Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 29.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Hamburg

  Restplasser for å reise på storbyferie kan være en bra løsning når du ser etter en forlenget weekend eller «get away». Og Hamburg er et godt valg. Her blandes gode byopplevelser med historie og fristelser. Til Hamburg kan du reise på øltur med venninnegjengen eller gutta, eller du kan reise med barn eller din kjære. Hamburg er nemlig både barnevennlig og overraskende romantisk. Her venter for eksempel en båttur på Alster, elven som nå er en kunstig innsjø, et besøk på barnemuseet og en spasertur hånd i hånd. Eller noe ganske annet Hamburg har flere sider, og det er opp til deg hva du vil utforske.

  Ting å gjøre i Hamburg

  Listen over ting du kan gjøre i Hamburg er nemlig ganske lang. Med nærmere 200 ulike steder med enten teater, konserter, museer eller underholdning er det helt sikkert at du ikke kommer til å kjede deg på siste minutt-reisen til Hamburg. Turen kan i hvert fall starte med at du kjøper Hamburg CARD. Dette gir deg gratis transport på kollektivtibud med buss og tog. Det gir deg også rabatter på flere av kulturtilbudene. Du gjør også lurt i å få tak i et kart, og så kan reisen starte. Havnen i Hamburg, Hamburg Hafen,er både et naturlig og attraktivt utgangspunkt. Her kan du begynne med en rundtur med båt. Dette er en imponerende handelshavn. En litt annerledes utsikt får man hvis man velger en rundtur på kveldstid. Da lastes konteinerne.

  Til tross for mange muligheter, er det flere ting som bør stå på reiseplanen for en hopp på-tur til Hamburg. En båttur på Alster eller på Speicherstadt-kanalene står kanskje helt øverst. Utover dette anbefales det å ta en titt på endringene som har skjedd i havneområdet og å få opplevd Elbphilharmonie, et tidligere fabrikklokale som nå er omformet til et konserthus. Av museer er Kusthalle, Galerie de Gegenwart og Etnologisk museum tre av flere muligheter. Andre alternativer er et museum for urter og krydder eller 55 minutters MP3-tour. I Hamburg kan du alltid føle deg trygg, men når du reiser, kan det være greit å være klar over at området rundt Reeperbahn preges av et typisk «red light-district». Reiser du til Hamburg på sommeren må du få med deg en tur på stranda eller på eller flere stemningsfulle strandbarer. Reiser du med barn, er en tur i Tierpark Hagenbeck sikker vinner. Dette er en litt annerledes dyrepark, over et større område hvor dyrene har mer plass.

  Shopping, mat og drikke er også viktige komponenter på en storbytur, og Hamburg er intet unntak. Byen blir ofte omtalt som Nordtysklands shoppingmetropol, og du finner alt fra store kjøpesenter til små butikker eller loppemarkeder. Mückebergstrasse er den eldste shoppinggaten, mes Neuer Wall byr på luksusshopping. Kjøpesenteret Europa Passage er et flaggskip, bokstavelig talt, med fem dekk for shopping. Hamburg hylles også for et restauranttilbud av høykvalitet i særklasse. Et titalls restauranter har stjerner i Michelinguiden. Ellers har handel og internasjonale forbindelser bragt inspirasjon fra fjern og nær de kulinariske opplevelsene går langt utover tradisjonell, tysk mat. Vil du likevel prøve noe lokalt, er det flere alternativer. Ålsuppe med tørket frukt, skinke og urter? Eller en variant av vår lapskaus bare med sild og egg? Da tar du turen til Deichgraf, en restaurant for tradisjonelle spesialiteter.

  Språk

  På siste minutt-reise til Hamburg kan det være greit å ta med seg en lommeordbok, med mindre du allerede har stålkontroll på det tyske språket. Man kommer langt med engelsk, men hamburgerne blir blide når man snakker språket.

  Værforhold

  Som i andre nord-europeiske land kan du på en reise til Hamburg forvente deg én av fire årstider. Det passer å reise hit hele året, men sommerhalvåret har den mest behagelige temperaturen. Husk også paraplyen. Det er nemlig ofte fare for regn. Er man vant til norsk klima, vet man omtrent hva man har å forholde seg til. Våren kommer imidlertid tidligere her, og det kan jo være en fin tid å reise på?

  Penger

  I Hamburg må du ha euro for å betale for feriegledene. Du kan betale med kort de fleste steder, og byen har minibankfasiliteter slik som de fleste andre storbyer. Hvis du vil vite akkurat hvor mye penger du bruker, kan du bruke en valutakalkulator. Ettersom Hamburg har et rikt kulturtilbud og flere lokale arrangementer, er en porsjon kontanter alltid greit å ha i bakhånd.