Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 29.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Krabi

  Krabi er mindre preget av turismen enn Phuket. Tempoet er mer naturlig, og det er ikke like mye som er bygget opp kun for tilreisende. Stemningen er tilbakelent, og flere reiseeksperter ser på Krabi-området som et av de vakreste i Thailand. Fordi Krabi ligger godt til for reiser videre, er det ikke alltid vanlig å stoppe opp her. Det burde man imidlertid gjøre. Det nydelige området har masse å by på. Ao Nang, det mest populære strandområdet, har vokst fra å være en liten fiskerlandsby til å bli en blanding av unik thaikultur og feriedestinasjon. Krabi by er mer fremdeles en tilbaketrukket fiskerlandsby. En siste minutt-reise til Krabi-området passer for hele familien. Valgmulighetene er mange, og man kan legge opp agendaen etter reisefølgets ønsker og aldere. Én ting er sikkert noe av det nærmeste du kommer paradis venter på deg.

  Ting å gjøre i Krabi

  Selv om Krabi er et fint reisemål i seg selv, er det også et utgangspunkt for reiser videre til andre steder. Railay, Ao Nang, Koh Lanta og Koh Phi Phi er typiske reisemål. Man kan også reise videre til Phuket eller andre magiske øyer.

  Velger du å bli i Krabi-området, er det nok av ting du kan ta deg til. Bruker du litt av ferien i Krabi by, istedenfor å haste videre, øker sjansene for å få oppleve ekte, lokal thaivennlighet. Byen har nemlig mye av det lokale preget og lar deg oppleve thaikulturen på nært hold. Ellers i området er det mange muligheter utover det inntagende kystlivet. Elefanttrekking, oppdagelsesferid i regnskogen, sykkelturer og rafting er bare noe av det området kan tilby. I nasjonalparken Thung Teao oppdager du for eksempel unik natur og en vakker lagune. Eller kanskje en kajakktur i måneskinnet frister? Hva med en båttur for å se på solnedgangen?

  For deg som er interessert i varer du kan handle med deg hjem, er det flere muligheter i Krabi-området. Klong Muang er et stille område med begrensede shoppingmuligheter. Likevel er mulighetene for å se på antikviteter eller få en massasje gode. I Krabi by finner du alskens butikker med utsalg av alt fra tekstiler til apotekvarer. Utenfor Krabi by finner du Big C, et stort kjøpesenter. Langs veiene i Krabi-området er det gatemarkeder som kan være morsomme å utforske. På en restplassreise til Krabi skal også smaksløkene skjemmes bort. Ruen Mai Thai er en kjent restaurant i Krabi, men du kan like gjerne gå på oppdagelsesferd i smaksjungelen og innta det du snubler over. Du kan selvfølgelig også pakke med deg thaismakene i kofferten og ta dem med deg hjem. Bli med på et matlagingskurs og lær hemmeligheten bak de ulike krydderiene og ingrediensene.

  Språk

  I Krabi-området snakker de thai som i resten av landet. Man kommer likevel langt med engelsk. I tillegg er thailenderne imøtekommende og blide, og det går fint an å supplere kroppsspråk.

  Værforhold

  Du kan reise til Krabi hele året, hvor temperaturen ikke fluktuerer så mye. Thailand er imidlertid et land med regntid, og det kan påvirke ferien. Regntiden er vanligvis fra juni til september. Tiden fra desember til mars er ypperlig for en siste minutt-tur til Krabi.

  Penger

  Valutaen i Thailand er bhat. Det gjelder naturligvis også i Krabi. Du trenger kontanter til markedene og kan ta ut penger på steder som er preget av turismen.

  Visum

  Er restplassreisen til Krabi innenfor 30 dagers varighet, trenger du ikke bekymre deg for visum. Du mottar ankomstvisum når du kommer til flyplassen. Kravet er at passet ditt er gyldig i minimum seks måneder etter planlagt hjemreise. Før du bestiller turen, anbefales det at du dobbeltsjekker gjeldende regler på UDs landssider eller ambassadens hjemmesider.