Krav til pass, visum og vaksinasjon i forbindelse med reisen din

Du må kontrollere kravene til pass og visum og retningslinjene i forhold til vaksinasjon for landene du reiser til (og gjennom) så tidlig som mulig, da det kan ta tid å få tak i all nødvendig dokumentasjon. Som utgangspunkt bør du passe på at passet ditt er gyldig i minst seks måneder etter at du har fullført reisen din, siden dette i dag er noe mange av verdens land krever.

Utenriksdepartementet gir deg reiseråd for ditt reisemål og tilbyr veiledning i forhold til alt fra helse og vaksinasjon til pass og krav til visum. Du kan til og med finne nyttige råd om lokale lover og skikker og viktig informasjon om valuta.

En egen visumtjeneste for Expedias kunder

Vi forstår at de kontinuerlige endringene av kravene til pass og visum kan føre til frustrasjon ved bestilling av ferien din. Dette er grunnen til at Expedia har inngått et samarbeid med VisumCentrale, som er et CIBT-firma som vil informere deg om hva slags dokumentasjon du trenger i forbindelse med reisen din.

Dersom du reiser til USA eller Australia, kan firmaet dessuten ordne ESTA eller ETA for deg mot et gebyr*. Dersom du reiser til et annet reisemål, bør du ta kontakt med ambassaden til det landet du ønsker å reise til for å få informasjon om hvordan du søker om å få den nødvendige dokumentasjonen.

Vær ikke ute i siste liten! Kontroller kravene til dokumentasjon i dag!**
 

* VisumCentrale vil belaste deg med et gebyr for behandlingen av søknaden. Fullstendige opplysninger om dette finner du på nettstedet deres.

ESTA og ETA kan også ordnes mot et lavere gebyr ved å sende søknaden direkte til amerikanske og australske myndigheter. De vil imidlertid ikke kunne tilby umiddelbar assistanse eller automatisk varsel straks visumet er blitt innvilget.

Trenger du mer informasjon, kan du besøke et av nettstedene under:

Vennligst bemerk at det kan ta 1–3 virkedager å behandle ESTA-godkjennelsen, så pass på at du gjør dette i god tid innen du reiser.

** Når du klikker på linken for å søke om visum, vil du bli sendt fra Expedias nettsted og til nettstedet til VisumCentrale, der deres betingelser og vilkår gjelder.