Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 29.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Kanariøyene

  Restplasser til Kanariøyene går enten mot Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera eller El Hierro, øyene øygruppen består av. Felles for disse er at de ligger rundt 1500 kilometer fra det spanske fastlandet, unike dyrearter og et klima som er svært mildt og velkomment for nordmenn som savner sol og varme. Når siste minutt-reisen går til Kanariøyene, kan du forvente deg en blanding av solferie, ulike aktiviteter og flott natur. Øyene er nemlig veldig frodige. Hvem blir ikke fristet av et grønt landskap kombinert med blått hav så langt øyet kan se?

  Ting å gjøre i Kanariøyene

  En hopp på-tur til Kanariøyene begynner med at man bestemmer seg for hvilken øy man vil reise til. Tenerife med vulkanfjellet Teide, Spanias høyeste fjell? Vakre Las Palma med sin helt unike kjempeøgle? La Gomera et paradis for fjellvandring og fotturer? Vindsurfing på Fuerteventura? Liv og røre på Grand Canaria? Vulkanske landskap på Lanzarote? Eller den minste øya, El Hierro, et litt mer uvanlig reisemål med store muligheter for enestående dykkeopplevelser? Alle Kanariøyene byr på spennende aktiviteter, lokale tradisjoner og spesiell vegetasjon. På en mer omfattende reise kan man også kombinere og få det beste fra flere øyliv.

  Grand Canaria er kanskje den mest kjente og mest populære øya. Her finner du livlige turistområder hvor skriftlig og muntlig norsk dukker opp rett som det er. Men du finner også mer avslappede fiskerlandsbyer og spennende natur. Øya byr på mange aktiviteter, og du kan gi deg i kast med dykking, golf, hesteridning eller vinsmaking. Det er en stor øy med mye å utforske for den som er nysgjerrig. Tenerife byr på mange av de samme aktivitetene. Prøv downhillsykling eller utforsk fartsfølelsen i en go-kart, gå på vandring i Macadalen eller besøk Vilaflor, en liten by ved Teide. På Fuerteventura kan du dra på dagsutflukt i katamaran, besøke lagunene, ta deg en tennismatch, et avbrekk med yoga eller lær deg å vindsurfe. På La Palma nyter du unik natur i nasjonalparken Caldera de Taburiente, og når mørket faller på, reiser du mot stjernene og ser en helt unik stjernehimmel. Lanzarote har et spennende vulkansk landskap, og til tross for store hotellanlegg har øya beholdt mye av sin pittoreske sjarm. La Gomera er for den ivrige fotturturisten, vandreren og den som liker kupert terreng. Likeledes byr beskjedne El Hierro også på rolig atmosfære og fine turmuligheter. Alle øyene kan kombineres med sol- og badeferie, men på grunn av lavalandskapet er det ikke alle som har typiske sandstrender. Det som er sikkert, er at du finner ferien du lengter etter på én av øyene.

  Dette gjelde også når det kommer til mat. Som ved de fleste andre turistdestinasjoner har flere av øyene typiske turistmenyer. Styrer du unna disse, kan du imidlertid spise deg ut på oppdagelsesferd i det kanariske kjøkkenet. Du vil oppdage likheter med Norge, ettersom poteten er en sentral del av kokekunsten. Tilberedningen skiller seg likevel fra den tradisjonelle, kokte poteten. Papas arrugadas er den mest kjente potetretten, hvor små, skrukkete, kanariske poteter gjerne er saltbakt og servert med mojosaus. I tillegg til kjendispoteten kan du forvente å støte på gofio, en melblanding som brukes til det meste. Gled deg til kanariske smaker i alt fra tapas til salat og langkokte gryteretter.

  Språk

  Selv om øygruppen arealmessig ligger i Afrika, er Kanariøyene knyttet til Spania både Politisk og kulturelt. Det offisielle språket er spansk derfor spansk. Som regel greier man seg likevel fint med engelsk.

  Værforhold

  Kanariøyene omtales ofte som helårsreisemål. På grunn av ulikt landskap, har øygruppen naturligvis litt forskjellig vær. Lanzarote og Fuerteventura har for eksempel svært lite nedbør, mens det både på Tenerife og Grand Canaria kan forekomme nedbør i noen perioder eller områder. Likevel er temperaturene sjeldne lavere enn en middels norsk sommerdag, og det er flest soldager. På sommeren kan det selvfølgelig bli veldig varmt, men vinden fra Atlanterhavet virker nedkjølende.

  Penger

  Som i Spania er valutaen euro. Euroen ligger som regel på mellom sju og åtte.