Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Egypt

  Restplasser til Egypt er en favoritt blant mange nordboere. Her er man garantert en kombinasjon av solferie og et innblikk i Egypts unike kulturarv. Hvis du tenker på å reise i nærmeste fremtid, trenger du ikke å bekymre deg. Snorkle- eller dykketurer og utflukter til historiske landemerker bookes enkelt og spontant i både Hurghada og Sharm el-Sheikh. En siste minutt-reise til Egypt er derfor et gunstig alternativ når man både trenger sol og noen nye opplevelser.

  Ting å gjøre i Egypt

  Egypt er et allsidig reisemål. I områdene rundt Hurghada og Sharm el-Sheikh, de to vanligste destinasjonene, er det et stort utvalg av hoteller. Selv om du har valgt en hopp på-tur, er det enkelt å finne et hotell som passer for deg. I Egypt er det mange nydelige strender. De fleste er barnevennlige og tilknyttet hotellene. Hvis du ønsker deg en komplett hotellferie, er det mange store hotellanlegg å velge fra. For reisende med barn er dette kanskje spesielt beleilig, da man har alle fasiliteter på ett sted.

  Men i Egypt er det ikke bare solen man kan oppelve! Reiser du til Sharm el-Sheikh bør du få med deg snorkling eller dykking ved korallrevet Ras Mohamed. Korallrevene byr på unikt fiskeliv i nydelige farger. En tur til Sinai-fjellet er også verdt å få med seg. Fra klosteret St. Katharina følger du i fotsporene til Moses. Du ser blant annet det angivelige stedet der Gud talte til Moses fra den brennende busken og der han mottok tavlene. Soloppgangen fra Sinai-fjellet er verdt turen i seg selv. Bare husk å kle deg godt! En annen kveldsaktivitet er å spise med beduinene i ørkenen og få med seg en flott stjernehimmel. I Hurghada finnes det også båtutflukter for å få med seg fargesprakende fisker på nært hold. Man kan reise på overnattingsutflukt til Luxor, hvor man blant annet må få med seg Kongens dal og Luxor-tempelet.

  Reiser du til Kairo, møter du en storby full av museer og monumenter man ikke kan gå glipp av. Giza, i nærheten av Kairo, huser flere av pyramidene og Sphinxen. Egypt byr på mange særegne matopplevelser, blant annet deres variant av meze eller tapas. Ta deg også tid til å slå deg ned ved et bord på en av de mange fortauskaféene. Trekk inn atmosfæren og frukttobakk fra en shisha (vannpipe).

  Språk

  Arabisk er det offisielle språket i Egypt. Turistnæringen er viktig i flere områder. Engelsk er derfor utbredt disse stedene. Man kan også komme et stykke med både russisk og fransk.

  Værforhold

  Varmt klima gjør Egypt til et aktuelt reisemål hele året. Til og med i januar kan man forvente dagstemperaturer på cirka 20 grader. Under sommerhalvåret er det ekstra tørt og varmt. I julimåned kan temperaturene nå 40 grader. På feriesteder ved rødehavet kan det være litt kjøligere med grader på rundt 35. I vinterhalvåret er naturligvis snø ytterst sjeldent, men det kan faktisk forekomme i høyden eller i kystbyer nord i landet.

  Penger

  Egypterne handler med egypytiske pund. Regner man ett pund som cirka én krone, har man god kontroll på pengebruken. Kontanter lønner seg både på restauranter og på markeder. Ikke glem å prute!

  Visum

  Nordmenn trenger et slags visum for innreise til Egypt, men dette ordnes enkelt når du ankommer flyplassen. Påse at passet ditt er gyldig i minum seks måneder etter hjemkomst. Ettersom regler for innreise kan endres, anbefales det at du dobbeltsjekker gjeldende regler før du drar.