen og nellik er i hvert fall bare noen av krydderiene som leker seg i marokkansk kokekunst. To klassikere er couscous og tagine. Couscousen dampes gjerne over lammekjøtt og minst sjutyper grønnsaker, som gir den en distinkt smak. Tagine tilberedes i en leirgryte med en kjegleformet topp. Det er en langkokt gryterett med godt krydder, kylling, lam eller fisk og grønnsaker. Ellers må du prøve ulike supper og retter som gulrotsalat og syltet tomat.

  Språk

  Det offisielle språket i Marokko er arabisk. Som tidligere fransk protektorat har landet imidlertid lang historie med Frankrike, og fransk er derfor også utbredt. På grunn av nærheten til Spania er også spansk vanlig i noen områder. For turister pleier det likevel å gå fint med engelsk.

  Værforhold

  En tur til Marokko passer spesielt godt på våren eller høsten. Da er det lavere temperaturer her hjemme, og man kan reise til Marokko for å få varmen i seg. I områdene på nordvestkysten er det nemlig behagelige temperaturer fra april til november.

  Penger

  På en siste minutt-reise til Marokko trenger man marokkanske dirham (MAD). Du kan veksle på forhånd eller ta ut i minibankene på større steder. Et greit overslag er å tenke at du får en og en halv dirham for én norsk krone.

  Visum

  Nordmenn trenger ikke visum for ferier som varer kortere enn tre måneder. Fordi visumendringene kan endre seg, anbefales det likevel at du dobbeltsjekker gjeldende regler før du reiser.