Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 29.12.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Antalya

  Lengselen etter sol og sommer er over hvis du hopper på en tur til Antalya. Det tyrkiske været ønsker solhungrige nordmenn velkommen, og byen Antalya er et godt reisemål for en kombinasjonsferie. Hit kan du reise med hvem du vil, så lenge de lar seg forføre av hvite strender og blått hav. Tyrkia er kjent for sine all inclusive-alternativer, og mange hoteller tilbyr barnepass. En tur til Antalya kan dessuten kombineres med utflukter til for eksempel Taurusfjellene, Tahtali eller Istanbul.

  Ting å gjøre i Antalya

  Antalya skilter med en unik kombinasjon av kulturhistorie og avslappende badeferie. Ruiner, naturfenomener, storbyopplevelser og nasjonalparker er bare noe av det som venter hvis du velger å utnytte Antalya-turen til det fulle. Men byen har også en svært inntagende kyst. Vil du helst bruke ferien på å slikke sol på stranden, er det også helt i orden. Med store hotellkomplekser og rene strender ligger alt til rette for en ordentlig strandferie. På strendene kan du bedrive vannsport, besøke kafeer eller restauranter eller bare slappe av med en god bok. En tur i storbyen Antalya bør du likevel sette av tid til. Det er flere ting som er verdt et avbrekk fra solen.

  Selv om Antalya nå omtales som turisthovedstad i Tyrkia, er det deler av byen som fremdeles er autentisk. I gamlebyen, Kaleiçi, ser du verneverdige bygninger og opplever en sjarm og atmosfære som du ikke finner ellers i byen. Moskeer og annerledes arkitektur gjør gamlebyen både interessant og hyggelig. Har du først beveget deg fra solsengen, kan du like gjerne oppleve litt mer av det Antalya har å by på. Byen er nemlig rik på museer. Det arkeologiske museet er absolutt verdt et besøk. Atatürk-museet er av politisk interesse, og dette er huset han besøkte første gangen han besøkte byen. På listen over bygninger det er verdt å beskue finner du Karatay Medrese, Hadrians triumfbue, Hildirlik Kulesi og Yivli Minareli. Dette er spesielle bygg som gir et inntrykk av alt fra steinhoggekunst til fortidige tradisjoner. Av utfluktene man kan ta fra Antalya er en tur til akvariet og badeland passende for barna, mens de voksne kanskje er mer interesserte i natur- eller kulturområder som Pamukkale, Kekova, Myra, Kappadokia eller Istanbul.

  Antalya er en god shoppingdestinasjon, og en siste minutt-reise lar seg enkelt kombinere med litt ekstra pengebruk. I gamlebyen finnes det for eksempel en stor basar, hvor du kan få tak i gull, krydder, lærvarer og andre lokale spesialprodukter. Kjøpesenteret Terracity er det største i byen. Her finner du kjente merkevarer og mer enn 150 butikker. Hvis du vil skjemme deg bort på annet vis, kan ulike spavarianter anbefales. Selv en enkel, men nydelig hamam vil gi deg ny glød. Er det andre gleder du er ute etter, kan du også oppsøke et hektisk uteliv. Både paraplydrinker og mocktails er å få servert når strendene blir til strandbarer på kveldstid. Antalya har dessuten et rikt kjøkken. Det tyrkiske kjøkkenet sies å være ett av verdens beste. Da er det jo bare å smake seg frem? Hypermoderne Vanilla har internasjonal meny, mens Hasanaga serverer deg tradisjonsrike retter til tyrkisk folkedans og musikk.

  Språk

  I Antalya og resten av Tyrkia er tyrkisk det offisielle språket. På steder med mye turister går det bra med engelsk, men utenfor turistområdene må du raskt ty til kroppsspråk.

  Værforhold

  Byen langs den tyrkiske riviera har mer enn 300 soldager hvert år. Til Antalya reiser du fra april til oktober, i hvert fall hvis du reiser for sol og varme. Da kommer dagstemperaturen sjeldent under 20 grader.

  Penger

  Valutaen i Antalya er tyrkiske lira, som i resten av Tyrkia. Du kan veskle penger på forhånd eller ta ut i byens minibanker. Her er det storbyfasiliteter hva kommer til å betale med kort eller ta ut penger. Ha likevel alltid litt kontanter i bakhånd. Kursen varierer, men hvis du kun trenger et overslag kan du tenke at du for 100 lira for rundt tre hundrelapper.

  Visum

  I april 2014 blir det nye visumregler, og visum må ordnes på forhånd. Dette kan gjøres på www.evisa.gov.tr/en/. Passet må være gyldig minimum seks måneder etter hjemkomst. Oppdater deg på visumreglene før du bestemmer deg for en restplassreise.