Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 22.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til India

  En restplass til India er begynnelsen på et kulinarisk eventyr med kultur og omgivelser som er uvant og spennende for oss nordmenn. Hvis du planlegger å hoppe på en tur til India, er det viktig at du dobbeltsjekker visumregler. Når visumet er i orden, er det imidlertid ikke så mye mer planlegging som behøves. Bestem deg for hva du vil oppleve, og reisen er igang. Snøkledte fjell eller solfylte strender? Overfylte gater eller designerforretninger? India er alt på en gang, og for en enkel nordmann kan dét være vanskelig å se for seg. På siste minutt-reisen til India opplever du det ukjente, og kanskje oppdager du noe nytt om deg selv også.

  Ting å gjøre i India

  Når du reiser på restplass til India, får du neppe opplevd i nærheten av en brøkdel av landet. Men det betyr ikke at reisen ikke blir innholdsrik. Tvert imot. Du kan fylle ferien med alskens inntrykk fra morgen til kveld. I dette store landet lønner det seg å konsentrere seg om noen ting man vil gjøre, og så kan man spare andre ønsker til neste gang man legger turen hit. Før reisen bør du også være forberedt på at reisemålet er tett befolket med størst populasjon etter Kina, noe som skaper trengsel og liv de aller fleste steder. Dette er imidlertid det som gjør reisen ekstra spennende. Med en sammensatt historie og befolkning er det et vell av intrykk som venter deg.

  Av reisemål i India finnes det mange. En siste minutt-reise kan for eksempel gå til New Delhi eller Goa. Agra og Jaipur er også tilgjengelige fra New Delhi. Hovedstaden er i hvert fall litt av en opplevelse, og den er full av kontraster. Old Delhi er en labyrint av smågater, mens New Delhi bugner av den rike arven fra koloniherredømmet. Av unike bygninger finner du blant annet Det røde fort, Swaminarayan Akshardham, Humayuns gravkammer, Jami Masjid og Gurudwara Bangla Sahib. Du bør selvfølgelig også få med deg Taj Mahal i Agra som ligger godt over 20 mil utenfor New Delhi. Lodi-hagen er en annen attraksjon, et sant avbrekk fra både stress og fattigdom. En reise til India kan nemlig ikke gjennomføres uten å se mye av fattigdommen som preger landet. Goa er imidlertid et av reisemålene hvor dette ikke er så tydelig. Her kan du oppleve det typiske indiske blandet opp med europeiske innspill. Dette er stedet for en typisk solferie. I Goa kan du utforske hippiescenen eller lete etter en uberørt strandperle. Du kan danse på stranda til solen står opp eller lete etter spennende lokalvarer på et av de karakteristiske markedene.

  Uansett hvor reisen går, bør du oppleve de litt annerledes shoppingmulighetene. Basarene gir et kulturelt innblikk i folkeliv og handlevaner. I New Delhi ligger basarområdet Chandni Chowk. Her kan du ikke gjøre annet enn å ta inn luktene, atmosfæren og det varierte vareutvalget. Gå deg vill, snus deg rundt og oppdag hvordan hvert eneste smau byr på noe ulikt det forrige. For en ordentlig smak av India må du også begi deg ut i jungelen av forskjellige matretter. Spice Route i New Delhi serverer indisk mat i omgivelser man kan forvente. Hvis du ikke vil spise indisk en dag, er hovedstaden full av restauranter med internasjonale menyer, og på Indian Accent smaker du en blanding av indisk og internasjonal kokekunst. I Goa er maten inspirert av Portugisisk og skiller seg således fra tradisjonell, indisk mat.

  Språk

  Hindi og engelsk er offisielle språk. Nordmenn på reise kommer langt med engelsk.

  Værforhold

  India er et enormt land med store variasjoner i værforholdene. Det er behagelig å reise hit på vinterstid. Da er det mer temperert enn i de fryktelig varme sommermånedene fra april til juni. Landet har imidlertid også regntid, og litt ettersom hvor man befinner seg i landet skjer dette rundt juli og august.

  Penger

  Valutaen i landet er rupi. Det finnes minibanker i større byer, men det kan være langt mellom mulighetene for å ta ut kontanter.

  Visum

  For å feriere i India må du ha ordnet med visum i forveien. Visum utstedes ikke på flyplassen. Kontakt ambassaden eller besøk http:// www.indemb.no for oppdatert informasjon om visumregler for reiser til India.