Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Goa

  Med en hopp på-tur til Goa kommer du deg til solen og ut på nye eventyr. En kombinasjon av ukjente dufter, jungelområder, templer og hektiske markeder er nemlig et godt utgangspunkt for en utrolig reise. Goa er destinasjonen for drømmestrender langs en kystlinje på 100 kilometer, for palmesus og badeparadis. Her kan du shoppe, dagdrive med en cocktail eller mocktail i hver hånd, utforske hippiescenen eller dra på oppdagelsesferd der turismen ennå ikke har fått fotfeste. En restplass til Goa passer best for litt erfarne reisere, og hvis du reiser med barn, bør du gjøre litt resarch først. På en tur til det som blir kalt «India light» venter en harmonisk blanding med alt fra hellige kyr, feiring av kristne begivenheter til fargesprakende strandfester, severdigheter, historie og en tilbakelent atmosfære.

  Ting å gjøre i Goa

  Velger du en siste minutt-reise til Goa, er du i godt selskap. Hundretusenvis av ferierende velger nemlig å reise til midten av Indias vestkyst, både fra andre steder i India og ellers i verden. En tur hit åpner både for yrende uteliv og en rolig ferie. Det er også en spennende destinasjon for kultur- og historieinteresserte. I mer enn 400 år var Goa en portugisisk koloni, og den europeiske påvirkningen er ganske tydelig. For utenom idylliske, palmekledte strender er Goa-området fullt av kirker og bygninger som kan knyttes til den vestlige påvirkningen. Få med deg hovedstaden Panaji og den antikke hovedstaden Gamle Goa. Bom Jesus-basilikaen er en av de mest kjente asiatiske kirkene og har også et eget kunstgalleri.

  Til tross for de forskjellige reisemålets mange mulighete, velger ferierende først og fremst en restplass til Goa fordi de vil besøke en av de mange strendene. Åpner du et kart over Goas strender, står navnene så tett at de nesten ikke er mulige å skille fra hverandre. Fra Palolem i sør til Arambol i nord er strendene vidstrakte og ser ut som en drøm fra et uvirkelig postkort. Det er imidlertid noen forskjeller mellom nord og sør. Den nordlige delen av Goa er kjent for hippieliv og fullmånefester, og den sørlige delen er bedre for den som vil trekke seg litt tilbake. Dette kommer også til uttrykk i strandlivet. Agnoda-stranden hylles for eksempel for den uberørte atmosfæren, mens Anjuna byr på heftige rytmer og dans ut i de små timer. Strendene i Mandrem og Cavelossim er andre strandalternativer.

  Uansett om du er ute etter vill moro eller et ordentlig avslappende avbrekk, er kokekunstene i Goa en velkommen avstikker for norske ganer. Her møter det beste fra to verdner, hvor portugisiske og indiske smaker leker på tungen. På shoppingfronten er det også noen opplevelser som er verdt å få med seg. Markedene i Goa er fargerike og pulserende. Marago, Mapusa og Ajuna har alle sine egne varianter av lokale markeder. Av tidsavhengige arrangementer kan Panjims karneval nevnes. Før fasten fylles gatene med opptog, kostymer og vill feiring. Kanskje en restplass til Goa i februar eller mars er akkurat det du ser etter?

  Språk

  Med status som Indias minste delstat forholder Goa seg naturlig nok til resten av landet. Offisielle språk i India er hindi og engelsk. Ferierende nordmenn bør derfor ikke ha noen problemer med kommunikasjonen.

  Værforhold

  I India forholder man seg litt annerledes til årstidene enn det vi i nord er vant til fordi klimaet her påvirkes av monsunen. I tillegg snakker man først og fremst om sommer og vinter eller regntid. Til tross for påvirkning av luftstrømmer og det komplekse monsunsystemet, er det varmt i Goa hele året. Regntiden er imidlertid mellom juni og oktober.

  Penger

  Valutaen i India er rupi (INR). Én rupi kan deles opp i 100 paisa. Kursen varierer, selvfølgelig, men én norsk tier gir deg omlag 100 rupi.

  Visum

  Du trenger visum for å reise til India. Ta kontakt med ambassaden når du planlegger turen din.