Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Kypros

  En restplass til Kypros passer for deg som er interessert i historie, men også for deg som er mest interessert i å ligge på en strand og slikke sol. Strendene på Kypros har nemlig toppet flere kåringer. Men fordi øya ofte forbindes nettopp med solferier, kan det være lett å glemme at den er unik når det kommer til flora og fauna. Plante- og dyrelivet er nemlig annerledes enn langs resten av Middelhavet. Landskapet er også iøynefallende med to mektige grønne fjell og sitruslunder. På Kypros er det dessuten en mengde historiske landemerker. En hopp på-tur hit blir en variert ferie både for den som vil slappe av og for den som ønsker seg en aktiv ferie. Sol og bad, fotturer, sykkelferie, sightseeing, god mat og drikke.

  Ting å gjøre i Kypros

  Reiser du på en siste minutt-reise til Kypros, har du mange muligheter. Blant øyas reisemål kan blant annet Ayia Napa, Larnaca, Polis og Paphos nevnes, selv om det er et uttall andre steder du kan besøke. Ayia Napa er kjent for sine vakre strender og et brusende uteliv. I Larnaca kan du puste inn historie i gamlebyen, oppleve byens summing eller kose deg med strandaktiviteter. Reiser du til Polis, får du en fredfull og idyllisk ferie med spektakulær natur og landskap. Paphos og omegn bobler over av historiske bygninger, men kan også friste med en autentisk fiskehavn og shoppingmuligheter.

  Severdighetene og aktivitetsmulighetene på Kypros er altså mange. Hva med å dykke og se vraket av det lasteskipet Zenobia, som sank i 1980? Leie sykkel og sykle rundt nasjonalparken Akamas? Se skilpaddene komme inn for å legge egg på vestsiden av øya? Vandre i Troodos og besøke et gammelt kloster? Besøke havgrottene i Ayia Napa eller Peyia? Eller historisk sightseeing i en av øyas arkeologiske severdigheter eller museum? Skulle du være så heldig at du reiser akkurat 50 dager etter påske, får du overvære Kataklysmos, en slags syndeflodsfestival ved kyststedene. Her blandes bibelske røtter med gresk mytologi, og gjennom ulike arrangementer er det vannet som hylles. I Larnaca skjer det faktisk store ting nesten hver måned, i juli har byen for eksempel en egen sommerfestival.

  Kypriotisk kokkekunst er påvirket både av det greske og tyrkiske kjøkken. Som i Hellas bruker de meze, et måltid som er til for å dele mat, matglede og ikke minst smake på litt av alt. Høydepunktene på matfronten kommer selvsagt an på hvor på øya du befinner deg, men forskjellige varianer av sjømat og grillet kjøtt er typisk. En ordentlig lokal matopplevelse får du først hvis du beveger deg til en av landsbyene. Velger du dagens rett, får du tilberedt ferske råvarer med unike kryddersammensetninger. Dette anbefales da det både oppleves som autentisk og er svært velsmakende.

  Språk

  Gresk og tyrkisk er offisielle språk. Som turist kommer du imidlertid langt med engelsk. Andre store språk kan også fungere noen steder.

  Værforhold

  Beliggenheten til Kypros er illustrerende for klimaet du finner her. Kypros er posisjonert nord for Egypt, sør for Tyrkia, vest for Syria og øst for Hellas, og reiser du hit nyter du middelhavsklima. En restplass til Kypros passer derfor godt når det er kjøligere hjemme i Norge. Her er det en lang sommer, og du finner varmen både i mai og september.

  Penger

  Kypros er medlem i EU og er med på eurosamarbeidet. Man handler med euro, som har en kjent verdi for reiseglade nordmenn.