Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Hurghada

  En restplass til Hurghada er midt i blinken for deg som ser etter en ferie hvor du kombinerer kulturelle opplevelser med soling og bading. Du kommer til en blanding av hektisk markedsliv og idylliske perler langs Rødehavet. Med en siste minutt-reise får du med deg alt du ønsker deg. Aktivitene du vil bruke ferien på kan nemlig bookes når du ankommer Hurghada. Snorkle- eller dykkerturer er populært og bør oppleves. En tur på firhjuling i ørkenen og synet av nattehimmelen fra sanddynene? Prøv tradisjonell shisha på en avslappende kafé med lave bord eller len deg tilbake i en beach lounge. Hurghada og områdene rundt har noe som passer for alle og passer således for alt fra vennegjenger til barnefamilier.

  Ting å gjøre i Hurghada

  Når restplassen går til Hurghada, er det flere hotellområder man kan velge mellom, blant annet El Gouna, Makadi Bay, det gamle sentrumet El Dahar og det mer moderne sentrumet Sekalla. Hurghada-området gjelder nemlig en strekning på rundt 40 kilometer langs kysten. Uansett hvor du velger å bo, er det greit å komme seg rundt, og bademuligheter med strålende sol finner du overalt. De fleste strender tilhører hotellene, men mot en avgift kan man som regel benytte seg av strandfasilitetene hos et hotell selv om man ikke bor der.

  Som ved andre reiser til Egypt bør også en hopp på-tur til Hurghada inkludere en snorkle- eller dykkerutflukt. Det mest populære målet for snorkling er kanskje Giftun-øyene. Du vil bli overveldet av undervannslivet! En liten båttur fra Hurghada ligger også øya Mahmaya, en paradisaktig øy hvor du kan bade og kose deg. En båttur i Rødehavet åpner også for å se delfiner. Hvis du liker bademoro eller reiser med barn, er badelandet i Makadi et alternativ. Av aktiviteter utenom sol og bad er det også mye å velge mellom. Heste- eller dromedarridning, golf, utflukter på to eller fire hjul i ørkenen, barhopping i marinaområdet i El Gouna eller ordentlig markedsstemning i El Dahar. Hvis du har lyst til å få med deg det rike livet under vann uten å bli våt, kan man få turer med båter hvor store deler av dekk er under vann. Da har man har fritt utsyn til alle havets farger fra tørre omgivelser. Hurghada er ikke minst et godt utgangspunkt for mer omfattende utflukter. Herfra kan du både reise på overnattingsturer til Luxor, Kairo og Alexandria.

  Når du kommer tilbake fra Hurghada, er papyrus, gull, smykker, parfyme, vannpipe, stoffprodukter og generelle suvenirer varer som kanskje ligger i kofferten din. På markedet får du virkelig prøvd ut pruteferdighetene dine. I løpet av turen burde du også forsøke noe annet enn typiske turistmiddager. Lokalkjøkkenet i Hurghada tilbyr ting som spennende brød, bønneretter, linsesuppe, lammekjøttboller og falafel. Du bør selvfølgelig også drikke flere kopper med te og smake på den gode kaffen.

  Språk

  Det offisielle språket i Hurghada er arabisk. Fordi området preges av turisme, kan man fint gjøre seg forstått på engelsk.

  Værforhold

  «Og det blir sol, sol, sol!» I Hurghada er det ørkenklima, solen skinner nesten hver dag, og du kan reise hit hele året. De varmeste månedene er sommermånedene i perioden mai til september. I januar er det kjøligere, men dagstemperaturen er fremdeles et temperert avbrekk fra den norske vinteren.

  Penger

  Man handler med egyptiske pund, og det kan være lurt å ha kontanter. I Hurghada er det grei tilgang til minibanker. Ett egyptisk pund er omtrent det samme som en norsk krone. Omregningen til kroner er med andre ord en ganske enkel prosess. Vil du ha full oversikt, kan du sjekke kursen før du drar.

  Visum

  Vanlig praksis er at man fyller man ut et skjema på flyet eller flyplassen og får et stempel i passet ved innreise. Ettersom visumreglene kan endres, lønner det seg å sjekke med ambassaden før du reiser. Påse også at passet er gyldig minst seks måneder etter hjemkomst.