Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Restplasser til Grand Canaria

  Nordmenn elsker Grand Canaria, og hopper du på en tur hit, er du garantert liv og røre. En restplass til Grand Canaria trenger imidlertid ikke bli som en episode av Charterfeber, selv om det er den assosiasjonen mange får. Det er en variert øy, og du velger selv om du reiser til et sted der menyen er på norsk eller om du er mer nysgjerrig på det autentiske landsbylivet. Øya er kjent for sine mange soldager og er derfor en sann favoritt for frosne nordboere. En siste minutts-reise til Gran Canaria passer enten du reiser med familien, småbarn, vennegjengen eller din bedre halvdel. Og øya skuffer ikke.

  Ting å gjøre i Grand Canaria

  Gran Canaria er nemlig et vell av muligheter: Fra hesteridning, golf, fotturer og vannaktiviteter til paraplydrinker, stekende sol og turistbyer for avslapning. Ikke minst byr øya på en rekke historiske severdigheter. I gamlebyen i Las Palmas, Veguetas, finner du gamle gater og tradisjonelle kanariske hus. Og reiser du opp i fjellene, er det et utvalg av fotturer og flott natur. På nordkysten av øya kan du oppleve et spektaklært og nesten uvirkelig grottelandskap i Cenobio Valerón. Eller reis ut på sjøen og lev slaraffenlivet på dekk eller bruk dagen under vann. Utflukter kan ofte bookes gjennom hotellet eller en lokal turoperatør. Dette gjelder også selv om man har valgt en spontan hopp på-tur. Utforsk Grand Canaria slik det passer for deg.

  Når du velger en restplass til Gran Canaria, kan du både bli på ett sted hele ferien eller reise rundt. For den som er interessert i en kombinasjon, kan en tur til Las Palmas være av interesse. For utenom gamlebyen finner du kjøpesenter, gode shopping muligheter og severdigheter som katedralen og de mange museene. I Playa del Ingles og Puerto Rico opplever du turistlivet med sol, strand, uteliv og litt shopping, mens det i andre småbyer, for eksempel Arguineguín, er en blanding av lokalt fiskerliv og turisme.

  Gofio er spesielt for det kanariske kjøkkenet, en melblanding av hvete og mais som brukes i alt fra hovedretter til kaffe og dessert. Utover gofio er Grand Canaria kjent for god tilgang til alskens råvarer. Med afrikansk, latinamerikansk og søreuropeisk innflytelse og inspirasjon kan matopplevelsene på øya være overraskende enkle. Men med smakssammensetninger som forundrer er kanariske retter med sjømat, kanin, svin eller kylling absolutt en viktig del av ferien. Pass også på å få med deg en av stjernene, nemlig poteten! Søte fristelser er det også nok av. Prøv for eksempel ovnsbakt kanaribanan med sjokolade og mint. Landet har også vinproduksjon, og man bør absolutt drikke lokalvin og kanarisk rom i løpet av turen.

  Språk

  Det offisielle språket på Gran Canaria er spansk. Som turist greier man seg likevel godt med engelsk. Flere snakker dessuten tysk. Det kan likevel være fint å lære seg et ord eller to. Hvis du forsøker å hilse og takke på spansk, vil du nok møte flere smil.

  Værforhold

  Øya har svært mange soldager, og det er ikke uten grunn at Gran Canaria er en av favorittdestinasjon på vinterstid. Her er det norske sommertemperaturer året rundt. Det kan selvfølgelig bli kaldt, men det forekommer faktisk ikke ofte.

  Penger

  Som en del av Spania bruker også Gran Canaria euro. Eurokursen varierer en del på grunn av markedet og situasjonen i EU. Derfor kan det være greit å benytte seg av en valutakalkulator. Et greit overslag er imdlertid å regne én euro som åtte norske kroner.

  Betingelser og vilkår
  • Prisene du ser gjelder for opphold eller flyreiser på de spesifiserte datoene.
  • Hotellprisene som vises er per person per opphold, basert på det billigste tilgjengelige rommet, inkludert alle skatter og servicegebyrer, men ikke inkludert gebyrer som skal betales på eller til hotellet.
  • Pakkereiseprisene som vises er per person per opphold, er basert på de billigste tur-returflyvningene og på at en person bor på det billigste rommet, og inkluderer alle skatter.
  • Prisene oppdateres regelmessig og er korrekte når de blir publisert.
  • Ekstra bagasjegebyrer kan gjelde for flyreiser og pakkereiser, inkludert på flyreiser med lavprisflyselskaper.
  • Datoer der tilbudet ikke gjelder kan forekomme. Sjekk det enkelte hotellet eller flyselskapet for mer informasjon.
  • Tilbudene gis med forbehold om tilgjengelighet og kan avsluttes uten forvarsel.
  • Klikk på de enkelte tilbudene for å bekrefte priser, tilgjengelighet og gjeldende betingelser og vilkår for disse.
  • Expedias vanlige bestillingsvilkår og -betingelser gjelder. https://www.expedia.no/p/support/tandc
  • Promotør: Expedia Inc, 333 – 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.