Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 29.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Madeira

  En tur til frodige og vakre Madeira er en restplassreise du sent glemmer. Øya øst i Atlanterhavet har alle slags frodige kallenavn. Med tilnavn som blomsterkasse og grønt paradis kan du forvente deg en ferie i vidunderlige omgivelser. Her kan du dykke, gå fotturer i de grønne fjellene, oppdage den vanvittige floraen, nyte utsikten eller et glass lokalvin. Er du heldig, kan du få øye på en hval langt ute til havs. Øya bærer også med seg mye historie, og i hovedstaden Funchal finner du ulike museer. Det mest spektakulære med Madeira er imidlertid det som ikke er menneskeskapt. Reis med venner eller en bedre halvdel på oppdagelsesferd på øya med vulkansk opphav.

  Ting å gjøre i Madeira

  Selv om en siste minutt-reise til Madeira kan handle kun om å sole seg og bade, går man glipp av mye hvis man ikke ser seg omkring. Mange av øyas ferieaktiviteter handler nemlig om å støte på unike klippe- og fjellformasjoner, utforske plantelivet og besøke vakre hager i forskjellige farger og fasonger. Den mest kjente blomsten er kanskje estrelicias, noen ganger kalt papegøyeblomst. Øya byr på et unikt tilbud for fotturturister. Curral das Freiras eller Nonnenes dal er bare ett av mange alternativer. Du kan også spille golf, ta deg en tur på hesteryggen, legge inn et besøk til et vinhus eller shoppe i gatene rundt domkirken i Funchal.

  Funchal er nemlig hovedstad på øya og et godt utgangspunkt for deg som legger siste minutt-reisen til Madeira. Ikke bare har byen en fin kombinasjon av turisme og mer lokale områder, den har også en unik geologisk utforming. Rundt Funchal ligger fjellene som i et amfiteater. I havnen er det god stemning med livlige seilbåter og en vakker strandpromenade. I Funchal bør du ikke gå glipp av markedet, de mange historiske kirkene og ulike museer. På Madeira Story Centre kan du få innføring i øyas og regionens historie. I høyden ligger også en berømt, botanisk hage, hvor både store og små kan la seg forbløffe. Typiske turistaktiviteter er for eksempel en tur med taubanen eller en sledetur. Fra turiststeder som ligger i Monte, høyt over Funchal, kan man fraktes ned i sleder på glatt brostein for å få seg en dukkert. Hvis man vil bruke penger på noe som gjør ferien til noe helt spesielt, er det mulig å bestille helikoptertur rundt øya og få et helt unik blikk på den grønne perlen. Det går også an å leie bil for å oppdage øya eller bli med på en båttur og se den fra sjøen.

  Når du reiser til Madeira, er det kanskje først og fremst drikke man tenker på. Madeira er en velkjent sterkvin som brukes til alt fra et glass når man skal kose seg til kokekunst og søte desserter. For å kalles ekte madeira bør vinen ha vært lagret på tønner i minst 25 år, og det er ikke uvanlig å finne eksemplarer som har vært lagret i nærmere 100 år hvis man leter litt. Utover den kjente vinen byr Madeira på flere fristelser for ganen. Bolo de mel er for eksempel tradisjonell honningkake fra Madeira. Honningen kommer fra sukkerrør og er en vanlig ingrediens i mange bakverk. Ellers er naturligvis sjømaten en hovedattraksjon. Prøv også marinert oksekjøtt på grillspyd av laurbærtrær.

  Språk

  Det offisielle språket er portugisisk. Når man er på ferie på Madeira, kommer man likevel langt med engelsk.

  Værforhold

  Som med andre europeiske øyer i Atlanterhavet omtaler man også ofte Madeira som en øy med evig vår. Klimaet er subtropisk. Lange somre og korte, milde vintere er typiske kjennetegn. I årets siste og første måneder er det regntid, og den vanligste perioden å reise hit er mellom april og oktober, alt ettersom hva slags temperaturer man er ute etter. På sommeren er er det behagelig varmt, og brisen fra havet virker svalende. I årets åttende og niende måned kan riktignok temperaturene krype opp mot 30.

  Penger

  Som i på fastlandet i Portugal handles det også med euro på Madeira. Du kan også betale med kort. Øya har dessuten normale minibankfasiliteter.