Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Kapp Verde

  Velger du en restplass til Kapp Verde, får du innblikk i det som blir kalt det nye charterparadiset. Med solgaranti, turkisblått vann og kilometer på kilometer med hvite strender er øygruppen midt i blinken for en avslappende ferie i et variert landskap. En siste minutt-reise til Kapp Verde går gjerne mot Santiago, hvor blant annt hovedstaden Praia ligger, eller Sal, hvor man finner badefavoritten Santa Maria. Man kan også kombinere ulike reisemål. På en mer omfattende reise kan man til og med legge reisen om Senegal. Men Kapp Verde passer godt for den som bare vil lene seg tilbake i solen. Her nyter du sjømat, saltvann og følelsen av å være på en av øyene i paradis.

  Ting å gjøre i Kapp Verde

  En hopp på-tur til Kapp Verde kan enten være full av oppdagelser eller en ferie for hvile og opptining av stive, norske vintermuskler. Fordi det passer å reise hit hele året, vil det alltid oppleves som et avbrekk, enten vinteren i Norge er for sur eller du savner sommeren som aldri kom. Av øyene som hører til øygruppen, er ni bebodd og har ferje- og flyforbindelser mellom seg. Sal, Boa Vista, Fogo og Santiago er kanskje de mest kjente. Boa og Sal er stikker seg ut med sine mange, vakre sandtrender, Santiago er den største øya, mens Fogo domineres av vulkanen med samme navn. Selv om det ofte lønner seg å planlegge flyturer mellom øyene, går det faktisk an å hoppe på en dagstur fra det ene til det andre stedet. En tur til Santiago er for eksempel en fin mulighet for kulturpåfyll hvis strandlivet på Sal mot formodning skulle bli ensformig.

  En siste minutt-reise til Kapp Verde er utmerket for deg som er glad i vannsport og friluftsliv. De flate forholdene på Sal gir perfekte muligheter for surfing og kiting. Øygruppen er også frekventert av dykkesportentusiaster. Trekkplasteret er mulighetene for å dykke etter vrak, se på rev og utforske huler og kanaler som har oppstått på grunn av vulkansk aktivitet. Men du må ikke drive med en vannsport; Sal og Santa Maria er også for deg som bare liker å bade. Øyer som Fogo har bratt terreng og byr på utfordringer til deg som er glad i fotturer. Reiser du til Santiago, kan du forvente deg litt mindre strender, men samtidig større forhold. Det er den største øya med halvparten av Kapp Verdes befolkning. Her kan du oppleve det livlige markedet, guidete turer, Praia og byen Cidade Velha. Byen har vært knutepunkt for slavehandel og er rik på historie.

  Som en del av turen til Kapp Verde får også ganen få oppleve et par ting. På Fago kan du faktisk drikke vin som er dyrket i vulkanen, både hvit, rød og rosé. Kapp Verdes romvariant, grogue, er også verdt en smak. Av råvarer kan du forvente deg lekkerbiskener fra havet, men også ulike grønnsaker og tropiske frukter. En tradisjonsrik rett er cachupa, en langkokt stuing med ingredienser som bønner, søtpotet og kjøtt eller fisk. Hver øy har imidlertid sin egen variant. Vel bekomme!

  Språk

  Kapp Verde ble oppdaget og kolonisert av Portugal på 1400-tallet. Selv om landet ble uavhengig fra Portugal i 1975, er det offisielle språket portugisisk. På øyene snakkes det imidlertid flere kreoliske varianter hvor portugisisk blandes med ulike vestafrikanske språk.

  Værforhold

  Kapp Verde har solgaranti og stråler hele året. På grunn av beliggenheten blir det imidlertid aldri for varmt. Vinden fra havet virker nedkjølende. Du kan reise hit hele året og forvente en temperatur mellom 20 og 30 celsius. I november, en mørk og tåkete måned her hjemme, er for eksempel gjennomsnittstemperaturen rundt 25, både på land og i vann.

  Penger

  På Kapp Verde er valutaen Kapp Verde escudo. Fordi escudos kun brukes på Kapp Verde, bør du planlegge hvor mye penger du tror du kommer til å bruke. Euro og reisesjekker kan også være greie alternativer. Man trenger en del escudos for å komme opp i en grei sum av norske kroner, og cirka 150 norske kroner har lenge tilsvart omkring 2000 escudo. Sjekk valutakursen før du reiser og fyll trillebåren med penger i en av de få minibankene. Sørg for å ha med deg kontanter. Det er nemlig de færreste restauranter og butikker som tar kort.

  Visum

  Man trenger visum for å reise til Kapp Verde. Man kan vanligvis søke om og betale for visum på flyplassen, men det anbefales at man dobbeltsjekker gjeldende regler før man drar.