Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 29.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Malaysia

  En restplass til Malaysia er begynnelsen på en ferie full av kontraster. Her blandes det moderne med det lokale og tradisjonelle, og skyskrapere lever side om side med overdådige templer. Her kan du oppleve det hypermoderne den ene dagen og trekke deg tilbake til bygda den andre dagen. Hopper du på en tur til Malaysia har du et eventyr i vente. Infrastrukturen er dessuten svært god, og man kan komme seg rundt på enkelt vis. Velg mellom endeløse strender på øyene eller storbytempo i Kuala Lumpur. I hovedstaden kan du velge luksus eller budsjett begge deler for en rimelig penge.

  Ting å gjøre i Malaysia

  En hopp på-tur til Malaysia kan både dreie seg om solferie og kulturelle opplevelser. I Kuala Lumpur får du mye av det siste, mens Perhentian-øyene kan være alternativer hvis man ønsker seg badeferien man alltid har drømt om. Tioman er en annen øy hvor strandparadiset blir virkelig. I Penang-området opplever du alt fra jungelomgivelser til tradisjonelle gårdsbruk. En restplass til Malaysia lar deg neppe oppleve alt du ønsker, men du kommer til å oppleve veldig mye likevel. Kuala Lumpur er et godt utgangspunkt. Å oppleve Malaysias moderne hovedstad er en slags must på reisens «to do-liste».

  Tvillingtårnene Petronas er kanskje den mest kjente severdigheten i Kuala Lumpur, men de er langt fra det eneste man burde få med seg. Reisen kan begynne med en tur opp i Kuala Lumpur-tårnet. Her får du utsikt til byen fra mer enn 300 meters høyde. En tur til hovedstaden burde by på historie, kultur, matopplevelser og motsetninger. Ellers er byen full av ulike senter hvor du finner alt fra spisesteder og konferanselokaler til underholdningsarenaer med ulike alternativer. Det finnes også grønne lunger, og Lake Gardens er et alternativ. Andre arkitektoniske perler i Kuala Lumpur og omegn er blant annet Putrajaya-broen, Thean Hou-tempelet og Sultan Abdul Samad-bygningen. Av mer interaktive opplevelser er det også litt å velge i. Det arrangeres blant annet kulturvandringer, hvor man får innblikk i historiske og kulturelle detaljer. På reisen til Malaysia er andre kystopplevelser også å anbefale. Penang og George Town ligger omlag en fire timers kjøretur fra Kuala Lumpur, mens turen til noen av øyene gjøres best med innlandsfly.

  Malaysia er et drømmeland for shoppinginteresserte. Ikke bare finner du et vell av ulike varer prisene er også innmari hyggelige. Sentrum i Kuala Lumpur er kjent for god shopping. I området rundt Jalan Imbi, Jalan Bukit Bintang og Jalan Sultan Ismail finner du en mengde kjøpesenter med flere tusen butikker. Pass imidlertid på lommeboka, enten det er deg eller en uvedkommende som prøver å tømme den. Maten er også en sentral del når man opplever Malaysia. På en siste minutt-reise til Malaysia står for eksempel kylling satay på menyen. Den kjente kyllingretten med peanøttsaus bør absolutt smakes i sitt rette element. Laksa er en annen kjent rett, en sterk fiskesuppe med alskens krydderier. Mer generelt er ris og kokos viktige ingredienser. Det malaysiske kjøkkenet har også innslag fra resten av Asia, noe som gjør smaksopplevelsene varierte og sammensatte.

  Språk

  Fordi engelsk er obligatorisk på skolen, er engelsk utbredt. Derfor bør det ikke oppstå kommunikasjonsproblemer for nordmenn på reisefot.

  Værforhold

  Klimaet i Malaysia er tropisk. Med tanke på ferieturer er værforholdene stabile, og temperaturene ligger som regel mellom 20 og 30.

  Penger

  Valutaen i landet er malaysisk ringgit. Når man bruker penger på ferien til Malaysia, har et greit overslag vært å bruke togangen. Kursen er selvfølgelig fluktuerende, og for presise tall anbefales en valutakalkulator.

  Visum

  For å feriere i Malaysia trenger ikke nordmenn å ordne med visum på forhånd. Med pass som er gyldig seks måneder etter hjemreise kan man oppholde seg i Malaysia i inntil tre måneder uten visum. Visumregler kan imidlertid endres, og det anbefales at du oppdaterer deg på landssidene til UD eller ambassadens hjemmesider.