Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 29.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Bali

  Bali er en perfekt destinasjon for en restplass. Livet på øya er så avslappet at man fint kan komme hit på spontantur. Ettersom temperaturen er fantastisk, trenger du heller ikke pakke all verdens heller. Bare sett deg på flyet og forvent deg en ferie du sent glemmer. Du kan reise hit med vennegjengen eller din kjære. Øya er faktisk også et godt alternativ for en familieferie med aktiviteter som passer for barna. Bali er dessuten en ypperlig destinasjon for alenereiser. Her venter likesinnede og nye bekjentskap. Spis frokost i frodige omgivelser, få øye på en flaggermus eller balistær, lær å dykke, praktiser mindfulness og gi deg i kast med yoga. Dans på stranden, ta deg en dukkert i det behagelige vannet, let etter uberørte perler, opplev jungelen eller legg ut på fottur i vulkanlandskapet.

  Ting å gjøre i Bali

  Det første som slår deg når du kommer til Bali, er at du har kommet til verdens mest avslappende sted. Ferien begynner med å senke skuldrene og nyte det som må kunne kalles en paradisøy. De siste tiårene har Bali blitt et svært populært reisemål, men til tross for dette beholder øya en unik Hindu-kultur som ikke ødelegges av turismen. Du finner et vanvittig antall flotte templer og kan overvære flere høytider og seremonier. Kulturen har også et animistisk tilfang som påvirker levesettet på øya. Det er ikke tilfeldig at det er nettopp hit mange reiser for å komme i kontakt med seg selv, sansene og naturen. En siste minutt-reise til Bali kan begynne i knutepunktet Kuta, men veien derfra bestemmer du.

  For å komme deg rundt på øya kan du nemlig ta minibuss eller leie en lokal sjåfør. Det koster ikke så mye, og da har du muligheten til å dra hvor du vil. Det går busser mellom strendene hele dagen. Det er ulike vindforhold på strendene vil du surfe eller bare slappe av? På flere av dykkerturene kan du vrakdykke, men en båttur uten dykking er heller ikke dumt. Drar du opp i høyden kan du oppleve fantastisk landskap og kultur. Ubud regnes som Balis kulturelle sentrum og har en mengde gallerier og kunstnersteder. Her kan du også besøke «Monkey Forest» med rampete aper høyt og lavt. Du kan også reise til en av øyene i nærheten av Bali. På Gili-øyene kan du bo i en bungalow. Hvilken av de tre øyene du vil dra til beror på om du vil ha tilbakelent stemning eller levende uteliv.

  Når du reiser fra Bali, er klær, stoffer, trefigurer, gull, sølv og ulike smykker noe av det du har med deg hjem i kofferten. Maten på Bali er også en del av opplevelsen. Den er både billig og god! Nasi goreng og satéspyd med peanøttsaus er bare to av de lokale spesialitetene. Ris, nudler, egg og chilli er viktige ingredienser i balinesisk kokekunst. Under oppholdet bør du for øvrig prøve babi guling, helstekt gris med alle mulige slags gode krydderier. Du kan også bli med på et matlagingskurs og ta med deg matkunnskapene hjem.

  Språk

  Hovedspråkene på Bali er balinesisk og indonesisk. Det offisielle språket er indonesisk. Som turist kommer man langt med engelsk. Ellers er menneskene du møter veldig imøtekommende, så en eller annen form for kommunikasjon får man til uansett.

  Værforhold

  På Bali blir du slått av luftfuktigheten. Øya nyter varmt og tropisk klima, og det er høye temperaturer året rundt. Selv om det er regntid mellom oktober og mars, betyr ikke dette nødvendigvis at det regner mye. Det kan godt bare bety en regnskyll nå og nå.

  Penger

  Valutaen i Indonesia er indonesiske rupiah. Dette gjelder også på Bali. Sjekk kursen før du reiser.

  Visum

  Man trenger visum for å besøke Bali. Det er imidlertid en enkel prosess, da det opereres med ankomstvisum. Du ordner dette når du kommer til flyplassen. Når det gjelder innreiseregler, er det likevel lurt å sjekke ambassadens hjemmesider før du drar.