Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 03.11.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Australia

  Hoppe på en tur til Australia? Det er faktisk mulig! Nordmenn reiser på elektronisk visum, som man skaffer seg raskt gjennom en onlinesøknad. Når det er på plass, er det bare å flakse av gårde. Langt. Du reiser til en ny verden, hvor alt er litt annerledes enn her hjemme. Unike dyrearter, vanvittige kontraster og ikke minst en urbefolkning med eldgammel kultur. Med alt fra ufattelig ødemark til urbant og dirrende storbyliv har Australia noe for enhver smak. Strendene, vannsportmulighetene og eventyrlige dykkeopplevelser er viktige trekkplastre. Korall- og undervannsliv eller dyre- og planteliv i nasjonalparkene? En restplass til Australia gir deg valget og garanterer deg en uforglemmelig ferie.

  Ting å gjøre i Australia

  Hvor går reisen? Selv om du er spontan og velger en siste minutt-reise til Australia, bør du bruke litt tid på å bestemme deg for hva du vil gjøre på den utrolige reisen. Du får nemlig ikke dekket alt på en reise! Lokkes du hit på grunn av det rike dyrelivet, på grunn av utelivet eller er det et dypdykk i den rike aboriginerkulturen du er ute etter? I Sidney kombinerer du storbyliv og strandliv, mens Melbourne er kjent for sitt rike kulturliv. Nord i landet oppdager du den vanvittige klippen Uluru eller Ayers Rock. Og til havs på nordøstkysten finner du berømte Great Barrier Reef. Generelt er Australia kjent for sine mange strender. Og når myke bølger slår over bare føtter på hvitsand, er det i hvert fall helt sikkert at det er ferie.

  Australia er fylt til randen av storslåtte opplevelser. Dra på roadtrip, lei campervan, lær å dykke eller ta et surfekurs. Eller sjekk arrangmentskalenderen for byen du har lyst til å reise til. I januar holdes Sydney Festival, og byen forvandles til en feiring. Et vanvittig lysshow på operabygningen gir den berømte konstruksjonen et helt annet uttrykk enn den er berømt for. I Melbourne er tiden rundt jul ofte full av store arrangementer med kunst og kultur i sentrum. Reisen til Australia kan også kombineres med utflukter til øyene utenfor fastlandet. Hva med å oppdage isolerte Tasmania eller utforske dyrelivet på Kangaroo Island?

  Barbeque, anyone? I Australia er det populært å grille, og får du bli med på et typisk australsk grillmåltid, kan du vente deg grillmat av mange forskjellige slag. Lam, pølser, reker, fisk, ferskvannsfisk? Her er det gode råvarer som er nøkkelen! Med påvirkning fra mange av verdens kriker og kroker er det mye å velge mellom i Australsk kokekunst. I storbyene finner du naturlig nok hele spekteret av et internasjonalt kjøkken. Du kan selvfølgelig forvente deg et kjøkken som er påvirket av engelske og amerikanske mattradisjoner, men du vil fort oppdage at det er så mye mer å smake på!

  Språk

  Australia er fremdeles med i Samveldet og språket som snakkes er engelsk. Nordmenn gjør seg derfor enkelt forstått, og kommunikasjonen går knirkefritt. I tillegg er australiere et imøtekommende folkeferd, så bli ikke overrasket hvis du plutselig befinner deg i en spontan og entusiastisk samtale.

  Værforhold

  Australia er det tørreste bebodde kontinentet. I nord er det regntid om sommeren, mellom oktober og april, mens vinteren er tørr. Klimaet her er tropisk. Mot sør er det subtropisk og temperert. Mer generelt kan man si at Australia er litt som bakvendtland. Det er vinter når vi har sommer og sommer når vi har vinter. Den beste tiden å reise til typiske destinasjoner i Australia er derfor på norsk høst og vinter.

  Penger

  «Down Under» er det australske dollar som gjelder. Kursen ligger ganske nær den amerikanske, men har tidvis vært noe lavere. Én australsk dollar tilsvarer mellom fem og seks norske kroner. Et greit overslag kan likevel være å bruke det høyeste tallet, slik at du ikke får noen overraskelser. Hvis du vil vite eksakt kurs, kan du benytte deg av en valutakalkulator eller reiseapp.

  Visum

  For å reise til Australia trenger man elektronisk. På http://www.immi.gov.au/ kan du fylle ut The Electronic Travel Authority (ETA) online application. Dobbeltsjekk gjerne gjeldende regler på ambassadens hjemmesider før du bestemmer deg for reisedatoer.