Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Zakynthos

Se de 1 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Zakynthos

Maritime Zakynthos-aktiviteter

Hellas er kjent for unik natur, deilig og varmt klima, og en svært fascinerende historie. Mange har forelsket seg i de utallige øyene og det krystallklare vannet her, noe som fortsetter å gjøre landet til en av Europas mest ettertraktede turistdestinasjoner. En av disse øyene er Zakynthos, og selv om det er mange ting å gjøre her for alle typer turister, kommer mange hit for å dykke – her er det nemlig fantastiske muligheter for å utforske både livet i havet og en mengde gamle skipsvrak. Øya har også mange huler man kan svømme og dykke i, noe som gjør den ekstra attraktiv.

Yrende lokalliv

Du kan starte oppholdet med ta en rusletur gjennom øyas hovedstad, som også heter Zakynthos. Langs de koselige gatene finner du bl.a. bohemske kafeer, lokale bakerier og restauranter, og utallige butikker med smykker og mye mer. Her kan du nyte deilige lokale retter med fersk fisk eller grillet halloumiost, ved siden av et kaldt glass med gresk øl eller vin. Fisken er nesten alltid fanget samme dag – og det sies at de beste fiskerne på øya også har egne restauranter hvor fangsten serveres på best mulig måte.

Mens du utforsker de gamle gatene i byen, kan du stoppe innom Agios Dionysios og få en følelse av den greskortodokse kulturen. Denne kirken sies å romme relikviene til byens lokale helgen Dionysos, noe som gjør dette til det viktigste religiøse stedet på Zakynthos. Og hvis du er i humør for en liten ekskursjon, kan du besøke det gamle fortet et par kilometer unna. Det ser fortsatt ut som det kan forsvare øya – men har i stedet for blitt til et populært museum og en fin restaurant, med nydelig utsikt over byen. Her kan du nyte både en deilig lokal frokost eller en sen middag, og få med deg den vakre solnedgangen, med muligheter for en romantisk aften etterpå.

Oppdag øyas strender

Hovedstaden er definitivt sjarmerende og behagelig, men hvis du skal være på øya noen dager, er det mer enn nok av ting å gjøre på Zakynthos. Du kan f.eks. ta buss, leie bil eller moped og se deg rundt. En landsby som Laganás kan f.eks. skilte med både yrende uteliv og en flott strand som ikke pleier å være for full av turister. I den fredede og maritime naturparken her kan du til og med svømme med skilpadder.

En av de mest kjente strendene på øya er antageligvis Navagio, hvor du kan dykke ned til et skipsvrak fra 80-tallet og se det fantastiske maritime livet som har vokst frem rundt det. Stranden kan bare nås med båttaxiene fra områdene rundt. En annen spennende attraksjon er Keri, som er blitt mer og mer populær blant tilreisende og ryggsekkturister. Et steinkast unna denne nydelige landsbyen skjuler det seg nemlig en rekke fascinerende og berømte huler, og en av øyas populære aktiviteter er å utforske disse, enten du dykker alene eller med instruktører. Bare vær klar over at de kan være litt trange, så de passer nok ikke for de som har et snev av klaustrofobi.