Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 22.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Istanbul

  Hopp på en tur til Istanbul og lev deg tilbake i tusenvis av år med historie. Gamle Konstantinopel er stedet der øst og vest møtes. Dette kommer frem i byens fysiske beliggenhet. Med handels- og historisk senter i Europa, men store innbyggertall i Asia, er byen ganske bokstavelig talt en blanding av øst og vest. Selv om dette er en vanvittig millionby, er en siste minutt-reise til Istanbul en god idé og trenger ikke bety all verdens av planlegging. Severdigheter på rekke og rad, enorme shoppingmuligheter, et unikt og spennende kjøkken, kulturelle motsetninger og ukjente lukter bare noen av grunnene til å reise hit.

  Ting å gjøre i Istanbul

  Enten du reiser på restplass til Istanbul eller du har planlagt turen lang tid i forveien, er det flere ting som bør stå på lista over ting du skal gjøre. Byen er enkel å orientere seg i, og det første punktet på lista er rett og slett å skaffe seg en oversikt. Et museumskort og et reisekort kan også være en fin start. Offentlig kommunikasjon er godt tilrettelagt, og med reisekortet Akbil kommer du deg dit du vil. Men uansett hvor mye du prøver, vil du ikke kunne oppleve hele byen i løpet av bare ett opphold. De største severdighetene, som enkelt kan inkluderes i en siste minutt-reise, ligger i en slags klynge og venter på deg. Den blå moské, Hagia Sofia, Topkapi-palasset, Basilikasisternen, Museet for tyrkisk og islamsk kunst og Arkeologisk og etnografisk museum er blant attraksjonene du må få med deg.

  Selv om det er mange ting man «bare må gjøre» i Istanbul, er byen også fin å spasere i. Ta deg tid til å slentre gatelangs, ta en avstikker, gå deg litt vill og befinn deg plutseligg på et overraskende sted. Eller beveg deg til vanns og ta en båttur i Bosporosstredet Istanbul ser magisk ut fra vannet. Du må også få med deg en av de mange basarene, hvor Grand Bazaar er verdensberømt for sitt nesten uendelige utvalg av småbutikker som selger alt fra diamanter til kaffe. I handlegata Istiklal Caddesi finner den shoppingglade tre kilometer med muligheter for kupp og unike kjøp. Ellers bugner byen av forskjellige kunst- og kulturtilbud. Istanbul Modern er for eksempel et fint alternativ for å få innblikk i moderne samtidskunst. Eller hva med et besøk i en hammam? Der får du et tyrkisk bad, vask og skrubb i orientalske omgivelser.

  Maten er nok en grunn til å hoppe på en tur til Istanbul. Det tyrkiske kjøkkenet er verdenskjent, og i gamle Konstantinopel er en smeltedigel hvor du kan oppleve regionale valører og spesialiteter. Kom deg opp på en av byens mange takterrasser og nyt det de har på menyen. Av bedre restauranter kan Asitane Restaurant i Edirnekap1-området anbefales for tradisjonell og eksepsjonell tyrkisk mat, mens Mikla, med utsikt både til Hagia Sofia og Topkapi-palasset, serverer en fusjon av tyrkisk og skandinavisk kokekunst.

  Språk

  Det offisielle språket er tyrkisk. Fordi Istanbul er en storby, er engelsk langt mer utbredt enn på den tyrkiske landsbygda. Turister flest kan bruke engelsk til sine formål.

  Værforhold

  På våren og høsten er det behagelige temperaturer. Mellomårstidene er med andre ord gode tidspunkt for en restplass til Istanbul. På sommeren blir det gjerne veldig varmt, mens det på vinteren kan bli kaldt. Man bør uansett ha besøkt byen en gang i sitt liv. Og det var vel noe med at det er klærne og ikke været som skaper problemene?

  Penger

  Valutaen i Tyrkia er tyrkiske lira. I Istanbul kan du ta ut lira i minibankene, men du kan også veksle litt før du drar. Én euro er omlag det samme som åtte norske kroner.

  Visum

  Norske reisende må ha visum når de reiser til Tyrkia. Fra og med april 2014 må dette ordnes på forhånd via www.evisa.gov.tr/en/. Det kan også være lurt å dobbeltsjekke med ambassaden. Påse at passet ditt minimum er gyldig seks måneder etter planlagt hjemreise.