Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 22.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Malta

  På en hopp på-tur til Malta får du med deg det meste, og det er en perfekt destinasjon for en kombinasjonsferie. I tillegg til badesteder på idylliske svaberg og småfjell, finner du noen sandstrender og ellers et vell av shoppingmuligheter, kulturarv, historie, variert mat og en interessant, kulturell sammensetning. Øya har mange steder og småbyer man kan oppdage, enten man gjør det med leiebil eller de karakteristiske maltabussene. En båttur i turkisblått vann, strålende sol og med bare føtter? Eller hopp i havet under en arkitektonisk perle i Valletta. Hit kan du reise med kjæresten, på seniortur, med barn eller alene.

  Ting å gjøre i Malta

  En siste minutt-reise til Malta blir en ferie med mye innhold. På grunn av de varierte alternativene på reisemålet kan du fylle hver eneste dag med unike opplevelser. Populære områder for en hopp på-tur er blant annet St. Julian s, Sliema og ikke minst hovedstaden Valletta. Malta har imidlertid overkommelig størrelse, så selv om du bor ett sted, kan du fint oppleve og utforske øyas mange muligheter. Hvis du leier bil, må du huske på at det er venstrekjøring. Dette er selvfølgelig greit å huske på når du kysser veien også. Turen til Malta kan også kombineres med en tur til Sicilia. Mulighetene for å holde seg på ett sted, lene seg helt tilbake og bare slappe av, er også innen rekkevidde.

  I Valletta opplever du moderne byliv i historiske omgivelser. Johannes-katedralen er bare én av de mange historiske bygningene du kan få innblikk i. For liv og røre kan du legge turen mot St. Julian s, mens Golden Bay er et godt valg for en hel dag på en tradisjonell sanstrand. Ellers er gamlebyen i Mdina, St. Pauls-katakombene, templene i Tarxien og tempelet &a!ar Qim historiske severdigheter man bør få med seg. På en tur til Malta bør du også legge en eller flere av dagene til en tur til de andre øyene. Mellom Malta og Gozo finner du Comino, en liten øy omringet av det blå havet. Her kan du bruke dagen på vannaktiviteter, solbading og de blå grottene. Eller ta ferjen til Gozo og oppdag flere blå grotter, klipper å bade fra og ulike vannaktiviteter. Du må heller ikke gå glipp av kulturskattene på Gozo. I gantija-området kan du for eksempel oppdage to eldgamle templer fra steinalderen. Den rolige øya byr på en helt egen atmosfære og en unik geitost.

  Forskjellige kulturelle innflytelser kommer også frem i det maltesiske kjøkkenet. Den italienske påvirkningen er mest åpenbar, men du finner også spennende, arabiske innslag. Selv om fisk og sjømat er svært utbredt, er det kaninkjøtt som innehar hovedrollen i en av Maltas nasjonalretter. Stuffat tal-fenek er kaninstuing med gode smaker av tomat, løk og rødvin. Når du er på Malta, må du også prøve ut den maltesiske brusen Kinnie. Den har unik, bittersøt smak med flere hemmelige ingredienser og krydderier. Én av hovedingrediensene er riktignok bitre appelsiner.

  Språk

  De offisielle språkene er engelsk og maltesisk. Den korte avstanden til Italia gjør at flere også snakker italiensk.

  Værforhold

  Klimaet og temperaturene er uten tvil gode grunner til å legge reisen til Malta. Øya nyter tørt middelhavsklima, og du kan reise hit fra mai til oktober. De høyeste temperaturene møter du i juli og august.

  Penger

  Malta er medlem i EU og eurosamarbeidet. Derfor kan du bruke den samme valutaen som mange andre steder i europa, nemlig fellesvalutaen euro.