Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Budapest

  Med en restplass til Budapest oppdager du spennende historie, overveldende arkitektur, smaker god mat og får deg en ordentlig ferie. Med stor valgfrihet passer Budapest for de fleste. Både en historieinteressert senior og en partyinnstilt junior vil finne noe som faller i smak. Eller omvendt. Lei kjæresten gjennom fortidens storhet eller skål i ungarsk vin med en venn eller venninne. I Budapest er det dessuten mye gratis å finne på, og man kan fint reise hit på budsjett.

  Ting å gjøre i Budapest

  Navnet på Ungarns hovedstad er illustrerende for områdene Budapest består av. Byen består nemlig av bydelene Buda og Pest, og de befinner seg på hver sin side av Donau. De to elvesidene er imidlertid knyttet sammen ved storslåtte broer. I løpet av en hopp på-tur får du selvsagt med deg begge deler og kan både beskue parlamentsbygningen på Pest-siden og Matthiaskirken på Buda-siden. Begge er svært kjente bygninger. Men Budapest er ikke bare historie og severdigheter man «må» se. Reisemålet er også fullt av nytelser. Spaser på Vaci Utca og unn deg et stopp eller to på en kafé eller et konditori. Eller unn deg en runde i ett av de offentlige badene. Ungarn er nemlig spaland nummer én!

  Når du velger en siste minutt-reise til Budapest, er alle muligheter åpne. Det meste av Budapest egner seg godt for å oppdage byen til fots. Du kan også ta et elvecruise på Donau med fantastisk utsikt til både Buda og Pest på en gang. Og hvis du vil se byen fra høyden, kan du dra til Gellért Hill. Opplev markedshallen og snus på stemningen, kjøp inn noen lokale råvarer eller smak på tradisjonell mat. Lángos, for eksempel, det er stekt brød. Kryss broene og se byen i skumringen eller etter mørket har lagt seg. Byen er full av museer, og et historisk museum, jødisk museum, undergrunnsmuseum, nasjonalmuseum og et terrormuseum er bare noen av dem. Utover vanlige severdigheter kan det være spennende å oppleve litt andre sider av byen. District 8 anbefales som et unikt område, som før ikke egnet seg for turister. Du kan også oppdage Óbuda, som er den eldste og mindre kjente delen av Budapest.

  Både mat og shopping er også viktige bestanddeler i storbyferien. Som i andre byer er det flere muligheter for å kjøpe med seg fine ting hjem. I områdene rundt jernbaneknutepunktene finner du kjøpesentre. Byen har mange designerbutikker, men du kan også rusle på Vaci Utca og gå i kjente butikker som H&M og Zara. Er du mer interessert i det unike, kan kanskje loppemarkedet Ecseri være av interesse. Butikken Jajcica er for deg som er ute etter vintage. Byen har også mange bruktbutikker. Her begynner skattjakten! Rundt plassen Mikszáth finner du mange koselige og originale kaféer og barer. Eller dra på en av de mange ruinpubene. Dette er puber som etableres i gamle, tomme og forlatte lokaler. Kulturbaren Fogasház og garasjebaren Kuplung er bare to alternativer. På Klassz spiser du mat av ypperste kvalitet. Ikke minst drikker du god, Ungarsk vin, da restauranten driftes av det lokale vinlaget. Vil du ta med deg Ungarsk kokekunst med deg hjem i kofferten, kan du melde deg på et matlagingskurs.

  Språk

  Ungarsk er det offisielle språket, men man kommer langt med engelsk. Som i mange andre europeiske storbyer er det en del unge mennesker, og de fleste kan engelsk.Vil du si takk? Da sier du «köszönöm».

  Værforhold

  Klimaet er kontinentalt. Vinterene er kalde og fuktige, mens somrene er varme. Det er stor forsksjell på sommer- og vintertemperaturer. Motsetninger mellom 38 °C i sommrtemperatur og "29 °C på vinteren har faktisk blitt målt. Likevel er det vanlig at sommermånedene har en temperatur på rundt 30, mens man på vinteren møter variasjoner fra 0 til "15. Det er opp til deg og det du pakker med i kofferten din.

  Penger

  Valutaen er ungarsk forint. Én forint er rundt tre norske kroner. At hundre forinter tilsvarer cirka tre hundre norske kroner burde ikke være så vanskelig å huske? Ungarn har ganske lave priser, og du kan få mye ut av hver hundrelapp. Ta ut penger i minibanken eller betal med kort det beste alternativet varierer ettersom hva du skal, og det er lurt å ha begge deler tilgjengelig.