Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 22.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Göteborg

  Göteborg har vært en favoritt blant små og store nordmenn i lang tid. Når vi nå også har begynt å søke etter restplasser til Göteborg, er det fordi byen tilbyr en herlig kombinasjon av severdigheter og fornøyelse. Her kan man spasere gatelangs over broene og nyte den avslappende atmosfæren. Eller man kan gjøre et dypdykk i byens sjøfartshistorie. I Göteborg finner du dessuten Liseberg. De grønne kaninenes fornøyelsespark byr på alt fra karuseller og berg- og dalbane til konserter og sceneshow. Som den femte største byen i Norden er det også et vell av shoppingmuligheter, uteliv og restauranter. Reis på helgetur med familien eller vennegjengen. En båttur på kanalene passer både for de minste og for et romantisk avbrekk fra hverdagen.

  Ting å gjøre i Göteborg

  Göteborg er et passende reisemål uansett når på året du reiser. Lange sommerkvelder og stemningsfulle julegater, høstfarger eller vårblomster. I perioden før jul kan du få med deg koselige julemarked, mens august er en glimrende måned på grunn av Kulturkalaset. Da står byen på hodet med alskens arrangement på programmet. En siste minutt-reise til Göteborg kan begynne med at man får tak i Göteborg City Card, som gir deg adgang til offentlig transport og museer eller andre severdigheter. Trikkenettet er godt utbygget, og du kommer deg dit du vil enten du bruker offentlig transport eller beina.

  Blant de mest kjente museene er Göteborg Stadsmuseum, Göteborg Konstmuseum og nyere Universum. Bymuseet gir god innsikt i byens historie og kultur, på kunstmuseet kan du beskue verker av favoritten Carl Larsson og ikke minst vår egen Munch. Universum er moro for store og små, og de sju etasjene med vitenskap og teknologi er vel verdt besøket. Slottsskogen med Naturhistoriska Museum er også gode valg hvis man reiser med barn. Du finner både barnas zoo og en større dyrepark med nordiske dyr. En hopp på-tur til Göteborg kan også kombineres med et besøk til Bohus festning i Kungälv. Man skal heller ikke glemme sjøfartshistorien til Göteborg, som kan utforskes flere steder i byen. Og til tross for at det er vanvittig mye man kan finne på, er det ikke verst med en tilfeldig spasertur uten retning heller. I Liseberg eller på en av Göteborgs brede avenyer.

  Sveriges nest største by er også stedet for å skjemme seg bort. Hvis du vil koble helt av, kan du for eksempel booke et spabesøk. Det er mye å velge i både blant kropps- og skjønnhetsbehandling. I Göteborg er det dessuten gangavstand mellom shoppinggodbitene. Du finner alt fra brukt og vintage til eksklusive designerplagg i en av byens mange butikker. I tillegg er det flere selvstendige småbutikker rundt omkring i byen, hvor man finner unike og lokale varmerker eller design. På matfronten finner du også mange alternativer. Enten du er lysten på husmannskost eller gourmetmat, er det mange restauranter, kroer og kafeer å velge mellom. En klassiker er Feskekörka, en severdighet i seg selv, som skilter med en rekke spisesteder og utsalgsdisker for fisk og skalldyr. Selv om sjømat er et must i en by som ligger så nær havet, finner du en internasjonal matkultur med alt fra asiatiske til europeiske favoritter.

  Språk

  I Göteborg snakker de svensk. Og selv om nordmenn flest forstår svensk veldig godt, er det ikke alltid gjensidig. På ferie i Sverige det derfor noen ganger lønne seg å snakke litt saktere enn du ellers gjør med resten av reisefølget.

  Værforhold

  Været i Göteborg varierer, og du kan reise hit hele året. Byen har hovedsakelig temperert klima. Temperaturene ligger nær norske østlandstemperaturer. Sjekker du værmeldingen før du reiser, vet du hva du bør pakke med deg.

  Penger

  I Göteborg, som i resten av Sverige, er det svenske kroner som gjelder. Norsk krone er som regel sterkere enn svensk, og den vanlige huskeregel er at man kan spare litt mindre enn en tier per hundrelapp. Valutaen i Sverige er med andre ord relativt lik den norske.