Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 29.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Berlin

  Kunstnerbyen, sykkelbyen, et mekka for politisk historie, budsjettbyen og byen med kneipene kjært barn har mange navn eller kjennetegn. Det får du oppleve hvis du hopper på en tur til Berlin. Enten du vil bli lenge eller bare noen dager, kommer du til å få mye ut av å velge et i siste liten-tilbud. Berlin blir bare mer og mer populært blant nordmenn, og det er alt fra historie og kunst til shopping og sightseeing som trekker. Således passer byen for et reisefølge med spredte interesser. Den historieinteresserte, kunstentusiasten, hipsteren og fashionistaen finner alle noe de liker i Berlin. Når man bestemmer seg for en tur til Berlin, trenger man heller ikke bry seg om årstiden. Det er alltid noe som skjer! Julemarkeder i desember til strandbar med basseng i sommermånedene?

  Ting å gjøre i Berlin

  Berlin er en fin budsjettby. Før tok man gjerne säfflebussen i 16 timer for å spare noen kroner, men nå er det heldigvis billig å fly. Etter flyturen til en av Berlins to flyplasser er det enkelt å komme seg til hotellet med buss eller taxi. Fra Schönefeld går det også tog. Fordi Berlin ikke har noe naturlig sentrum, men er sammensatt av ulike områder, kan det være lurt å tenke litt på hvilken bydel du vil bo i hver bydel er nemlig unik og byr på forskjellige høydepunkter. Kreative Kreuzberg, alternative og karakteristiske Friedrichshain, hyggelige Prenzlauer Berg, severdighetssenteret Mitte eller shoppingområdet i Charlottenburg, for å nevne noe. Hvis du virkelig er interessert i politiske og historiske avtrykkene i Berlin, er det ingen dum idé å bo øst i byen. Forskjellene som fremdeles finnes mellom øst og vest er i hvert fall verdt å utforske. Lei sykkel og opplev byen, sleng deg med på en «Berlinwalk» eller begynn oppholdet med en busstur fra Bahnhof Zoo til Alexanderplatz med buss 100.

  På en hopp på-tur til Berlin kan du naturligvis besøke typiske severdigheter som Brandenburger Tor, Riksdagsbygningen, vandre Unter den Linden og se på utsikten fra fjernsynstårnet på Alexanderplatz. Du kan også besøke kjente museer som Checkpoint Charlie og Deutsches Historisches Museum. Er du interessert i historie, er imidlertid DDR-museet, Stasi-museet og Haus der Wannsee-Konferenz verdt å besøke. Holocaust-minnesmerket, minnesmerket over Europas myrdete jøder, er enda et sted for historisk og politisk ettertanke. Utendørsgalleriet, Eastside Gallery, er mer enn én kilometer Berlin-mur dekket av kunst. Minnesmerket over Berlinmuren i Bernauer Strasse gir god innsikt i den delte byen. På en siste minutt-reise til Berlin kan man også nærme seg historien på andre måter. Et av mange alternativer er for eksempel Designpanoptikum, et surrealistisk museum som stiller ut objekter fra ulike felter og epoker. En annen mulighet er Deutsches Technikmuseum Berlin, den berlinske varianten av Teknisk museum.

  En ferietur er ikke nok tid til å oppleve hele Berlin, men du kan få gjort mye på kort tid. Under oppholdet kan man også få mange småopplevelser mellom høydepunktene. En øl på en kneipe eller i en biergarten, en dönerkebab og en curryvwurst fra en gatebod eller en svingom på et av Berlins loppemarkeder i løpet av helgen? Ikke glem en rusletur i en av parkene og husk å ha øynene åpne for den ulike gatekunsten som blomstrer i byen. For allsidige kulturopplevelser stikker du innom Kulturbrauerei, hvor det arrangeres teaterforestillinger, konserter og andre arrangementer. Berlin er som kjent også en strålende by for shopping. Det er like mange og unike shoppingområder som byområder. For en tradisjonell start er varehuset KaDeWe et godt utgangspunkt. Er du interessert i å jakte i bruktkategorien, bør du besøke second hand-butikker som Colours og Garage.

  Språk

  Det offisielle språket i Berlin er naturligvis tysk. Selv om det går greit å gjøre seg forstått på engelsk, kan det være greit å lære seg noen fraser. Det er heller ikke alltid en selvfølge at informasjonen står på engelsk, så på noen museer og utstillinger får du informasjonen på tysk.

  Værforhold

  Det kan være surt i Berlin, og det lønner seg at du har det i bakhodet hvis du pakker til reisen tidlig vår eller sen høst. Ellers er det kontinentale værforhold. Somrene er varme og vinterne er relativt kjølige.

  Penger

  Da resten av Tyskland skiftet fra deutsche mark til euro i 1999, omfattet det selvfølgelig også hovedstaden. Som i de fleste andre byer i EU handles det altså med euro. Det er enkelt å ta ut penger i en av Berlins mange minibanker. Litt kontanter kan være greit å ha, i fall du skulle ende opp på et lokalt arrangement eller marked hvor de ikke tar kort.