Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 22.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Bangkok

  En restplass til Bangkok åpner for en blanding av storbyliv og unike opplevelser langs kysten. Hopper du på en tur hit, kan du nemlig kombinere metropolen med en av Thailands vakre kystbyer eller øyer. Flere dager i hovedstaden er i hvert fall et must. Her kan du oppdage kontrasten mellom det nye, moderne Bangkok og gamle thaitradisjoner. Omgivelsene er hypermoderne med skyskrapere og hektisk liv, men det finnes også hellige templer, og byen er full av tilbakelente holdninger. Opplev det positive kaoset med en bedre halvdel eller vennegjengen. Og bare noen timer unna finner dere paradisstrender og magisk øylandskap. En siste minutt-reise til Bangkok lar deg både oppleve en av Asias forvandlete storbyer og Thailands avslappete kultur.

  Ting å gjøre i Bangkok

  Restplasser til Bangkok kombineres gjerne med andre reisemål. Ayutthaya, Damnoen Saduak eller Koh Samet, for eksempel. Sistnevnte er et paradis for deg som lengter etter hvite strender og palmesus. Koh Chang, Koh Samui, Rayong og Hua Hin er andre idylliske drømmedestinasjoner. Men først gjelder storbyopplevelsene i Bangkok. Disse kan for eksempel starte med en kanaltur, en båttur på klongene. En omfattende rute går fra Thonburi til Wat Arun. Du får sett mye samtidig som du opplever frisk bris.

  Når du går deg bort, for det kommer du til å gjøre, er elven Chao Praya et godt utgangspunkt for navigasjon. Under et kortere opphold i byen er det vanskelig å få med seg alt eller å i det hele tatt få oversikt. Noen viktige gater og områder er Khaosan Road, Sukhumvit, Patpong og Convent Road. Det har også blomstret opp bydeler knyttet til andre kulturer. I Chinatown, Little Arabia og Little Tokyo opplever du en litt annerledes stemning. Av severdigheter finnes det svært mange. Et lite utvalg er What Po-tempelet, Nasjonalmuseet, Wat Phra Kaew og Grand Palace. Samtidsmuseet og Wat Traimit, tempelet til den gyllene Buddah, er to andre alternativer. Bangkok-opplevelsen handler imidlertid vel så mye om å snuble over opplevelsene eller ta inn hvert eneste sanseinntrykk som en el av ferieminnene. Ro deg ned med buddhistiske levesett eller galdre deg opp i takt med byens tempo. Få massasje eller gå på kino i Bangkok griper du mulighetene som byr seg.

  Både mat og shopping pleier å være en viktig del av ferieturen. Legger du siste minutt-reisen til Bangkok, får du innfridd nettopp disse ønskene. Og litt til. På Silom Road kan du kombinere liv og røre med innkjøp av alskens rare varer. I Sukhumvit kan også uteliv kombineres med å gå på oppdagelsesferd etter ulike butikker. Bangkok er dessuten full av kjøpesenter. MBK, CentralWorld og Siam Paragon er noen av de mest kjente. Du bør heller ikke gå glipp av markedene. Chatuchak-markedet er det beste med ufattelig mange ulike varer. Markedet i Chinatown og blomstermarkedet i gamlebyen er også verdt å oppleve. På matfronten er det vanskelig å vite hvor man skal begynne. Med alt hva det thailandske kjøkkenet har å by på er det bare å spise seg fra rett til rett og smak til smak. Restauranter, gatekjøkken og boder finner du overalt. To alternativer er Larb Bpet Yasothon og Som Tam Khun Gan. Hos førstnevnte bør du prøve papayasalaten eller deres gai yang. Sistnevnte er en unik lokal, opplevelse som gir deg følelsen av å være på stranda.

  Språk

  Som i resten av Thailand snakkes det thai i Bangkok. Det finnes også spesifikke dialekter og engelsk er ganske utbredt. Du får mye ut av ferien med engelsk, en god dose kroppsspråk og et åpent sinn.

  Værforhold

  Når det gjelder været, snakker man gjerne om en våt og en tørr årstid. Temperaturen her ligger som regel rundt 30, men luftfuktigheten varierer. Regntiden er fra mai til oktober. Legger du reisen hit mellom desember og april, er været på sitt mest behagelige, men man kan reise hit ellers i året også.

  Penger

  I Bangkok betaler du med bhat. Byen har god tilgang på minibanker og flere muligheter for å betale med kort. På markedene og lokale steder eller arrangementer er det kontanter som gjelder. En del kontanter kan med andre ord være lurt å ha med seg.

  Visum

  Når du ankommer Thailand, får du ankomstvisum. Dette gir deg tillatelse til å være her i en trettidagers periode. Før du bestiller en restplasstur til Bangkok, bør du oppdatere deg på gjeldende visumregler. Husk at passet ditt må være gyldig etter hjemreise. På turer til Thailand er det seks måneder etter hjemkomst som er vanlig.