Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 29.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Billund

  En svipptur til dansk småbyidyll er ikke dumt. Restplasser til Billund byr både på sjarm og store opplevelser. Med populære Legoland og andre fornøyelsesparker et steinkast unna er Billund en egnet destinasjon for barnefamilier. Jyllands storby, eller Danmarks nest største by, Aarhus, ligger heller ikke langt unna. Unn deg en «dejlig ferie» med alle muligheter åpne.

  Ting å gjøre i Billund

  En spontan danmarksferie vil være kjærkommen både for store og små. Ikke minst for voksne som ønsker seg en mulighet til å leve seg tilbake til barndommens store gleder. For den danske småbyen, med bare 6000 innbyggere, er nok nettopp ett av stedene voksne barn helst reiser for å leke. Et besøk til Legoland byr på alt fra legomodeller av verdens kjente bygg til piratkamp med kanoner eller bratte berg- og dalbaner. En tur opp i Legotop gir deg utsikt til hele Legoland fra 36 meters høyde. Man kan både kjøpe billetter på nett og ved inngangen. Enkelt! Badelandet Lalandia ligger også i nærheten av Billund. De skilter med Nord-Europas største vannsklie og bademoro for hele familien. Kombinerer man en tur til Billund med de største opplevelsesparkene, bør også Givskud Zoo, populært kalt løveparken, også stå på reiseplanen. Selv om parken er en zoologisk hage, er det løvene som er stjerne. Man får kjøre gjennom løveområdet og opplever en slags safari fra bilen. Alle dører må låses og vinduene må holdes lukket. Løvene blir sultne hvis de lukter at det er mennesker i nærheten!

  Man kan ogå nyte Billund uten å sette utfor et stup i en vannsklie eller berg- og dalbane. Minnerike opplevelser trenger heller ikke å involvere en tur inn i løvens hule. Selv om du er så spontan at du hopper på en restplass, kan det hende du er mer interessert i god mat, historiske severdigheter eller lokale kuriositeter. Billund er også for deg som verdsetter det koselige danskene har å by på. I smågatene kan man være flanør, se på livet og ta «en lille sjus». Hva med frokost og en spasertur i Skulpturpark Billund? Eller man kan ta med seg fiskestang og benytte sjansen til noen kast i en av dammene eller småelvene som er åpne for fiske i områdene rundt Billund. Andre grunner til å reise hit er de ulike museeene: Museumsgården Karensminde, Billund Museum, Kongernes Jelling eller kjøpmannsmuseet på Bindeballe Købmandsgård. Rent praktisk er en restplass til Billund enkel å organisere. Det er både rimelig og enkelt å leie bil, billettene til de ulike parkene er svært tilgjengelige, danskene ønsker deg velkommen og flyturen er gjøres unna på et blunk.

  Språk

  Nordmenn flest forstår dansk ganske godt. Hvis danskene snakker for fort, kan vi imidlertid få problemer. Da kan man be dem senke tempoet eller slå over til engelsk.

  Værforhold

  I Danmark er det mindre kaldt enn i Norge. Men hold på hatten! I landet som er flatt som en pannekake, kan det bli mye vind.

  Penger

  Dansk krone (DKK) er alltid litt sterkere enn den norske. For litt mindre enn 110 norske har du en dansk hundrelapp.