Din pakkereise er beskyttet av Reisegarantifondet.

Avreise fra
Ankomst til
Pris : kr300 - kr1000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Betingelser og vilkår: de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 29.09.2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.

  Restplasser til Alicante

  Alicante er et kjent reisemål for mange solhungrige nordmenn, og en restplass hit gir deg både sol og ulike aktivitetsmuligheter. Alicante var lenge en by man bare dro forbi, men dette har endret seg i løpet av de senere årene. Byen er Valencia-regionens nest største by og den største byen i Costa Blanca. En by med både størrelse, god tilgjengelighet og en dynamisk tilnærming til turismen et et godt utgangspunkt for en vellykket ferie. Rusle på Paseo Explanada de España, promenaden som strekker seg langs den livlige havnen? Oppdage det autentiske spanske? Utflukt til andre byer langs Costa Blanca? Ta med deg familien, kjæresten eller vennegjengen Alicante har noe for alle.

  Ting å gjøre i Alicante

  En siste minutt-reise til Alicante er nemlig starten på en spansk solferie krydret med historie. Til tross for at Alicante er et svært kjent navn på norske lepper, er det svært ofte man bare reiser forbi for å komme til ferieboligen eller lignende. Derfor er Alicante fremdeles genuint spansk og ikke spesielt preget av masseturismen. Med en god miks av strender, innslag av gammel arkitektur og godt uteliv har byen mye å by på for de aller fleste. Strandpromenaden er et godt utgangspunkt for å få oversikt over byen, og herfra kan du ta deg til bystranda eller til gamlebyen.

  På ferieturen til Alicante er det flere ting du bør få med deg. Den aller viktigste severdigheten er kanskje Castillo de Santa Bárbara, en middelalderfestning som gir deg en ufattelig utsikt. Turen opp hit kan sees som en liten treningsøkt etter late dager i solen. MARQ er provinsens arkeologiske museum med imponerende utstillinger. Ellers er museet for samtidskunst og kunstmuseet Gravina verdt å få med seg. For sol og bad er Playa del Postiguet og Playa de San Juan er populære strender med muligheter for vannaktiviteter. Andre aktiviteter er hesteridning og golf. Og er du riktig sprek, kan du legge ut på sykkeltur. Både Benidorm og Guadalest er destinasjoner innen rekkevidde. Det er imidlertid også lov til å leie bil, og med denne friheten kan du kombinere reisen med utflukter til andre store, spanske destinasjoner. Valencia er en kjøretur unna.

  Alicante er et reisemål som passer godt fra vår til høst. I juni feires det St. Hans eller St. Juan i Alicante. Det er en real feiring med bål og festligheter. Generelt er det flere shoppingmuligheter i Alicante, og lærprodukter samt smykker er varer du kan ta med deg hjem. Mat og vin er også viktige komponenter i en restplassferie. Alicante by har mye å velge i, og spekteret strekker seg fra internasjonale delikatesser til spanske tradisjonsretter. Monastrell serverer mat som er typisk for Valenica-regionen og blander det moderne og det lokale. El Buen Comer har både restaurant og tapasbar og er populær både blant turister og innbyggere.

  Språk

  I Alicante snakker de spansk som i resten av Spania. For å gjøre ferien knirkefri kan det være en idé at du har med deg en lommeordbok. Det kan nemlig skorte på informasjon på engelsk, og spanjolene er ikke alltid så gode i engelsk. På typiske turiststeder kommer du likevel langt med engelsk.

  Værforhold

  Værforholdene er milde og behagelige hele året på grunn av Alicantes beliggenhet ved Middelhavet. På vinteren blir det likevel kjølig, og da kan det være behov for litt varme på rommet. Det passer godt å reise hit fra april til oktober, men det er et helårsreisemål hvis man ikke kun reiser for sol og bad.

  Penger

  Som i resten av Spania, og i resten av landene som er med i eurosamarbeidet, er det euro som gjelder. Du finner minibanker i sentrum og kan betale med kort flere steder. Noe kontanter er likevel lurt å ha med seg, spesielt hvis du vil handle på et lokalt marked eller en strandbod.