Søke etter flyreiser

Klikk på et emne nedenfor for å raskt og enkelt finne den informasjonen du trenger. Typer reiser og søk


Med Søk etter flybilletter får du flere søkealternativer. Klikk et alternativ øverst på siden Søk etter flybilletter, eller klikk på en link i venstre kolonne for å velge den typen søk du vil utføre.
 • Tur/retur velger du hvis du vil fly fra ett sted til et annet, og deretter tilbake til det første stedet. Tur-retur-flyvninger kan inkludere charterpriser.
 • En vei velger du hvis du vil fly fra ett sted til et annet uten å returnere til det første stedet. Enveisflyvninger kan inkludere charterpriser.
 • Flere destinasjoner velger du hvis du vil besøke flere steder og derfor må velge flyvninger mellom hver av disse stedene. Du kan ikke bestille charterbilletter til flere reisemål.
 • Søk i rutetabell gjør det mulig å søke gjennom hele flyrutetabellen for alle flyselskaper, uavhengig av hvor mange seter som er tilgjengelige.


Typer reisendeDu må angi antall reisende i hver alderskategori. Du kan inkludere opptil seks reisende per reise. Expedia bruker følgende alderskategorier:

 • Pensjonister er reisende fra 65 år og over.
 • Voksne er reisende fra 19 år til og med 64.
 • Barn er reisende fra 2 år til og med 18. Selv om de fleste flyselskaper krever full pris for barn som er eldre enn 11 år, henter Expedia.no alderen på barn fra 12 til og med 18, slik at vi kan tilby eventuelle hotell- og aktivitetsrabatter.
  • Expedia.no selger ikke billetter til barn som reiser alene, som er yngre enn 15 år.
 • Spedbarn er barn under 2 år. Alle reisende på over 12 år kan reise med opptil to spedbarn som sitter i eget sete, eller ha ett spedbarn på fanget.

Hvis du reiser med et spedbarn, vil du bli bedt om å velge ett av setealternativene nedenfor:

 • Fanget: Velg dette alternativet hvis reisende (må være 12+ år) i gruppen skal holde spedbarnet på fanget under hele flyvningen. Vær oppmerksom på at spedbarn som sitter på fanget, vanligvis reiser gratis på flyvninger innenlands, mens det kreves et gebyr på de fleste flyvninger utenlands.
 • Seter: Velg dette alternativet hvis du vil bestille separate seter til spedbarna. Du må ta med eget barnesete for spedbarn for å sørge for spedbarnets sikkerhet. Barnesetet må være i henhold til flyselskapets spesifikasjoner. Seter som er reservert for spedbarn, kan bli belastet spesielle spedbarnspriser. Kontakt operatøren for mer informasjon.

Mange flyselskaper ønsker mindreårige som reiser alene, velkommen på sine flyvninger. Les om flyselskapenes policyer for mindreårige som reiser alene .


Rabatter for spedbarn, barn og pensjonisterMange flyselskaper tilbyr spesialpriser for spedbarn, barn og pensjonister. Rabattene varierer med flyselskapet, flyvningen og setetilgjengeligheten. De varierer også med alderen på den reisende. Hvis du vil finne ut om prisene er rabattert, kan du se detaljene for billettprisene i flyinformasjonsdelen..


Mindreårige som reiser aleneMange flyselskaper ønsker mindreårige som reiser alene, velkommen på sine flyvninger. For å sørge for en sikker, komfortabel og morsom reise for mindreårige som reiser alene, bør du ringe flyselskapet for å finne ut om policyene og tjenestene deres.

Her er noen tommelfingerregler om mindreårige som reiser alene:

 • Pass på at du sjekker med flyselskapet om det finnes bestemte policyer og gebyrer.
 • Mindreårige som ikke er gamle nok (rundt 5–17 år*), kan vanligvis ta direkteflyvninger eller flyvninger med mellomlandinger, men blir vanligvis ikke godtatt på den siste mellomlandsflyvningen for dagen. Alderen avhenger av flyselskapets vilkår, så du bør sjekke dette med flyselskapet på forhånd.
 • Mange flyselskaper har (eller krever) tilsynstjeneste for mindreårige fra ombordstigning til den mindreårige blir møtt på det endelige reisemålet. Dette blir kalt tjeneste for mindreårige som reiser alene. Mindreårige må være godkjent av flyselskapet for å få denne tjenesten.
 • Yngre barn (vanligvis under 5 år) er ofte ikke kvalifisert for tjeneste for mindreårige som reiser alene, og må ledsages på samme flyvning og i samme kabin av en eldre passasjer (vanligvis 15 år eller eldre).
 • Tilsyn med mindreårige som reiser alene, er ofte obligatorisk for barn på 5–14* år, men valgfritt for tenåringer (15–17 år). Gjeldende krav til alder avhenger av hvilket flyselskap de flyr med.
 • Det kreves vanligvis et gebyr ved innsjekking for tilsyn med mindreårige som reiser alene. Du kan forvente å måtte betale kr 30 eller mer hver vei.
 • Med tjenesten for mindreårige som reiser alene ønsker flyselskapet vanligvis å vite hvem som skal møte den mindreårige på reisemålet. Det kreves ofte legitimasjon for den voksne som skal ta imot barnet. Hvis den nødvendige identifikasjonen glemmes, kan dette føre til ubehagelige forsinkelser, så pass på at du kjenner til flyselskapets forventninger.
 • Reservasjoner må vanligvis bekreftes for alle deler av flyvningen for den mindreårige. Standby-reservasjoner er ikke tillatt for noen etapper av reisen.
 • Pass på at du ringer flyselskapet før du kjøper billetter og spør om mindreårige som reiser alene.

*Expedia Norway vil ikke bestille flyvninger for mindreårige under 15 år som reiser alene.


Velge en billettklasseI tillegg til seter på Economy class tilbyr mange flyvninger Premium Economy, Business class og/eller første klasse. Vær oppmerksom på at følgende beskrivelser er generelle. Noen flyselskaper kan bruke andre navn for å beskrive sine klasser.

 • Setene på Economy class befinner seg i hovedkabinen. Disse setene er vanligvis de billigste.
 • Premium Economy tilbys på et begrenset, men økende antall fly, og er et trinn opp fra Economy når det gjelder komfort og pris. Disse setene er større, har bedre plass til bena og andre goder avhengig av flyselskapet og flyet.
 • Setene på Business class, når disse er tilgjengelige, er romsligere og kan legges lenger ned, byr på bedre plass til bena og er inkludert bedre måltidsservice. Andre goder kan være kortere køer ved innsjekking og bruk av flyselskapets Business lounge. Business class-billettene koster mer enn Economy-billettene, men mindre enn billetter på første klasse. (Vær oppmerksom på at når du søker etter Business class-billetter, kan det hende at du får opp priser for første klasse hvis Business class ikke er tilgjengelig.)
 • Setene på første klasse befinner seg vanligvis i kabinområdet og nærmest fronten av flyet. Disse er de mest eksklusive og komfortable setene, og med disse får du bedre måltider. Andre goder kan være kortere køer ved innsjekking og bruk av flyselskapets Business lounge. Prisene for billetter på første klasse er alltid de høyeste og er ikke tilgjengelig på alle fly.


Velge søkealternativerHvis du vil begrense søket etter tur-retur-flyvninger, enveisflyvninger eller flyvninger til flere reisemål, kan du velge ett eller flere av alternativene under. Hvis du gjør dette, kan det redusere antall lavprisflyvninger som vises.

 • Direkte: Merk av i denne boksen hvis du bare vil se priser for flyreiser uten mellomlandinger eller hvis du ikke vil bytte fly på én eller flere flyplasser før du når det endelige reisemålet.
 • Refunderbar flyvning: Merk av i denne boksen hvis du bare vil se alternativer hvor du ikke må betale noen gebyrer for avbestilling eller endring av reservasjonen.
 • Ingen begrensninger på forhåndskjøp: Merk av i denne boksen hvis du bare vil se priser som ikke krever at du kjøper billetten et bestemt antall dager før flyvningen.
 • Utelukk charterfly: Charterpriser tilbys på flyvninger som er chartret av turoperatører gjennom ulike charterflyselskaper. Merk av i denne boksen hvis du vil ekskludere charterpriser fra søkeresultatene.


Bruke praktiske e-billetterMed elektroniske billetter, som nå tilbys av mange store flyselskaper, kan du reise uten papirbillett. Da trenger du ikke å bekymre deg for å glemme billettene. Expedia.no tilbyr e-billetter når de er tilgjengelige. Vi kan vanligvis ikke finne ut om e-billetter er tilgjengelige på flyvninger før du velger bestemte flyvninger.

Hvis du kjøper en e-billett, mottar du en e-postmelding som inneholder reiseruteinformasjonen og bekreftelsesnumrene. Når du sjekker inn for flyvningen, gir du skrankepersonalet navnet ditt, flynummeret og et gyldig, offisielt ID-kort sammen med en papirkopi av reiseruten eller kvitteringen. Enkelte flyselskaper krever at du også viser kredittkortet som ble brukt til å kjøpe billetten. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker e-billetter, går du til vanlige spørsmål om e-billetter.


KundestøtteMed Expedia.no tilbys du kundeservice kl. 08.00–22.00 mandag til fredag og kl. 09.00–22.00 lørdag, søndag og helligdager. Du kan bruke vårt tilbakemeldingsskjema til å sende oss en e-post når som helst for å få hjelp. Vi plasserer alltid vårt telefonnummer øverst på reiseruten din. Du finner også nummeret på siden for kundestøtte. Hvis du har spørsmål eller problemer med reiseruten, vil våre servicerepresentanter alltid være klare til å hjelpe deg.