Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Restplasser til Bulgaria

  Bulgaria har vært på nordmenns feriekart en stund nå, og velger du en restplass hit, blir det en litt annen type sydenferie. Med ulike strandperler langs svartehavskysten får man duppe i blått vann vi nordmenn ikke reiser til så ofte. Landet har dessuten en spektakulær natur og større byer med gode shoppingmuligheter. I Sofia kan du gjøre alt fra å besøke alt fra et museum for sosialistisk kunst til å ta deg en tur i operaen. Bulgaria har et gunstig prisnivå, og du får mye for pengene. Ta en spontan hopp på-tur og unn deg nye matopplevelser, time etter time på stranda, vandring i fjellene, spaopplevelser eller et dyppdykk i Bulgarias historie og kultur. Man kan til og med reise hit på skiferie.

  Ting å gjøre i Bulgaria

  I dette varierte landet er det nemlig noe for alle. Du kan velge å holde deg på samme sted hele ferien eller reise rundt og få innblikk i litt ulike lokaliteter. For nordmenn ligger de kanskje vanligste reisemålene langs kysten ved Burgas, men Sofia er også en aktuell destinasjon. Hvis du vil oppleve alt på en gang, går det både buss og tog fra Sofia til kysten. Det er også mulig å leie bil. Fra Sofia er det kort vei opp i fjellene. Det populære skiområdet, Bansko, ligger bare et par timer unna, mens en togtur til kyst- og storbyen Varna er unnagjort på omlag seks.

  Når du velger en siste minutt-reise til Bulgaria, kan du få med deg en rekke severdigheter i Sofia. Alexander Nevski-katedralen omtales ofte som selve symbolet på Sofia og er praktfull både utenpå og inni. Av museer finnes det et stort utvalg, blant annet et nasjonalhistorisk museum, arkeologisk institutt med museum, naturhistorisk museum og et militærhistorisk nasjonalmuseum. I byen Varna kan du kombinere kultur med solferie og shopping. Arkeologisk museum, en utflukt til Aladzha-klosteret, akvariet og et byhistorisk museum er bare noen av mulighetene. Det er videre kort vei til Golden Sands, et populært strandområde med ulike resorter og festlige aktiviteter. Langs kysten i retning Burgas ligger mange andre kjente feriesteder. Fra lille, fredelige Obzor til livlige Sunny Beach, historiske Nessebar og Burgas. På sommeren kan du oppleve ulike festivaler i Burgas, for eksempel en sandfestival og en musikkfestival.

  Enten du reiser på restplass eller har planlagt turen i lang tid, bør du også få med deg lokale mat- og vintradisjoner i Bulgaria. Matopplevelsene strekker seg fra ost av geit eller sau og en helt spesiell yoghurt til sammensatte kjøttretter med får eller lam og unike, fylte grønnsaker. Landet har produsert vin i uminnelige tider og er fremdeles en av de store vineksportørene. Vin til maten er nesten et must i ferien, og er du ekstra interessert kan du melde deg på vinsmakerkurs for å bli ordentlig kjent med vinen.

  Språk

  Det offisielle språket er bulgarsk, men på turiststeder eller i større byer forstår de fleste engelsk. Forstår man ikke hverandre på første forsøk, er gestikulasjon og ansiktsuttrykk overraskende effektive kommunikasjonskanaler.

  Værforhold

  Fjellene i Bulgaria påvirker klimaet i landet. I store deler av landet er det middelhavsklima, og det er gunstig å reise hit på badeferie mellom mai og september. Man kan reise hit i vinterhalvåret og for eksempel kombinere storbyliv med skisport.

  Penger

  I Bulgaria handler de med lev. 100 bulgarske lev er mer enn 400 norske kroner. Sjekk gjeldende kurs før du reiser, men et greit overslag kan være å regne én lev som litt mer en fire norske kroner.

  Betingelser og vilkår
  • Prisene du ser gjelder for opphold eller flyreiser på de spesifiserte datoene.
  • Hotellprisene som vises er per person per opphold, basert på det billigste tilgjengelige rommet, inkludert alle skatter og servicegebyrer, men ikke inkludert gebyrer som skal betales på eller til hotellet.
  • Pakkereiseprisene som vises er per person per opphold, er basert på de billigste tur-returflyvningene og på at en person bor på det billigste rommet, og inkluderer alle skatter.
  • Prisene oppdateres regelmessig og er korrekte når de blir publisert.
  • Ekstra bagasjegebyrer kan gjelde for flyreiser og pakkereiser, inkludert på flyreiser med lavprisflyselskaper.
  • Datoer der tilbudet ikke gjelder kan forekomme. Sjekk det enkelte hotellet eller flyselskapet for mer informasjon.
  • Tilbudene gis med forbehold om tilgjengelighet og kan avsluttes uten forvarsel.
  • Klikk på de enkelte tilbudene for å bekrefte priser, tilgjengelighet og gjeldende betingelser og vilkår for disse.
  • Expedias vanlige bestillingsvilkår og -betingelser gjelder. https://www.expedia.no/p/support/tandc
  • Promotør: Expedia Inc, 333 – 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.